Radnici

Tri njemačke države traže ukidanje ograničenja od 25.000 radnika

BERLIN - Tri njemačke savezne države zatražile su početkom mjeseca od Bundesrata, gornjeg doma njemačkog parlamenta, da ne prihvati ograničavanje broja radnika sa zapadnog Balkana, što je zatražila Vlada te zemlje.

Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi

Hrvatska IT firma Infinum i podružnica njemačkog Poršea pokreću u Hrvatskoj firmu "Porsche Digital Croatia" za dizajn, razvoj softvera, veštačku inteligenciju u koju će uložiti 10 miliona evra, najavile su dvije kompanije danas na konferenciji za medije.

Svima dao platu od 70.000 dolara i nije propao

Prije pet godina cijeli svijet je pratio potez Dena Prajsa, preduzetnika iz Sijetla, koji je odlučio da sebi smanji platu sa milion dolara godišnje na 70.000 kako bi svim svojim zaposlenima mogao da isplati 70.000 dolara.

Šest miliona više za zapošljavanje u RS

BANJALUKA – Vlada RS je povećala izdvajanja za podršku zapošljavanja, a posebno boračke populacije i mladih sa 10,9 miliona maraka na 16,9 miliona, rekla je Mira Vasić, pomoćnica ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Radnici u voćarstvu, vozači i konobari postali višak

BANJALUKA, PRIJEDOR - Neposredno pred pandemiju virusa korona u RS u pojedinim djelatnostima tražio se radnik više, poput radnika u voćarstvu, vozača, konobara, međutim virus korona je izmijenio tu strukturu, pa su oni sada postali višak, jer ih ima više nego što treba.

Godišnje u Njemačku može 25.000 radnika sa Balkana

BERLIN, BANJALUKA - Vlada Njemačke odlučila je da produži važenje pravila o useljavanju nekvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana, objavljeno je u četvrtak na sajtu Ministarstva za rad i socijalna pitanja Njemačke.

Norveški naftaš Ekvinor otpušta 20 odsto radne snage

OSLO - Norveška naftna i gasna kompanija Ekvinor namerava da značajno smanji radnu snagu u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Britaniji, kako bi finansije prilagodila padu cijene nafte, izjavio je danas portparol kompanije.

450 prosvjetnih radnika tehnološki višak u USK

BIHAĆ - U osnovnim i srednjoškolskim obrazovnim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona 450 nastavnika i profesora u ovom trenutku predstavlja tehnološki višak, informacije su Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Kreće dodjela viza za detaširane radnike

BANJALUKA, SARAJEVO - Dobijanje radnih viza za detaširane radnike iz BiH u Njemačku ponovo je moguće od sljedeće sedmice na zadovoljstvo privrednika u BiH, kazali su iz entitetskih privrednih komora.

Radne vize za zapadni Balkan posvađale njemačke partije

BERLIN, SARAJEVO - Debata o produženju zakona po kojem bi nekvalifikovana radna snaga sa zapadnog Balkana mogla i dalje dobijati radne vize nakon isteka važećeg zakona krajem godine se zahuktava, a stranke su bliže kompromisnom rješenju.

Najčitanije