Rad

Protestna šetnja zbog najavljenih izmjena Zakona o radu u FBiH

SARAJEVO - Savez samostalnih sindikata u Federaciji BiH (FBiH) najavio je za sutra protestnu šetnju Sarajevom zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu, u kojima se ne spominje pravo radnika.

Negativna ocjena poslovanja KJKP "Rad": Putni nalozi prazni

SARAJEVO - Kantonalno javno preduzeće "Rad" Sarajevo dobilo je negativnu ocjenu federalnih revizora za finansijsko poslovanje u prošloj godini.

Većina Iraca želi da radi od kuće

Više od 80 odsto zaposlenih Iraca želi da nastavi rad od kuće i kada se ukinu ograničenja uvedena zbog virusa korona, pokazuje anketa.

Budući brucoši ne odustaju od inostranstva

DOBOJ - Za svoja buduća akademska zvanja svršeni dobojski srednjoškolci, koji se umjesto odlaska na rad u Njemačku ipak odluče na studiranje, uglavnom će se školovati izvan granica BiH.

Korona i robotizacija ugrožavaju desetine miliona radnih mjesta

Oko 53 miliona radnih mjesta u Evropskoj uniji biće robotizovano do 2030. godine, što bi moglo biti ubrzano usljed pandemije virusa COVID-19, a zbog čega će više od 20 odsto radne snage biti primorano na sticanje novih vještina i prekvalifikaciju, pokazala je studija.

Nastavljeno prvenstvo Srbije: Zvezda obezbijedila šampionsku titulu

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastavljeno je danas poslije dva i po mjeseca pauze zbog pandemije virusa korona utakmicom u Beogradu u kojoj je Crvena zveda savladala Rad rezultatom 5:0, čime je obezbijedila šampionsku titulu.

Produženo radno vrijeme Zelene pijace u Bijeljini

BIJELJINA - Na današnjoj sjednici Gradski štab za vanredne situacije grada Bijeljina je, u okviru popuštanja mjera zabrane i nakon brojnih zahtjeva građana i prodavaca, donio naredbu o novom radnom vremenu Zelene pijace, koja u periodu od od 5. do 11. maja radnim danima može raditi od sedam do 16.30, a u dane vikenda od sedam do 14 časova.

Informacione tehnologije neiscrpan izvor novih poslovnih ideja

Da li će trenutni način poslovanja i rada od kuće otvoriti neka nova radna mjesta ili će postojeća potpuno preoblikovati, kada se situacija izazvana širenjem virusa korona smiri? Hoće li radni procesi biti vraćeni na isti nivo i u isti oblik kakav smo imali prije početka pandemije? Kako se postaviti? Šta uraditi? Kako spremno dočekati kraj pandemije?

Jači interes za kreativni rad u Domu penzionera Trebinje

TREBINJE - U Domu penzionera Trebinje nabavili su dodatne količine materijala za ručnu radinost kako bi svojim štićenicima omogućili da što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme u unutrašnjosti objekta, jer je situacija izazvana virusom korona povećala interesovanje korisnika za kreativni rad.

Najčitanije