Radnik

Njemačka razmatra produženje aranžmana za radnike sa zapadnog Balkana

BRISEL - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer kaže da se njemačka imigaciona politika prema zapadnom Balkanu pokazala funcionalna u prethodnih pet godina i najvio da će njemačka vlada sutra razmatrati produženje ovog aranžamana, koji ističe krajem godine.

Poginuo radnik u Beogradu, zatrpala ga zemlja

Jedan radnik (28) je poginuo danas u Beogradu, na uglu ulica Stanoja Glavaša i Kneza Danila kada ga je zatrpala zemlja.

Nezadovoljni radnici "Vodovoda i kanalizacije" obustavili rad

Trideset pet radnika preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) u Sarajevu, koji godinama rade bez ugovora o radu na neodređeno, jutros su obustavili rad zahtijevajući da bude riješen njihov radni status.

Zaposleni u institucijama BiH državu koštali 666 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - U institucijama Bosne i Hercegovine, zaključno s prošlom godinom, ukupno je bilo zaposleno 22.227 radnika, na čije plate i naknade je potrošeno 666.955.252 KM.

Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi

Hrvatska IT firma Infinum i podružnica njemačkog Poršea pokreću u Hrvatskoj firmu "Porsche Digital Croatia" za dizajn, razvoj softvera, veštačku inteligenciju u koju će uložiti 10 miliona evra, najavile su dvije kompanije danas na konferenciji za medije.

Svima dao platu od 70.000 dolara i nije propao

Prije pet godina cijeli svijet je pratio potez Dena Prajsa, preduzetnika iz Sijetla, koji je odlučio da sebi smanji platu sa milion dolara godišnje na 70.000 kako bi svim svojim zaposlenima mogao da isplati 70.000 dolara.

Dupovac i Ahmetović za pobjedu Sarajeva u Bijeljini

Golovima Amera Dupovca i Merusina Ahmetovića ekipa Sarajeva pobijedila je večeras u Bijeljini Radnik sa 2:0, u susret šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnici u voćarstvu, vozači i konobari postali višak

BANJALUKA, PRIJEDOR - Neposredno pred pandemiju virusa korona u RS u pojedinim djelatnostima tražio se radnik više, poput radnika u voćarstvu, vozača, konobara, međutim virus korona je izmijenio tu strukturu, pa su oni sada postali višak, jer ih ima više nego što treba.

Asano i Sadik za pobjedu Partizana u kišnoj Surdulici

Fudbaleri Partizana savladali su večeras Radnik u Surdulici 2:0 (0:0) u utakmici 4. kola Superlige Srbije.

U Srbiji pozitivna 364 zdravstvena radnika

U Srbiji je trenutno oko 8.000 lica pozitivno na virus korona, a među njima su i 364 zdravstvena radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Najčitanije