Radnici

Regionalnim tržištem do dodatnih 17 milijardi evra BDP-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri odsto, a na kraju i nominalno veći BDP za 15 milijardi do 17 milijardi evra.

Hrvatska poseže za uvoznom radnom snagom

ZAGREB - Nedostatak radne snage sve više pogađa Hrvatsku, a mnogi poslodavci se žale da ne mogu da nađu radnike naročito tokom sezone i posežu za uvoznom radnom snagom, prenose hrvatski mediji.

Inspekcija rada izdala prekršajne naloge u iznosu od 437.900 KM

BANJALUKA - Republička inspekcija rada je u prvom polugodištu izvršila 2.543 kontrole, od čega su u 823 slučaja utvrđene nepravilnosti, rečeno je Srni u Inspektoratu Republike Srpske.

"Tesko" otpušta 4.500 radnika

LONDON - Britanski maloprodajni lanac "Tesko" saopštio je danas da planira da u svojim prodavnicama "Metro" ukine 4.500 radnih mjesta.

Poslodavci povećavaju plate, plaćaju obuke i ljetovanja kako bi zadržali radnike

BANJALUKA - S obzirom na to da je nestašica radnika u BiH iz dana u dan sve izraženija zbog odlaska u inostranstvo, poslodavci se na razne načine trude da privuku nove i zadrže stare radnike pa im tako neki plaćaju obuke, edukacije, rafting, ljetovanje i mnoge druge benefite.

Višković: Povećati plate, od 500 KM se ne može živjeti

​MILIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će nedostatka radne snage u Srpskoj biti sve dok plate u realnom sektoru ne budu povećane.

Mnogi radnici zaposleni u zoni "Incela" još čekaju preglede

BANJALUKA - Radnici zaposleni u zoni "Incela" u Banjaluci strahuju za svoje zdravlje, posebno nakon što su u medijima pročitali da je ljekarskim pregledom utvrđeno da su skoro svi radnici preduzeća "BC metal", koje se nalazi u krugu "Incela", otrovani teškim metalima.

Poslodavci da zaštite radnike tokom vrućina

BANJALUKA - Povodom toplotnog talasa koji će, prema najavama meteorologa, zahvatiti i Republiku Srpsku, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske ponovo apeluje da poslodavci preraspodijele radno vrijeme i zaštite zdravlje radnika.

Radnici odu sa domaćom firmom, a onda prebjegnu Nijemcima

BANJALUKA - Pored hroničnog problema s radnim vizama, domaća preduzeća koja putem detašmana izvode građevinske radove u Njemačkoj sve češće napuštaju radnici koje odvedu da zarađuju u jednoj od najjačih ekonomija svijeta.

Dva posla radi gotovo 200.000 ljudi u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji po dva posla radi gotovo 200.000 ljudi, podaci su Evropske statističke agencije.

Najčitanije