Rad

U koje doba dana smo najproduktivniji?

Za najveći broj ljudi, produktivnost je najveća ujutro.

Plakatima u Prijedoru mame zanatlije u EU

PRIJEDOR - Kolika je potražnja za zanatlijama za rad u EU, pokazuje i potez jedne slovenačke agencije za posredovanje radne snage, koja je plakatima oblijepila ulice Prijedora, u kojem traže radnike za rad u Njemačkoj sa hrvatskim papirima ili vizama.

Posao za 30 radnika u novoj fabrici LED rasvjete u Palama

PALE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik kompanije "Vajs lajt" iz Srbije Ivan Vajs svečano su danas u krugu industrijske zone "Famos-Koran" otvorili mini-fabriku za proizvodnju LED rasvjete, u kojoj će biti zaposleno tridesetak radnika, a u koju je uloženo oko milion KM.

Protest ispred Centra za socijalni rad: Majka traži da joj vrate dijete

BANJALUKA - Kristina Neuman iz Laktaša danas je, zajedno sa svojim roditeljima, protestovala ispred Centra za socijalni rad Banjaluka, jer je, kako tvrdi, njeno mlađe dijete nezakonito odvojeno od nje, te želi da joj dijete bude vraćeno.

Rad nedjeljom ide u istoriju?

BANJALUKA - Sindikat trgovine Republike Srpske, po uzoru na neke zemlje u Evropi, nakon izbora pokrenuće inicijativu da se u trgovinama, trgovačkim centrima i buticima zabrani rad nedjeljom.

Italijanski trgovci otpustiće 50.000 radnika zbog neradne nedjelje

Italijanski trgovački lanci procijenili su da će morati otpustiti desetine hiljada zaposlenika ako vlada ustraje na prijedlogu zabrane rada nedjeljom.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Italijanska vlada namjerava ukinuti rad nedjeljom

RIM - Nova italijanska vlada do kraja godine uvešće zabranu rada nedjeljom u velikim trgovačkim centrima, nastojeći na taj način zaštititi tradiciju porodičnog okupljanja nedjeljom, izjavio je zamjenik premijera, Luiđi Di Maio.

Snežana Kutlešić-Stević humanitarnim radom protkala cijeli život

BANJALUKA - Nema ljepšeg osjećaja od onog kada vam pacijent kaže da se osjeća bolje. To je za ljekara najveća nagrada i zadovoljstvo, a i kada radiš posao iz srca onda se to i osjeti, kazala je Snežana Kutlešić-Stević, specijalista pulmologije i supspecijalista baromedicine.

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

BANJALUKA - Centar za socijalni rad Banjaluka i Savez za rijetke bolesti RS potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji i razumijevanju.

Najčitanije