Računar

Par jednostavnih načina da ubrzate svoj računar

Računar vam je odjednom spor i nemate ideju zašto se vaše aplikacije vuku? Počnite sa sitnim stvarima poput zatvaranja nekoliko kartica, prestanku spremanja svega i svačega na desktop i konačno - čišćenju vašeg tvrdog diska od suvišnih aplikacija. Svi ovi koraci trebalo bi bar malo da pomognu.

Ministar zadužen za cyber bezbjednost nikada nije koristio računar

Japanski ministar Yoshitaka Sakurada, koji je zadužen za reviziju zakona o cyber bezbjednosti uoči Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju, šokirao je javnost priznavši da nikada nije koristio računar.

Ovih pet dijelova na računaru se najviše kvare

U idealnom svijetu, vaš računar bi trebalo da traje onoliko koliko to želite, a jedini razog za kupovinu novog bi trebalo da budu samo nove performanse, a ne kvar.

Kompjuter koji je 1973. predvidio kada će nestati čovječanstvo

Godine 1973. godine kompjuterski program koji je razvijen na američkom MIT-ju trebalo je da pomogne u izradi modela globalne održivosti. Umjesto toga on je prognozirao kako će do 2040. godine naša civilizacija nestati.

Obratite pažnju na ovo kada kupujete novi računar

Jedno od najčešćih pitanja koje kupci novog računara postavljaju je 'koji bih računar trebalo da kupim'. S obzirom da je tržište zatrpano različitim modelima i brendovima uređaja, možda bi bolja solucija bila pitati sebe 'kakav računar zapravo trebam'.

Trinaest prečica na tastaturi

Ove prečice na tastaturi nesumnjivo će vam koristiti u radu. Naravno, sve se to može učiniti i uz pomoć miša, ali zašto ne biste olakšali sebi život i poboljšali svoje vještine?

Puno otvorenih tabova loše za raspoloženje i produktivnost

Imate li i vi puno otvorenih tabova u browseru? Malo ko nema, a evo zašto je to zanimljivo.

Univerzitet u Mičigenu napravio najmanji računar na svijetu

Najmanji računar na svijetu, odnosno elektronički sklop koji se može nazvati računarom, po novom projektu zauzima nešto više od 0,3 kubnog milimetra prostora.

Trikovi koji će vam olakšati rad na računaru

Pročitajte i zapamtite ove trikove, možda vam zatrebaju.

Da li obrisani fajlovi zauvijek nestaju iz računara?

Šta se dešava sa trajno obrisanim fajlovima u vašem kompjuteru? Kuda odlaze?

Najčitanije