Radnici

Agencija za rad i zapošljavanje: Slovencima će trebati novih 8.500 bh. radnika

BANJALUKA, LJUBLJANA - Očekuje se da će iz Slovenije u idućoj godini biti zaprimljeno oko 8.500 novih oglasa za zapošljavanje radnika iz BiH.

Češće zloupotrebe bolovanja u Srpskoj

BANJALUKA - Od početka ove godine Fond zdravstvenog osiguranja RS je na osnovu prijava 38 poslodavaca pri provjeri 45 radnika utvrdio da je šest bolovanja bilo zloupotrijebljeno, a poslodavci ističu da je vidljivo da se broj zloupotreba bolovanja iz godine u godinu povećava.

Ugostitelji na mukama zbog manjka radnika tokom ljetne sezone

SARAJEVO, BANJALUKA - Poslodavci u ugostiteljstvu i turizmu u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone muku muče sa pronalaskom radnika jer masovno odlaze na more raditi zbog veće zarade.

Dobojski medicinari dali krv

DOBOJ - Ljekari, medicinske sestre i tehničari zaposleni u dobojskom Domu zdravlja nakratko su napustili svoja radna mjesta i u Službi za laboratorijsku dijagnostiku dali krv za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

Počeo štrajk zdravstvenih radnika u Sarajevu

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Sarajevu od jutros su u štrajku, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, i dodao da medicinari ipak obavljaju dobar dio posla te da ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje građana.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Zdravstveni radnici ponovo protestuju u Sarajevu

SARAJEVO - Doktori i zdravstveni radnici iz Federacije BiH organizovali su danas proteste u Sarajevu ispred zgrade Vlade FBiH. Traže hitno usvajanje zakona o reprezentativnosti i izjednačavanje prava doktora na području cijele Federacije BiH. Na proteste su stigli autobusima.

U BiH 19.474 radnika manje za godinu dana

SARAJEVO, BANJALUKA - Za godinu dana, odnosno od početka pandemije, u BiH je broj radnika smanjen za 19.474.

Zeljković: Vakcinacija prosvjetnih radnika jako bitna

BANJALUKA - U Osnovnoj školi "Vojislav Ilić" u banjalučkom naselju Krupa na Vrbasu danas je počela vakcinacija prve grupe prosvjetnih radnika u Republici Srpskoj u okviru treće faze imunizacije.

Počinje imunizacija prosvjetnih radnika u Srpskoj

BANJALUKA - U Osnovnoj školi "Vojislav Ilić" u banjalučkom naselju Krupa na Vrbasu danas će početi vakcinacija prve grupe prosvjetnih radnika u Republici Srpskoj u okviru treće faze imunizacije.

Najčitanije