Radnici

Radnici Googla osnovali sindikat

SAN FRANCISKO - Više od 200 radnika kompanije "Googl" u SAD formiralo je sindikat, objavili su danas u autorskom tekstu u "Njujork tajmsu" lideri sindikalne organizacije.

Radnike tjeraju da im obezbijede siguran glas

BANJALUKA - Zaposleni u republičkim institucijama, javnim preduzećima i lokalnim zajednicama izloženi su sve većim pritiscima političkih aktivista i nadređenih koji ih vrlo često ucjenama i prijetnjama tjeraju na prikupljanje tzv. sigurnih glasova za određenog kandidata ili političku partiju.

Bivši radnici protestovali zbog neuvezanog staža

TUZLA-Uvezivanje radnog staža od najmanje 15 godina i isplata osam plata zagarantovanih stečajem, zahtjevi su čije ispunjenje je grupa bivših radnika Firme „ Resod- Guminga“ danas tražila protestnom šetnjom kroz Tuzlu.

U 40 odsto kontrola nepravilnosti - životi radnika na kocki

BANJALUKA - Odnos poslodavaca prema životima i zdravlju njihovih radnika ilustruje podatak da su utvrđene nepravilnosti u 40 odsto kontrola, koje je u RS u proteklih devet mjeseci izvršila republička inspekcija u oblasti zaštite na radu.

Njemačka danas odlučuje o uvozu radnika iz regiona

BERLIN, BANJALUKA - Odluka o dovođenju nekvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana naći će se danas na sjednici njemačkog Bundesrata, Gornjeg doma njemačkog parlamenta, u kojem je zastupljeno 16 njemačkih saveznih država, rečeno je "Nezavisnim" u toj instituciji.

Nezadovoljni radnici "Vodovoda i kanalizacije" obustavili rad

Trideset pet radnika preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) u Sarajevu, koji godinama rade bez ugovora o radu na neodređeno, jutros su obustavili rad zahtijevajući da bude riješen njihov radni status.

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

PEKING - Kineska fabrika za proizvodnju željeza i metala nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija jer je poklonila svojim radnicima 4.116 novih automobila kao bonus za dobre rezultate u poslovanju.

Duplo više termina za vize detaširanim radnicima iz BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Broj termina za dobijanje radnih viza za detaširane radnike iz BiH u Njemačku na dnevnom nivou duplo je povećan - sa dosadašnjih 15 na 30.

Tri njemačke države traže ukidanje ograničenja od 25.000 radnika

BERLIN - Tri njemačke savezne države zatražile su početkom mjeseca od Bundesrata, gornjeg doma njemačkog parlamenta, da ne prihvati ograničavanje broja radnika sa zapadnog Balkana, što je zatražila Vlada te zemlje.

Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi

Hrvatska IT firma Infinum i podružnica njemačkog Poršea pokreću u Hrvatskoj firmu "Porsche Digital Croatia" za dizajn, razvoj softvera, veštačku inteligenciju u koju će uložiti 10 miliona evra, najavile su dvije kompanije danas na konferenciji za medije.

Najčitanije