Radnik

Njemačka u sve većim problemima

U Njemačkoj se situacija s nedostatkom stručne radne snage u prvom tromjesečju ove godine dodatno pogoršala.

Mjesečno iz BiH ode 1.680 radnika

​BANJALUKA - Ni dešavanja u svijetu ni poljuljana ekonomija Evrope nisu omeli domaće radnike da bježe iz BiH, što potvrđuje i podatak da je za tri mjeseca zemlju napustilo više od 5.000 ljudi, koji su dobili posao u samo dvije strane države.

Preminuo radnik povrijeđen u padu krana u Banjaluci, Tužilaštvo formiralo predmet

BANJALUKA - Banjalučkom Okružnom javnom Tužilaštvu prijavljeno da je podlegao radnik R.Š. (57) iz Banjaluke koji je povrijeđen prilikom pada kabine sa kranom, a u ovom slučaju formiran je predmet i dodijeljen tužiocu kako bi se utvrdilo ima li elemanata krivičnog djela potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

U 550 javnih firmi radi više od 80.000 radnika

SARAJEVO - Centri civilnih incijativa (CCI) otvorili su za javnost interaktivnu mapu svih javnih preduzeća u Bosni i Hercegovini koja će građanima olakšati pretragu i pristup informacijama o poslovanju javnih preduzeća, saopštili su iz CCI.

Borac bolji od Radnika

Fudbaleri Borca pobijedili su ekipu Radnika, sa 1:0, u susretu 27. kola Premijer lige BiH.

Stanivuković najavio povećanje plata radnicima Gradske uprave

Radnici Gradske uprave Banjaluka imaće veće plate, najavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik, objavljeno je na stranici grada.

Stonoteniski klub iz Bijeljine čuven po talentima i solidarnosti

Igra na humanost je važnija od svih rezultata. Stonoteniski klub Radnik iz Bijeljine čuven je po talentima koje je iznjedrio, ali i po humanoj misiji.

Radnik poginuo pri radovima na elektro mreži

KNEŽEVO - Radnik N.K. iz Kneževa nastradao je juče prilikom izvođenja radova na elektro mreži Rađićima kod Kneževa.

Tražili od radnika da ne idu kući, spavaju na podu fabrike

Da li ste ikada imali osjećaj da provodite više vremena na poslu nego kod kuće? Onda razmislite o radnicima GM-a u Kini koji uopšte ne idu kući. Oni bukvalno spavaju na podu svoje fabrike.

Slovenci dolaze po nove radnike

​BANJALUKA - Strani poslodavci već godinama odvode radnike iz BiH, a domaćem tržištu rada prijeti novi odliv kadra jer predstavnici desetina firmi iz Slovenije krajem mjeseca dolaze u Banjaluku kako bi pronašli radnu snagu koja im nedostaje.

Poslodavci mogu da traže vanrednu ocjenu bolovanja radnika

BANJALUKA - Novim pravilnikom o bolovanjima poslodavcima u Republici Srpskoj omogućeno je da zatraže vanrednu ocjenu privremene nesposobnosti za rad ukoliko imaju bilo kakvu sumnju u opravdanost bolovanja radnika, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS.

Oko 250.000 radnih mjesta u Njemačkoj zavisi od izvoza u Rusiju

​Od velikih zapadnih ekonomija, Njemačka najviše gubi zbog sankcija prema Rusiji i urušavanja imidža te zemlje nakon invazije na Ukrajinu.

Sjeverni tok 2 u Švajcarskoj otpušta sve zaposlene

Operater gasovoda "Sjeverni tok 2", sa sjedištem u švajcarskom kantonu Cug, otpušta sve svoje zaposlene.

Vučić: Uvozićemo nekvalifikovanu radnu snagu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima ozbiljan problem nedostatka niskokvalifikovanom radnom snagom i zanatlijama, ali da prvi put put bilježi povratak ljekara iz Njemačke, pa čak i medicinskih sestara, jer plate, kako je rekao, u Srbiji rastu i nema nedostataka ni drugog visikostručnog kadra.

Stabilno radnik koji je pao na gradilištu u Banjaluci

BANJALUKA - M.D. (59) iz Prijedora, radnik koji je juče pao sa četiri metre visine na gradilištu u naselju Lazarevo trenutno je stabilizovanog zdravstvenog stanja, potvrđeno je "Nezavisnim".

Najčitanije