Rad

Razriješeni direktori Centra za socijalni rad i dvorane "Mladost" u Prijedoru

PRIJEDOR - Odbornici Skupštine grada Prijedora danas su zbog isteka mandata razriješili dužnosti direktore javnih ustanova Centar za socijalni rad Milenu Miodragović i Sportska dvorana "Mladost" Darka Stojanovića.

Savanović: Sindikat trgovine u RS apsolutno protiv rada nedjeljom

​BANJALUKA - Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović tvrdi da ne postoji ni jedan razlog da trgovine i tržni centri RS rade i nedjeljom.

Sutra u Banjaluci o radu nedjeljom i praznicima

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović govoriće sutra na konferenciji za novinare u Banjaluci o radu nedjeljom i državnim i vjerskim praznicima.

Među 2.000 radnika na crno inspektori zatekli i 44 djece

PODGORICA - Inspekcija rada je tokom prošle godine zatekla u Crnoj Gori 2.122 radnika angažovanih “na crno”, a među njima je bilo i djece.

Kraća radna sedmica nemoguća misija

BANJALUKA - Iako se pojedine kompanije u zapadnim zemljama sve više odlučuju na četvorodnevnu radnu sedmicu zbog produktivnosti radnika i usklađivanja poslovnog i slobodnog vremena, u RS će to još dugo biti nemoguća misija.

Najviše zaposlenih u posljednjih 15 godina na tržištu rada u BiH

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda u Bosni i Hercegovini nalazi se 435.266 nezaposlenih, što je najmanje od 2005. godine, pokazuju podaci Agencije za rad i zapošljavanje u BiH.

Zvezda lako s Radom za nastavak pobjedničkog niza

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobjednički niz.

Društveno koristan rad osuđenika uštedio novac USK-u

BIHAĆ - Primjena alternativne krivične sankcije kojom se osuđenicima određuje društveno koristan rad umjesto zatvorske kazne donijela je tokom protekle godine značajne finansijske uštede u budžetu Unsko-sanskog kantona.

Crna Gora zabranila rad trgovina nedjeljom

PODGORICA - Vlada Crne Gore usvojila je danas izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini kojima se zabranjuje rad trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima.

Radnici iz BiH među najboljim u Njemačkoj

BERLIN – Do sada nije bilo slučajeva da je neko sa falsifikovanom diplomom otišao iz BiH na rad u Njemačku, rekao je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH tokom posjete Saveznoj agenciji za rad SR Njemačke.

Najčitanije