Radna nedjelja

Bijeljina zabranila rad trgovinama nedjeljom, slijede li je drugi gradovi

BANJALUKA, BIJELJINA - Posljednja odluka o zabrani rada nedjeljom donesena je u Skupštini grada Bijeljina, dok iz Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS ističu da će u narednom periodu uputiti inicijativu ministarstvu kako bi se zakonski regulisala zabrana rada nedjeljom.

Španija prva na svijetu testira četvorodnevnu radnu nedjelju

LONDON - Španija bi uskoro trebalo da započne probni period četvorodnevne radne nedjelje koju je ranije ove godine predložila stranka Mas Pais, a ukoliko testiranje prođe kako treba i ideja bude potpuno prihvaćena, Španija bi mogla postati jedna od prvih zemalja u svijetu u kojoj je implementiran takav sistem.

"Radna nedjelja od četiri dana ili kad vam odgovara"

Kako se bliži kraj jednoj od najneizvjesnijih godina u našim životima, jedina sigurna stvar koju možemo reći je da 2020. godina jeste godina za pamćenje. Godina koja će nam dugo biti urezana u glavi i u srcu i od koje će nam trebati mnogo vremena da se oporavimo.

Marksova utopija u Njemačkoj: Radna nedjelja od 30 sati

Predsjednik njemačkog sindikata industrije i metalurgije Jörg Hofmann i poslanica Ljevice Katja Kiping predlažu uvođenje četvorodneve radne nedjelje.

Najčitanije