Rad na crno

Objavljuju nazive radnji koje ne izdaju račune i drže radnika na crno

BANJALUKA - Poreska uprava RS počela je akciju pojačane kontrole širom Srpske, a poreskim obveznicima koji su kažnjeni u prvom talasu jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavili radnike objavila je nazive.

Ugostitelji i trgovci najčešći radnici na crno

BANJALUKA - Najviše radnika na crno tokom prošle godine bilo je u oblastima ugostiteljstva, trgovine, eksploatacije i prerade drveta, te uslužnim djelatnostima, a u odnosu na prethodne godine uočeno je smanjenje rada na crno u građevinarstvu, što se može povezati sa nedostatkom stručne snage u ovoj djelatnosti.

Inspekcija u RS kontrolisala radnike: Od 100 tri radila na crno

BANJALUKA - Pod lupom republičkih inspektora rada u proteklih devet mjeseci bilo je 9.777 radnika, od čega njih 287, ili gotovo tri odsto, nije imalo zaključen ugovor o radu i nisu bili prijavljeni na obavezne vidove osiguranja.

Među 2.000 radnika na crno inspektori zatekli i 44 djece

PODGORICA - Inspekcija rada je tokom prošle godine zatekla u Crnoj Gori 2.122 radnika angažovanih “na crno”, a među njima je bilo i djece.

Firma iz BiH ilegalno zapošljavala u Njemačkoj

BERLIN - Nastavlja se žestoka borba njemačkih carinskih organa protiv radnika na crno u građevinskoj branši, pri čemu državljani BiH dominiraju među otkrivenim "ilegalcima".

Radnik iz BiH uhvaćen bez dozvole u Štutgartu, deportovan iz Njemačke

ŠTUTGART - Službenici carinske uprave Štutgart otkrili su krajem prošle sedmice trojicu nelegalni radnika na gradilištu u gradskoj četvrti Vaihingen.

Slovačka deportovala 24 radnika iz Srbije, radili na crno

BRATISLAVA -- Slovačka policija za strance otkrila je u utorak u rutinskoj kontroli industrijske zone u gradu Njitra 24 državljanina Srbije koji nisu imali legalni boravak

Državljanin BiH radom "na crno" njemačku firmu "zavio u crno"

ŠTUTGART - Neimenovani 24-godišnji državljanin BiH uhvaćen je tokom rada na crno na gradilištu u njemačkom Hemingenu.

U FBiH otkriven 41 radnik na crno

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (FBiH) danas su, tokom intenzivnih kontrola na području cijele Federacije, utvrdili da je 41 radnik angažovan za rad "na crno".

Inspektori love radnike na crno

BANJALUKA, SARAJEVO - Da radu na crno još nije došao kraj, govore i podaci Federalne i Republičke uprave za inspekcijske poslove, prema kojima u BiH ima čak 3.159 radnika u radu na crno.

Najčitanije