Radnik

Aerodrom u Kopenhagenu otpušta 650 radnika?

Međunarodni aerodrom u Kopenhagenu (CPH) razmišlja o otpuštanju 650 zaposlenih kako bi se izborio sa zastojem globalnog avio-sektora usljed krize izazvane virusom korona.

Švajcarsko građevinarstvo u problemu

Švajcarsko građevinarstvo suočava se s velikim problemom jer će mu ubrzo nedostajati stručna radna snaga, budući da se sve manji broj mladih odlučuje za tu vrstu obrazovanja.

Radnik u Banjaluci poginuo u padu sa 15 metara visine

BANJALUKA - Četrdesettrogodišnji radnik "Integral inženjeringa", V.G. iz Banjaluke, poginuo je u padu sa visine od 15 do 20 metara u centru ovog grada.

DW: Njemačko pravilo za zapadni Balkan ostaje na snazi

BERLIN - Njemačko pravilo za zapadni Balkan o zapošljavanju treba da ostane na snazi do 2023. godine, piše Dojče vele i navodi da će građani Srbije, Albanije, BiH, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i takozvanog Kosova i dalje moći da dolaze u Njemačku nezavisno od stručne spreme.

U RS manji broj zaposlenih za 0,1 odsto

Broj zaposlenih lica u Republici Srpskoj krajem marta bio je 275.059 i manji je za 0,1 odsto u odnosu na broj zaposlenih krajem septembra prošle godine, navodi se u polugodišnjem izvještaju o zaposlenima Republičkog zavoda za statistiku.

Bez posla 17 doktora nauka i 76 magistara

BANJALUKA, BIJELJINA - Među 11.533 lica sa visokom stručnom spremom koja čekaju na zaposlenje, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske nalazi se 17 doktora nauka, 76 magistara i 566 mastera.

Legendarni Ljupko Petrović u posjeti Radniku

Legendarni fudbalski stručnjak Ljupko Petrović sa tribina je posmatrao trening FK Radnik, koji se trenutno nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Banjalučanin osumnjičen da nije plaćao obaveze za 32 radnika

BANJALUKA - Protiv Banjalučanina Z.B. prijedorska policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da nije uplatio obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lični dohodak za 32 radnika.

Njemačka ograničava broj radnih viza za Balkan?

BANJALUKA, BERLIN - Njemačka je sve bliže odluci o tome hoće li produžiti važenje pravila o zapošljavanju niskokvalifikovane radne snage sa zapadnog Balkana, pomoću koje su desetine hiljada radnika iz BiH našle posao u toj zemlji.

Njemačka zaustavlja priliv radne snage sa Balkana

Zbog rastućeg broja nezaposlenosti u krizi izazvanoj virusom korona, vladajuća njemačka CDU/CSU namjerava da smanji dalju imigraciju radne snage na osnovu odluke iz 2016. o olakšicama za građane zapadnog Balkana.

Najčitanije