Radnici

Udvostručen broj radnih viza iz BiH za Njemačku

BERLIN, BANJALUKA - Otkad je Njemačka 2016. olakšala dobijanje viza za građane zemalja zapadnog Balkana, broj njemačkih radnih viza iz BiH udvostručen je, piše njemački "Tagesspiegel" u analizi o uticajima iseljavanja iz BiH u Njemačku.

Radnici "Elektrokrajine" dali više od 100 doza krvi

BANJALUKA - Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" Banjaluka je najmasovniji sa 430 članova i već jubilarnu, 20. godinu organizuje akciju davanja krvi.

Provjeravaju radnike i supružnike na poligrafu

BANJALUKA - Radili smo, između ostalog, poligrafska ispitivanja i na preljubu. Ljudi imaju potrebu da to urade, a poligrafski instrument je u ispitivanjima uvijek pokazao onako kako zaista jeste, kazala je za "Nezavisne" Snježana Milaković, psiholog i poligrafista u Asocijaciji psiholoških i poligrafskih ispitivanja, koja je uz pomoć ovog instrumenta do sada utvrdila veliki broj istina i laži.

Dualno obrazovanje rješenje odliva radnika

BANJALUKA - Ključ rješenja problema nekvalifikovane radne snage u gradu, ali i u RS, je donošenje najboljih zakonskih rješenja koje bi Vlada RS trebalo da donese po ugledu na zemlje iz regiona, rekao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, na konferenciji "Pilot projekat dualnog obrazovanja" održanoj juče u Banjaluci.

Njemački gigant otpušta 4.500 radnika

BERLIN - Njemački farmaceutski gigant "Bayer" ukinuće 4.500 radnih mjesta na domaćem tržištu, saopšteno je iz kompanije.

Medicinari usaglasili stavove, traže povećanje plata za 30 odsto

BANJALUKA - Na konsultativnom sastanku tri sindikata u oblasti zdravstava u RS usaglašena su stavovi koji će biti upućeni nadležnima, među kojima je povlačenje odluke o zamrzavanju plata zdravstvenim radnicima u RS, dok se ne izmire dugovanja zdravstvenih ustanova.

Peulić: Neto plata kv radnika da bude 1.000 KM

DOBOJ - Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Repulike Srpske Tane Peulić ocijenio je da hitno moraju biti stvoreni zakonski preduslovi da prosječna neto plata kvalifikovanog radnika iznosi oko 1.000 KM, u suprotom će Srpska ostati bez neophodne radne snage.

Spore vize za radnike iz BiH dovele sporazum do propasti

SARAJEVO - Problem s izdavanjem viza za radnike iz BiH koji putem detašmana (dozvola) rade u Njemačkoj dostigao je vrhunac i ako se hitno ne reaguje, svi sadašnji i budući poslovi će biti ugroženi, kao i 2.000 radnih mjesta.

Crnoj Gori potrebno 20.000 sezonaca

​U susret ljetnjoj turističkoj sezoni, u Crnoj Gori već je krenula potražnja za sezonskim radnicima. Prema procjenama Zavoda za zapošljavanje, oko 20.000 sezonskih radnika biće potrebno samo na primorju pa su predstavnici Vlade i poslodavci pozvali domaće radnike da ove sezone pronađu posao na crnogorskom primorju.

Domaće firme gube poslove zbog sporog izdavanja radnih viza

SARAJEVO - Firme iz BiH koje imaju detaširane radnike u Njemačkoj gube poslove jer Ambasada u Sarajevu vrlo sporo izdaje radne dozvole i vize, rekao je danas predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Najčitanije