Radnici

U RS manji broj zaposlenih za 0,1 odsto

Broj zaposlenih lica u Republici Srpskoj krajem marta bio je 275.059 i manji je za 0,1 odsto u odnosu na broj zaposlenih krajem septembra prošle godine, navodi se u polugodišnjem izvještaju o zaposlenima Republičkog zavoda za statistiku.

Radnicima u FBiH uskratili pomoć jer su im poslodavci iz RS

BANJALUKA - Poslovne jedinice privrednih subjekata iz RS koje posluju u Federaciji BiH nisu obuhvaćene mjerama Vlade FBiH za ublažavanje negativnih posljedica pandemije virusa korona, zbog čega su u Privrednoj komori RS u slučaju neprevazilaženja ove situacije dogovorom najavili preduzimanje koraka kod nadležnih sudova.

Njemačka ograničava broj radnih viza za Balkan?

BANJALUKA, BERLIN - Njemačka je sve bliže odluci o tome hoće li produžiti važenje pravila o zapošljavanju niskokvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana, pomoću koje su desetine hiljada radnika iz BiH našle posao u toj zemlji.

FBiH i kantoni radnicima duguju više od 500 miliona KM

SARAJEVO - Federacija Bosne i Hercegovine, zajedno sa kantonima, po osnovu izvršnih sudskih presuda koje se odnose na kolektivne ugovore, duguje najmanje pola milijarde maraka.

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili mirne proteste

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili su za četvrtak, 9. jul, mirne proteste ispred zgrade kantonalne Vlade, zbog, kako su naveli, nepotpisivanja novog granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje ovog kantona.

Poslodavci da zaštite radnike od vućine

SARAJEVO - Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH preporučilo je poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih visokom temperaturom vazduha, sprovedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika.

"Harley-Davidson" otpušta 140 radnika

Američki proizvođač motocikala "Harley-Davidson" saopštio je danas da će ukinuti 140 radnih mjesta u SAD.

Privremena otpuštanja neće zaobići ni Vol Strit

NJUJORK - Vol Strit će vjerovatno ove godine srezati bonuse za 15-20 posto i privremeno otpustiti značajan broj ljudi, objavila je američka konsultantska firma za kompenzacije Džonson Asošijejts.

Otkrivena 64 neprijavljena radnika, 16 objekata bez odobrenja za rad

Poreska uprava Federacije BiH juče je izvršila 221 inspekcijsku kontrolu kojom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

"Srpska imala najmanje otpuštenih radnika za vrijeme epidemije"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska, statistički posmatrano, u odnosu na zemlje u okruženju i Federaciju BiH imala najmanje ljudi koji su u periodu virusa korona ostali bez posla ili privremeno ostali bez radnog angažmana.

Najčitanije