Radioaktivni otpad

Nema dogovora Hrvatske i Slovenije o odlagalištu radioaktivnog otpada

BLED - Delegacije Hrvatske i Slovenije nisu danas postigle dogovor o zajedničkom odlagalištu radioaktivnog otpada na lokaciji Vrbina, saznaje Srna.

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Golić: Neću odustati od borbe protiv odlagališta radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je nastavak svih dozvoljenih aktivnosti kako bi se Hrvatska spriječila u namjeri da izgradi odlagalište nisko i srednjoradioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Drljača: Hrvatska sprema javnost za odluku o radioaktivnom otpadu

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da informacija u hrvatskim medijima u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora predstavlja probni balon kojim se javnost priprema za tu odluku, ali još nema nikakvog pisanog dokumenta iz Hrvatske u vezi s tim.

Opština Dvor i komšije ponovo rekli NE radioaktivnom otpadu

DVOR - U hrvatskoj opštini Dvor danas je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu i to Cazina, Bosanske Krupe i Bužima, te opštine Novi Grad u Republici Srpskoj o problemu gradnje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

U srijedu sastanak o problemu odlaganja radioaktivnog otpada

NOVI GRAD - U hrvatskoj opštini Dvor sutra će biti održan sastanak na koji su pozvani predstavnici lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu(USK) Cazin, Bosanska Krupa i Bužim, te opština Novi Grad u Republici Srpskoj, a domaćin će biti načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina.

"Formirati pravni tim po pitanju planova Hrvatske za radioaktivni otpad"

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da po pitanju planova Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad u opštini Dvor, na samoj granici sa Republikom Srpskom i BiH, osnovni pravac djelovanja treba da bude završetak ideje da se formira pravni tim.

Nema odgovora iz hrvatske vlade o radioaktivnom otpadu

DVOR - Opština Dvor nije dobila odgovor na dopis upućen Vladi Hrvatske prije više od mjesec dana, a u vezi sa primjenom usvojenog Nacionalnog programa provođenja strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, istrošenih izvora nuklearnog goriva.

Dvor zatražio informacije od hrvatske Vlade u vezi radioaktivnog otpada

DVOR - Iz kabineta načelnika opštine Dvor zatražen je odgovor Vlade Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića u vezi sa aktivnostima iz Nacionalnog programa zbrinjavanja radioaktivnog otpada, kojim je predviđeno da skladište radioaktivnog otpada bude u kasarni Čerkezovac u ovoj opštini.

Cvijanović: Hrvatska da premjesti odlagalište radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da podržava građane koji su digli glas protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, u opštini Dvor, u neposrednoj blizini granice sa BiH, te pozvala vlasti Hrvatske da taj problem riješe u skladu sa procedurama i odlagalište smjeste na neko drugo mjesto.

Najčitanije