Rade Šerbedžija

Šerbedžija i Bogdan prvi put zajedno u spotu

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan prvi put su snimili zajedničke kadrove u spotu za Šerbedžijinu pjesmu "Govorila je tako tiho, tiho, tiho".

Šerbedžija: Mira Furlan bila prava heroina, ranjiva a jaka

Mira Furlan je bila velika i pravedna žena i jedna od najdivnijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je za RTS glumac Rade Šerbedžija, opisujući je kao heroinu koja je pretrpjela mnoge udarce, ali ipak izašla kao pobjednik.

Šerbedžija: Pupovac trpio ono što prosječan čovjek ne bi mogao

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac trpio je ono što prosječan čovjek ne bi mogao, kaže glumac Rade Šerbedžija komentarišući uvrede na nacionalnoj osnovi koje je Pupovac doživio tokom nedavne posjete Glini.

Rade Šerbedžija snimio album "Ne okreći se sine"

Kao poklon prijateljima za Novu godinu, Rade Šerbedžija je snimio novi album "Ne okreći se sine", koji je danas online.

Šerbedžija otvorio Facebook profil na kojem recituje poeziju

Rade Šerbedžija krajem marta otvorio je svoju službenu Facebook stranicu, a za samo dvije sedmice skupio je 60 hiljada obožavatelja.

Rade Šerbedžija recitovao i kuvao na Facebooku

Poznati glumac Rade Šerbedžija obavijestio je prijatelje na svom Facebook nalogu da želi da snima pjesme i priča priče putem ove društvene mreže, kako bi im svima zajedno brže prošlo vrijeme.

Radivojević: Šerbedžijina uloga u "Virdžiniji" kruna karijere

BRIONI - Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je reditelj Jug Radivojević, koji je od nedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Rade Šerbedžija dobitnik nagrade "Mary Pickford"

Nagrada "Mary Pickford Award" za sveukupni doprinos u svjetskom filmu, koju u sklopu dodjele 23. Nagrade Satellite dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija u Los Angelesu (The International Press academy - IPA), ove je godine pripala glumcu, reditelju i muzičaru Radi Šerbedžiji.

Rade Šerbedžija u Americi hapšen zbog alkohola

Iako su strani mediji preneli da je Rade Šerbedžija krivudao putem i da je pronađena flaša viskija u njegovom autu, otkriveno je šta se zapravo dogodilo te noći.

Džoni Štulić demantovao Šerbedžiju: Nisu bili prijatelji

Nekadašnji frontmen zagrebačke grupe "Azra" Branimir Džoni Štulić demantovao je da je bio dobar prijatelj s glumcem Radetom Šerbedžijom i da mu je napisao pjesmu za predstavu.

Najčitanije