Radnici

Inspekcija u RS kontrolisala radnike: Od 100 tri radila na crno

BANJALUKA - Pod lupom republičkih inspektora rada u proteklih devet mjeseci bilo je 9.777 radnika, od čega njih 287, ili gotovo tri odsto, nije imalo zaključen ugovor o radu i nisu bili prijavljeni na obavezne vidove osiguranja.

U BiH neprijavljeno 30 odsto radnika

Neformalno zapošljavanje je rad koji je sam po sebi zakonit, ali nije prijavljen vlastima u svrhe poreza, socijalnog osiguranja, odnosno poštivanja zakona o radu.

Vlasnik preduzeća iz Trebinja oštetio radnike za 70.000 evra

TREBINJE - Dragan Đordan, sa adresom prebivališta u Moskvi i Trebinju, osumničen je za prevaru dvojice radnika koje je angažovao za rad u Moskvi, a nije im isplatio više toplih obroka i ličnih dohodaka, nanijevši im na taj način materijalnu štetu u iznosu od 70.000 evra

Srbija plaća odštetu od 180.000 evra za 90 radnika

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava naložio je državi Srbiji da zbog neizvršenja ili odlaganja izvršenja sudskih odluka donesenih u sporovima protiv državnih ili društvenih preduzeća, isplati po 2.000 evra svakom od 90 radnika tih preduzeća.

Radnici iz BiH uhapšeni u Austriji s lažnim papirima

LINC - Tri radnika iz Bosne i Hercegovine uhapšena su u subotu na gradilištu u austrijskom Lincu zbog neposjedovanja radnih dozvola.

Pritisci iznjedrili novi bunt

BIHAĆ - Sindikati radnika u obrazovanju Unsko-sanskog kantona najavili su organizovanje javnih protesta prosvjetara zbog, kako navode, nezakonitih pritisaka Vlade USK i pokušaja da se na silu uguši generalni štrajk koji je započet prije dvije sedmice.

Svi radnici ArcelorMittala na broju, ali traže novi posao

PRIJEDOR - Iako je to najavljeno za 1. septembra, nijedan radnik "ArcelorMittala Prijedor" nije otpušten, ali među njima vlada neizvjesnost, zbog čega, pogotovo mlađi, razmišljaju o potrazi za novim radnim mjestima.

Hapšenja u Cirihu: Državljanin BiH ilegalno zaposlio zemljaka

CIRIH - Kantonalna policija Ciriha, uz podršku Kancelarije za privredu i rad kantona Cirih, u četvrtak ujutro izvršila je inspekciju nekoliko gradilišta u okrugu Horgen i tom prilikom uhapsila trojicu muškarca zbog kršenja Zakona o imigraciji.

Crna Gora "uvezla" 2.267 radnika iz BiH

PODGORICA - U Crnoj Gori svaki deseti strani radnik dolazi iz Bosne i Hercegovine, zvanični su podaci nadležnih organa ove zemlje.

Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo stupili u štrajk

SARAJEVO - Više od 3.000 zdravstvenih radnika , zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo, danas je stupilo u generalni štrajk.

Najčitanije