Rad

"Rad u javnom interesu može zamijeniti zatvorsku kaznu"

BANJALUKA - Rad u javnom interesu predstavlja alternativnu vrstu krivične sankcije koja se počiniocu krivičnog djela, po odluci nadležnog suda, može izreći u situacijama kada na njegov zahtjev sud može odluku o zatvorskoj kazni da zamijeni ovom vrstom sankcije, rekao je inspektor u Ministarstvu pravde Republike Srpske Nenad Mirkonj.

Ugostitelji i trgovci najčešći radnici na crno

BANJALUKA - Najviše radnika na crno tokom prošle godine bilo je u oblastima ugostiteljstva, trgovine, eksploatacije i prerade drveta, te uslužnim djelatnostima, a u odnosu na prethodne godine uočeno je smanjenje rada na crno u građevinarstvu, što se može povezati sa nedostatkom stručne snage u ovoj djelatnosti.

Centar za socijalni rad o slučaju Ene Huskić: Dijete nije gladno

GRAČANICA - Priča o desetogodišnoj Eni Huskić iz Gračanice, koja u jednom TV prilogu lijući suze kaže da joj najviše nedostaje hrane, uzburkala je javnost, jer stručnjaci upozoravaju na spornost takvog prikazivanja djece u javnosti i mogućnost zloupotrebe, a u pojedinim organizacijama tvrde da nije sve onako kako je prikazano.

Građani traže potpunu zabranu rada nedjeljom

BANJALUKA - Za potpunu zabranu rada nedjeljom u trgovini glasalo je 94,31 odsto anketiranih građana RS, pokazali su rezultati ankete "Rad nedjeljom u trgovini" koju je sproveo Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS.

Sadik i Suma za pobjedu Partizana na Banjici

Fudbaleri Partizana pobijedili su danas Rad na Banjici sa 2:1 (1:1) u utakmici 20. kola Superlige Srbije.

Sve više korisnika banjalučkog Centra za socijalni rad

BANJALUKA - Broj korisnika Centra za socijalni rad raste iz godine u godinu, a jedan od razloga je povećan broj usluga koje ova ustanova pruža u odnosu na centre u regionu.

Socijalni radnici traže status službenog lica

BANJALUKA - Stručni radnici centara za socijalni rad u BiH su svakodnevno izloženi različitim oblicima nasilja i prijetnjama, zbog toga ćemo tražiti da nam se da status službenog lica, poručili su danas stručni radnici Centra za socijalni rad Banjaluka.

Sindikat osuđuje napad na radnike Centra za socijalni rad

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Javne ustanove "Centar za socijalni rad" Banjaluka i Sindikat zdravlja i socijalne zaštite su povodom današnjeg napada u Centru najoštrije osudili porast nasilja nad radnicima centara za socijalni rad.

Glavom udario radnika Centra za socijalni rad Banjaluka

BANJALUKA - Đ.D. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je jutros u prostorijama Centra za socijalni rad Banjaluka napao radnika O.B. , saopšteno je iz Policijke uprave Banjaluka.

Napao radnike Centra za socijalni rad u Banjaluci i prijetio da će ih ubiti

BANJALUKA - Đ.D. jutros je u službenim prostorijama Centra za socijalni rad u Banjaluci prijetio da će ubiti, a zatim je napao socijalne radnike, javljaju mediji.

Najčitanije