Radnje

Kriza kuje katance za zanatske radnje u FBiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ekonomski uslovi za poslovanje malih obrtnika u Federaciji BiH zbog posljedica pandemije virusa korona sve su teži, te mnogi od njih stavljaju ključ u bravu.

Sarajevske radnje otvorene nakon skoro dva mjeseca, ali nema kupaca

SARAJEVO - Vrata manjih radnji u Sarajevu otvorena su prije sedam dana, nakon što su zbog širenja nove vrste virusa korona bila zatvorena oko dva mjeseca.

Više od 90 odsto kompanija i obrtnika u BiH pogođeno virusom korona

SARAJEVO - Pandemija virusa korona otežala je poslovanje više od 90 posto kompanija i obrtnika u Bosni i Hercegovini.

Brojne radnje otvorile vrata: "Samo neka se radi pa makar i pod maskama"

BANJALUKA, TREBINJE, DOBOJ - Mnoge zanatlije i radnici su nakon skoro dva mjeseca otvorili svoje radnje i počeli s radom, a svi su s osmijehom ispričali kako su se poželjeli posla i novih radnih izazova.

Danci od ponedjeljka otvaraju manje radnje

KOPENHAGEN - Danska će od ponedjeljka, 20. aprila, dozovoliti ponovno otvaranje manjih radnji, poput frizerskih salona i auto-škola, saopštila je danas Vlada, nakon uvođenja blokade javnog života prošlog mjeseca zbog virusa korona.

U Tuzli povučena odluka: Radnje s obućom otvorene pa zatvorene

TUZLA - Kantonalni štab civilne zaštite Tuzla danas je morao povući odluku koju je juče donio, a kojom se dozvoljava rad trgovinama tekstila i obuće ukoliko djeluju van tržnih centara.

Austrijanci ponovo otvaraju hiljade radnji

BEČ - U Austriji se danas otvaraju hiljade manjih radnji u okviru ublažavanja restrikcija koje su bile uvedene radi suzbijanja virusa korona.

Neizdavanje računa zatvorilo 517 radnji u Srpskoj

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u 2018. godini izdali 1.549 prekršajnih naloga zbog nepravilnosti u prometu putem fiskalnih kasa, a ukupan iznos kazne je 1.109.750 KM.

Djed uhapšen zbog bludnih radnji nad devetogodišnjim unukom

Sinoć je u Zavidovićima uhapšen stariji muškarac osumnjičen za bludne radnje nad unukom.

Uhapšen migrant osumnjičen da je nasilno pokušao skinuti djevojčicu u Bihaću

BIHAĆ - Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludne radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.

Najčitanije