Računari

Policija u USK upozorila na internet prevare

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona upozorilo je na više prijava krivičnih djela koja su okarakterisana kao računalna prevara, a izvršena su putem telefona ili društvenih mreža.

Najveći hard disk na svijetu kapaciteta nevjerovatnih 20TB

Nije važno za šta koristite računar, odnosno da li ste manje ili više zahtjevan korisnik - nikada nije na odmet imati koji gigabajt "u rezervi". Neki probleme nedostatka prostora za skladištenje rješavaju tako što stalno brišu nepotrebne datoteke, neki koriste "cloud" ili spoljni hard disk, ali kompanija Seagate ima novo rješenje.

Za učenike osnovih škola u Srpskoj 1.000 računara

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS pokrenulo je inicijativu za projekat "1.000 ZA BUDUĆNOST", u okviru kojeg će biti nabavljeno 1.000 mini-računara koji će biti podijeljeni učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj.

Nova banka donirala računare osnovnim školama

Nova banka a.d. Banjaluka danas je donirala osamnaest računara sa pratećom opremom banjalučkim osnovnim školama, te pet računara Javnoj ustanovi Centar Sunce u Prijedoru.

Facebook želi da napravi uređaj koji će kontrolisati ljudski um

Sve smo bliži trenutku u kojem će računari moći "čitati" misli i pretvarati ih u tekstualne zapise na monitorima.

Računare koriste svi, a internet 98,7 odsto preduzeća

BANJALUKA - Sva preduzeća koja posluju na području Republike Srpske koriste računar u svom poslovanju, dok pristup internetu ima 98,7 odsto preduzeća, a veb-stranicu ima 64,6 odsto preduzeća, pokazalo je istraživanje o informaciono-komunikacionim tehnologijama koje je sprovedeno ove godine.

Microsoft će transformisati računarstvo?

U laboratoriji u Kopenhagenu naučnici vjeruju da su na ivici proboja koji bi mogao da transformiše računarstvo.

Vlasti Seula prisilno gase računare da ljudi ne bi radili prekovremeno

SEUL - Vlasti južnokorejske prijestonice uvode nove mjere kako bi zaposlene u Seulu primorale da sa radnog mjesta odu kući na vrijeme, a u te svrhe namjeravaju da im petkom u 20.00 sati automatski isključuju sve kompjutere.

Osnovna škola 'Jovan Cvijić' dobila novu računarsku opremu

BANJALUKA - Kompanija "Marbo" d.o.o. iz Laktaša donirala je novu računarsku opremu učenicima i profesorima Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Prošvercovali računare i hakovali iz zatvora

Dvojica osuđenika u jednom američkom zatvoru uspjela su, pod budnim okom čuvara, da prošvercuju dva kompjutera, povežu se na internet i počine nekoliko krivičnih djela, poput prevare s kreditnim karticama i krađe identiteta.

Najčitanije