Radnici

Prosvjetni radnici u dvočasovnom štrajku upozorenja

SARAJEVO - Štrajk upozorenja prosvjetnih radnika u Kantonu Sarajevo počeo je jutros u svim osnovnim školama, kao i u vrtićima, zbog neispunjavanja uslova povećanja osnovice plate na 330 KM.

Radnici "Konjuha" traže prodaju zemljišta da uvežu staž

ŽIVINICE - Stotinak radnika Fabrike namještaja "Konjuh" organizovalo je danas protestnu šetnju ulicama Živinica, a potom i sastanak, zbog osporavanja prava od strane opštinskih organa da prodaju dio imovine ovog preduzeća u stečaju.

Poslodavci na gubitku zbog reedukacije: Potroše godišnju platu dok obuče radnika

BANJALUKA, DOBOJ - Mnogi poslodavci u BiH se žale da prilikom zapošljavanja radnika u njihova preduzeća moraju vršiti reedukaciju radnika, jer, kako tvrde, oni nisu spremni da u preduzeću preuzmu poslove za koje su se školovali.

Zdravstveni radnici stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici na području Kantona Sarajevo stupaju danas u generalni štrajk koji će, kako su najavili, trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva koji se odnose na potpisivanje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području ovog kantona.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Mogućnost zapošljavanja sezonskih radnika izvan EU

LONDON - Britanski poljoprivrednici koji uzgajaju voće i povrće moći će da zaposle migrante iz zemalja izvan EU sa privremenim vizama nakon "Brexita", kako bi ublažili nedostatak radne snage tokom sezone, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije.

Firma iz BiH ilegalno zapošljavala u Njemačkoj

BERLIN - Nastavlja se žestoka borba njemačkih carinskih organa protiv radnika na crno u građevinskoj branši, pri čemu državljani BiH dominiraju među otkrivenim "ilegalcima".

U BiH najviše radnika iz Srbije

SARAJEVO - U BiH prošle godine izdate su 2.593 radne dozvole za zapošljavanje stranaca, što je za 1,3 odsto manje u odnosu na 2016. godinu, navedeno je u izvještaju o zapošljavanju stranaca u BiH za 2017. godinu, koju je danas usvojio Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova.

Njemačka za godinu dana odobrila 17.000 viza

BANJALUKA, SARAJEVO - Ambasada Njemačke je u 2017. godini obradila oko 17.000 zahtjeva bh. građana za njemačku vizu, rekla nam je Nataša Garlof-Jonkers, šef Odjeljenja za odnose sa javnošću, kulturu i protokol Ambasade.

Inspekcija o pogibiji u Banjaluci: Radnici nisu bili zaštićeni

BANJALUKA - Inspektori rada Republičkog inspektorata utvrdili su da gradilište u banjalučkom naselju Novi Borik gdje su 3. avgusta poginula dva radnika nije obezbijeđeno za siguran rad.

Najčitanije