Računar

Ovako bi za 20 godina moglo izgledati tijelo kancelarijskih radnika

Upoznajte Emu i dobro je pogledajte - ovako bi ljudi mogli izgledati za 20 godina ako nastave raditi u neadekvatno postavljenom radnom okruženju te pogrbljeni nad računarom.

Anketa Agencije za statistiku BiH: Čak 31,6 odsto ispitanika nikad nije koristilo računar

BANJALUKA - Prema anketi Agencije za statistiku BiH o korištenju informaciono-komunikacionih tehnologija u domaćinstvima urađenoj lani, čak 31,6 odsto ispitanika u BiH nikad nije koristilo računar, što stručnjaci ocjenjuju kao poražavajuće s obzirom na to da tehnologija svakim danom sve više napreduje i sve je potrebnija u svakodnevnom životu.

Četiri znaka da je kompjuter pred kvarom

Kompjuteri vrlo često "umiru" u najgorem mogućem trenutku

Offline oko 400 područnih škola u Srpskoj

​BANJALUKA - Svih 187 centralnih osnovnih škola u RS ima internet, ali su od oko 480 područnih odjeljenja online svega 62.

Maloljetnik ukrao dva računara iz škole

ZVORNIK - Protiv maloljetnika iz Osmaka podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da je ukrao dva školska računara, čime je pričinio materijalnu štetu od oko 1.500 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kompletan kompjuter "ugurao" u miša

Mnogo je tehnoloških inovacija kojima smo tokom godina svjedočili, a sve je išlo u smjeru stvaranja inovativnih tehnologija koje se mogu uklopiti u različite uređaje.

Par jednostavnih načina da ubrzate svoj računar

Računar vam je odjednom spor i nemate ideju zašto se vaše aplikacije vuku? Počnite sa sitnim stvarima poput zatvaranja nekoliko kartica, prestanku spremanja svega i svačega na desktop i konačno - čišćenju vašeg tvrdog diska od suvišnih aplikacija. Svi ovi koraci trebalo bi bar malo da pomognu.

Ministar zadužen za cyber bezbjednost nikada nije koristio računar

Japanski ministar Yoshitaka Sakurada, koji je zadužen za reviziju zakona o cyber bezbjednosti uoči Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju, šokirao je javnost priznavši da nikada nije koristio računar.

Ovih pet dijelova na računaru se najviše kvare

U idealnom svijetu, vaš računar bi trebalo da traje onoliko koliko to želite, a jedini razog za kupovinu novog bi trebalo da budu samo nove performanse, a ne kvar.

Kompjuter koji je 1973. predvidio kada će nestati čovječanstvo

Godine 1973. godine kompjuterski program koji je razvijen na američkom MIT-ju trebalo je da pomogne u izradi modela globalne održivosti. Umjesto toga on je prognozirao kako će do 2040. godine naša civilizacija nestati.

Najčitanije