Radnici

U 18 opština više penzionera nego radnika

BANJALUKA - U 18 opština u RS ima više penzionera nego radnika, saznaju "Nezavisne novine" iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske.

Hrvatska za deceniju izgubila 500 hiljada radnika

Odlazak ljudi nije samo problem Bosne i Hercegovine, već i svih zemalja u regionu. Zvanični podaci govore da je u posljednjih deset godina susjedna Hrvatska izgubila 500 hiljada radnika.

Položeni vijenci za poginule radnike "Vodovoda"

BANJALUKA - Zajedno s porodicama, članovi Uprave "Vodovoda" Banjaluka danas su položili vijence za devet poginulih radnika ovog preduzeća koji su život izgubili u prošlom ratu u BiH.

Njemačka stari, do 2030. godine će joj nedostajati šest miliona radnika

BERLIN - U Njemačkoj su strani radnici dugo bili osjetljiva tema, ali sada su iznesene neoborive činjenice koje sile Njemačku na otvaranje, tvrdi Jens Turo, javlja "Deutsche Welle".

Mićić: Podrška grada domaćim sportistima najveća u Srpskoj

BIJELJINA - Bijeljina je ove godine iz budžeta izdvojila 2.570.000 KM za sport i tako postala grad koji najviše ulaže u ovu oblast u Republici Srpskoj, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić na prijemu Gradske uprave za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja grada.

Hrvati uveliko mame bh. radnike za narednu sezonu

BANJALUKA - Tražimo sobaricu i čistačice za rad na području Istre u sezonskom perodu od 1. aprila do 31. oktobra 2020. godine ili po dogovoru, uz izdavanje dozvole za boravak i rad, samo je jedan od mnogih oglasa koji pokazuju da su poslodavci u Hrvatskoj već uveliko u potrazi za radnicima iz BiH za narednu ljetnu sezonu.

"Vise" zahtjevi za veća prava radnika i rasterećenje privrede

BANJALUKA - Ekonomsko-socijalni savjet, uz nekoliko zamjerki, podržao je budžet i Program ekonomskih reformi, koje je utvrdila Vlada Republike Srpske, uz očekivane zahtjeve Saveza sindikata RS, koji je tražio više prava za radnike, i Unije udruženja poslodavaca RS, koja je tražila rasterećenje privrede.

U BiH prošle godine poginulo 28 radnika

SARAJEVO - U BiH je prošle godine u nesrećama na radu poginulo 28 radnika, od kojih 15 u Federaciji BiH (FBiH), a 13 u Republici Srpskoj.

Mobing prijavila 24 radnika, ali niko nije tužio gazdu

BANJALUKA - Da su žrtve mobinga, ove godine prijavila su 24 radnika u Srpskoj, ali se nijedan od njih na kraju nije odlučio na tužbu, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Saveza sindikata RS.

Radnici GSP u autobusu između dva sjedišta pronašli beživotno tijelo

Beživtno tijelo muškarca starog oko 40 godina pronađeno je oko 17 časova u autobusu na Karaburmi.

Najčitanije