Radijacija

Putin: Nema rizika od radijacije poslije eksplozije u Rusiji

PARIZ - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne postoji rizik od povećanog nivoa radijacije nakon eksplozije na poligonu za vojne probe na sjeveru Rusije, 8. avgusta, kada je poginulo pet osoba.

Norvežani otkrili radioaktivni jod na granici s Rusijom

​OSLO - Norveška agencija za nuklearnu bezbjednost analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na sjeveru zemlje poslije eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji.

Tempirana bomba gora od Černobilja: Ovo je najopasnije mjesto u Evropi

Nuklearni kompleks Selafild, smješten samo nekoliko kilometara južnije od granice između Škotske i Engleske, samo u posljednje dvije godine zabilježio je čak 25 bezbjednosnih incidenata.

Sablasni snimak sovjetske podmornice za koju se sumnja da ispušta radijaciju

Tim istraživača tvrdi da je otkrio da radioaktivni materijal curi iz bivše sovjetske nuklearne podmornice "Komsomolec", koja je potonula 1989. godine. Sablasni novi video-snimak njenog mjesta počinka objavljen je na internetu.

Koji telefoni emituju najviše, a koji najmanje radijacije

​Izveštaj koji je objavila Njemačka federalna kancelarija za zaštitu od radijacije otkriva nam koji smartfoni stvaraju najviše, a koji najmanje radijacije.

Radnici fabrike u Japanu bili izloženi visokoj radijaciji

TOKIO - Japanska agencija za atomsku energiju saopštila je danas da je pet radnika nuklearne fabrike u kojoj se radi sa plutonijumom bilo izloženo visokom stepenu radijacije nakon što je torba sa radioaktivnim materijalom visokog stepena navodno pukla u toku provjere opreme.

Najčitanije