Radnici

Sezona u Hrvatskoj ugrožena: Nema ko da radi, poslodavci traže reakciju vlade

​ZAGREB - Sezona na Jadranu je u punom zamahu, a hrvatskim hotelijerima i ugostiteljima nedostaje radne snage.

Njemačka usvojila migracione zakone i otvorila vrata radnicima

BERLIN - Njemački Bundestag usvojio je paket migracionih zakona kojima se pooštrava davanje azila, a olakšava useljavanje stručnjaka za potrebe tržišta rada.

Švedska vapi za radnicima, plate do 5.000 evra

Diploma nekog od IT fakulteta, profesorska diploma i zanat građevinara, karta su za ulazak na švedsko radno tržište za sve stanovnike Balkana.

Počela rasprava o novom zakonu: Njemačka dolazi na Balkan po radnike

BERLIN - Nacrt novog zakona o doseljavanju radne snage u Njemačku proslijeđen je u njemački parlament, a u ponedjeljak je o njegovoj sadržini održana rasprava u Odboru za unutrašnje poslove Bundestaga.

Od početka godine zaposleno 4.500 domaćih sezonaca

Na sezonskim poslovima, od početka godine u Crnoj Gori, angažovano je više od 4.500 radnika. Brojka je za 50 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine. Tu spadaju i takozvani stalni sezonci. To su ona lica kojima je Zavod za zapošljavanje posredovao prošle godine ili ranije, koja svake godine obnavljaju ugovor sa istim poslodavcem, kazao Dnevnim novinama načelnik Područne jedinice Podgorica Dragan Marović.

Hrvatska firma plaća 3.000 evra, ali nema radnika

ZAGREB - U hrvatskoj firmi 170 radnika ima "njemačke" plate do 3.000 evra uz beneficirani radni staž, ali ni to ne privlači dovoljno mladih.

Australiji potrebni doktori, medicinske sestre, inženjeri

Australija ponovo postaje obećana zemlja za stanovnike Balkana, posebno za one koji u svojim rukama imaju inženjersku ili diplomu medicine, pošto su, na osnovu spiska objavljenog na australijskom sajtu za viziranje, baš ovo deficitarna zanimanja za koje traže radnike za čiju su angažman spremni da plate čak 10.000 evra.

Od 1. jula podsticaji privrednicima za povećanje plata

BANJALUKA - Privredni subjekti u Republici Srpskoj od 1. jula trebalo bi da dobijaju podsticaje na osnovu povećanja plata radnicima i direktnih ulaganja, predviđeno je Prijedlogom zakona o podsticajima u privredi koji je danas utvrdila Vlada Srpske.

Samo 17 odsto radnika ima platu veću od 1.200 KM

​BANJALUKA - Platu veću od 1.200 KM imalo je 41.889 radnika u Republici Srpskoj, pokazuju podaci Poreske uprave RS za februar ove godine.

Stanković: "Integral inženjeringu" treba oko hiljadu radnika

Južni krak Koridora 10, na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru juče je pušten u saobraćaj. Riječ je o dionici od 26,3 kilometra na kojoj su 33 mosta, kao i dva tunela - Predejane i Manajle.

Najčitanije