Radoslav Gajanin

Puna podrška košarkašicama "Orlova"

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin pohvalio je uspjehe koje ostvaruje Univerzitetski ženski košarkaški klub "Orlovi", te naglasio punu podršku daljim aktivnostima kluba.

Gajanin: Nemjerljiv doprinos akademske zajednice u stvaranju Srpske

BANJALUKA - Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je danas da su Univerzitet i članovi akademske zajednice dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

Gajanin: Nagrade za najbolje nastavnike, saradnike i studente

BANJALUKA - Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da Univerzitet neprestano podržava aktivnosti svojih nastavnika, saradnika i studenata kada je riječ o publikovanju u prestižnim međunarodnim časopisima, te će i ove godine novčano nagraditi najbolje od njih.

Radoslav Gajanin: Staćemo u kraj gomilanju istih studijskih programa

Prednacrtom zakona o visokom obrazovanju je predviđeno da se utvrdi mreža univerziteta, a Ministarstvo će po usvajanju zakona definisati mrežu visokoškolskih ustanova. Druga stvar je da je Ministarstvo u okviru prednacrta zakona predvidjelo obavezu da definiše mrežu studijskih programa da se ne bi dešavalo da u jednom gradu imamo pet istih studijskih programa bez obzira na to da li se izvode na privatnom ili javnom univerzitetu.

Rajčević: Veliki izazovi pred resorom visokog obrazovanja

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da su pred resorom visokog obrazovanja veliki izazovi, koji će da unaprijede stanje u ovom sektoru.

Gajanin: Univerzitet da bude pouzdan partner privredi

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci, sa više od 20.000 studenata, treba da postane pouzdan partner privredi, te da sa jasno definisanim potrebama privrednih subjekata radi na stimulisanju studenata za upis deficitarnih zanimanja, navodi rektor Radoslav Gajanin.

Radoslav Gajanin novi rektor Univerziteta u Banjaluci

BANJALUKA - Radoslav Gajanin izabran je jednoglasno za novog rektora Univerziteta u Banjaluci na današnjoj posebnoj sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci.

Ko su kandidati za rektorsku fotelju Univerziteta u Banjaluci?

BANJALUKA - Radoslav Gajanin, v.d. rektora Univerziteta u Banjaluci, potvrdio je da će on biti jedan od kandidata za funkciju rektora Univerziteta, a ko će biti njegovi protivkandidati znaće se konkretnije narednih dana.

Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama

BANJALUKA - Protokolom o studentskoj praksi predviđeno je da 34 studenta u ovoj akademskoj godini volontiraju ili stažiraju u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama i preduzećima, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Banjalučki Univerzitet dobija Konfučijev institut

KSIAN - Vršiocu dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslavu Gajaninu danas je u gradu Ksian u kineskoj pokrajini Šansi na konferenciji Konfučijevih instituta uručena plaketa novoosnovanog Konfučijevog instituta u Banjaluci, koji se na ovaj način pridružio porodici od 525 ovih instituta u 146 zemalja širom svijeta.

Najčitanije