Radnici

Savez sindikata RS traži od Vlade i Kriznog štaba da zaštite prava radnika

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske još jednom zahtjeva od Vlade Republike Srpske i Kriznog štaba da preduzmu sve mjere i aktivnosti u zaštiti prava radnika, saopšteno je iz ovog Saveza.

U Crnoj Gori zaraženo 10 zdravstvenih radnika

PODGORICA - Virusom korona u Crnoj Gori do sada je zaraženo 10 zdravstvenih radnika - šest ljekara i četiri medicinske sestre, dok je 237 njih u kućnoj izolaciji, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

U Španiji pozitivno više od 12.000 zdravstvenih radnika

MADRID - U Španiji je 12.298 zdravstvenih radnika bilo pozitivno na testu za virus korona, izjavila je zamjenik šefa kriznog štaba zdravstvene službe Marija Hoze Sijera.

Apel ugostiteljskih radnika Vladi RS: Traže da preuzmu isplatu plata

Udruženje radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske je u ime svih radnika i privrednika iz ovog sektora zvanično uputilo zahtjev Vladi Republike Srpske, tj. nadležnom Ministarstvu trgovine i turizma RS, sa prijedlogom mjera u cilju rasterećenja realnog sektora.

"Iskažimo zahvalnost i podršku zdravstvenim radnicima"

​Udruženja medicinskih sestara-tehničara iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i distrikta Brčko zajedno sa Projektom jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini iskazuju zahvalnost i ističu značaj medicinskih sestara-tehničara u borbi protiv korona virusa.

Radojičić: Zahvalnost medicinarima koji su "na prvoj liniji"

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je danas podršku i zahvalnost svim medicinskim radnicima, koji su uspješno odgovorili na epidemiološku situaciju u vezi sa korona virusom.

Amazon plaća radnicima da daju otkaz?

​SANTA KLARA - Amazon ima rješenje za radnike koji više ne žele da rade u toj kompaniji i to tako što im plati da odu, piše CNBC.

Firme u trci za radnicima osuđenicima

BANJALUKA - Veliko interesovanje vlada u javnim preduzećima u Srpskoj da angažuju osuđenike koji bi za njih besplatno radili, umjesto da idu u zatvor.

Ove godine daleko skromniji bonusi za radnike Mercedesa

Njemački Daimler isplatiće svojim zaposlenima godišnji bonus od svega 597 evra, za razliku od prošle godine kada je on iznosio čak 4.965 evra po radniku.

Zloupotrebe dijela radnika: Prijavljeni na dva, a rade osam sati

BANJALUKA, BIJELJINA - U Republici Srpskoj na nepuno radno vrijeme, odnosno na manje od osam sati dnevno, prijavljeno je ukupno 17.515 radnika.

Najčitanije