Rad

Britanac sam prešao Antarktik, dva dana nakon Amerikanca

Britanski vojni zapovednik Luj Rad postao je drugi čovjek koji je sam prešao Antarktik, samo dva dana nakon što je to pošlo za rukom Amerikancu Kolinu O' Brejdiju.

U Sloveniji radi oko 42.600 državljana BiH

Skoro deset odsto od svih zaposlenih u Sloveniji su stranci, a njihov broj je porastao za 19,5 odsto za godinu dana, na 87.700, što je za dva odsto više nego u septembru.

Čovjek nije stvoren za rad duži od četiri sata

Radno vrijeme bi trebalo ograničiti na četiri sata dnevno, mišljenje je mnogih istaknutih stručnjaka. Oni smatraju da mi jednostavno nismo ni mentalno, ni fizički sposodni da radimo duže od toga.

UEFA sumnja: Namješteno Partizan - Dinamo, Zemun - Rad?

Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala je dopis Fudbalskom savezu Srbije (FSS) zbog sumnje u regularnost utakmice Partizan - Dinamo Vranje (6:0) u Superligi, prenose beogradski mediji.

Slovenačke gazde zakidale bh. radnike

BANJALUKA, LJUBLJANA - Nakon saznanja da poslodavci u Sloveniji krše prava radnika iz BiH, predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH boravili su u ovoj zemlji, kako bi pratili realizaciju Sporazuma o zapošljavanju državljana BiH u Sloveniji, saopšteno je iz ove agencije.

U koje doba dana smo najproduktivniji?

Za najveći broj ljudi, produktivnost je najveća ujutro.

Plakatima u Prijedoru mame zanatlije u EU

PRIJEDOR - Kolika je potražnja za zanatlijama za rad u EU, pokazuje i potez jedne slovenačke agencije za posredovanje radne snage, koja je plakatima oblijepila ulice Prijedora, u kojem traže radnike za rad u Njemačkoj sa hrvatskim papirima ili vizama.

Posao za 30 radnika u novoj fabrici LED rasvjete u Palama

PALE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik kompanije "Vajs lajt" iz Srbije Ivan Vajs svečano su danas u krugu industrijske zone "Famos-Koran" otvorili mini-fabriku za proizvodnju LED rasvjete, u kojoj će biti zaposleno tridesetak radnika, a u koju je uloženo oko milion KM.

Protest ispred Centra za socijalni rad: Majka traži da joj vrate dijete

BANJALUKA - Kristina Neuman iz Laktaša danas je, zajedno sa svojim roditeljima, protestovala ispred Centra za socijalni rad Banjaluka, jer je, kako tvrdi, njeno mlađe dijete nezakonito odvojeno od nje, te želi da joj dijete bude vraćeno.

Rad nedjeljom ide u istoriju?

BANJALUKA - Sindikat trgovine Republike Srpske, po uzoru na neke zemlje u Evropi, nakon izbora pokrenuće inicijativu da se u trgovinama, trgovačkim centrima i buticima zabrani rad nedjeljom.

Najčitanije