Računi

Blokirano 94.692 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 94.692 računa poslovnih subjekata, dok 51.613 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Blokirana 94.504 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke prema kojima su jutros bila blokirana 94.504 računa poslovnih subjekata u BiH, dok 51.516 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

U nedjelju izvlačenje, pogledajte kako izgleda drugi stan

​Drugi stan koji će biti dodijeljen u okviru nagradne igre "10 računa izbroji i stan osvoji", dobiće vlasnika u nedjelju, 29.09. uz izvlačenje uživo na programu RTRS od 20.15 sati.

Za deset dana stiglo 30.000 koverti

BANJALUKA - Za deset dana, koliko je prošlo od zvaničnog početka nagradne igre "Deset računa izbroji i stan osvoji" građani Republike Srpske poslali su 29.791 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima, a najsrećnije na jesen očekuju četiri stana u banjalučkom naselju Lauš.

Donosimo sve detalje nagradne igre "10 računa izbroji i stan osvoji"

BANJALUKA - Građani zainteresovani za učešće u nagradnoj igri "10 računa izbroji i stan osvoji" od ponedjeljka 15. jula mogu predati popunjene koverte u bilo kojoj poslovnici pošta Republike Srpske ili poštanskim sandučićima sa čime dobijaju šansu da osvoje jedan od četiri stana u Banjaluci.

Izvještaji protiv bivšeg profesora i 18 naručilaca lažnih računa

TREBINJE - Okružno tužilaštvo u Trebinju zaprimilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova RS izvještaje protiv 19 lica, osumnjičenih da su, na štetu "Elektroprivrede RS" i drugih preduzeća i opština istočne Hercegovine, stekli protivpravnu imovinsku korist od blizu 800.000 maraka u aferi "Falsifikator".

Kazne za neizdavanje fiskalnih računa manje, ali i dalje drakonske

​BANJALUKA - Vlada Republike Srpske snizila je kazne za neizdavanje fiskalnih računa nakon što je Nacrt zakona o fiskalnim kasama prošao Narodnu skupštinu i javnu raspravu.

Gas "zapalio" novčanike za 29 odsto

​SARAJEVO - Građanima Federacije BiH, među kojima i Kantona Sarajevo, majski račun za plin biće veći za 29 posto bez obzira na to što su kantonalne vlasti tražile od federalne vlade da se koriguje cijena ovog energenta.

Zbog neizdavanja računa zapečaćeno 150 radnji u Srpskoj

​Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su od početka godine izvršili ukupno 1.000 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, te su zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 428 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 264.500 maraka.

40% prikrivenih inspektora nije dobilo račun

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave RS prošle godine u oko 40 odsto slučajeva nisu dobili fiskalni račun dok su, radi kontrola, ulazili u radnje kao kupci.

Najčitanije