Radovan Karadžić

Zatraženo da se Karadžiću odobre video-pozivi

BEOGRAD - Odbrana nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića zatražila je od Haškog mehanizma da mu odobri video-pozive, jer zbog pandemije virusa korone neće moći da prima posjete u pritvorskoj jedinici, saznaje Srna iz nezvaničnih izvora.

Karadžić: Samo je SDA željela dominaciju nad drugima

​HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da ni Srbi, ni Hrvati nisu pledirali na dominaciju nad drugima u unitarizovanoj i centralizovanoj BiH, nego je to bilo i ostalo opredjeljenje SDA do današnjih dana.

Karadžić: Angloamerički saveznici uludo prosuli odanost Srba

BEOGRAD - Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić smatra da Srbi nisu cilj novog imperijalizma, već prije svega "usputna žrtva", zbog geopolitičkog položaja, i djelimično zbog pravoslavlja.

Karadžić: Arafat i Gadafi savjetovali Izetbegovića da ostane sa Srbima

​BEOGRAD- Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da su svojevremeno lideri Palestine i Libije Jaser Arafat i Muamer el Gadafi odvojeno savjetovali tadašnjeg lidera SDA Aliju Izetvegovića da ostane sa Srbima.

Karadžić: BiH bila poligon svakome kome je trebao pakao u regionu

BEOGRAD - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić ocijenio je da je BiH bila poligon svakome kome je bio potreban pakao u ovom regionu, a da je najbrutalnija laž da je sukob izbio na osnovi animoziteta Srba prema muslimanima.

Odbijen Karadžićev zahtjev za izuzeće sudija

HAG - Vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove odbilo je danas da razmatra zahtjev odbrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o izuzeću sudija.

Odbijen Karadžićev zahtjev za preispitivanje žalbe

HAG - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtjev prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Još nema odluke gdje će Radovan Karadžić izdržavati kaznu

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.

Radovan Karadžić se žali što nema video pozive

HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji u pritvorskoj jedinici u Hagu čeka razmješaj u zatvor u kojem će služiti doživotnu kaznu, žalio se predsjedniku haškog Mehanizma za krivične sudove jer mu nisu omogućeni video pozivi iz pritvora radi komunikacije sa porodicom.

Karadžićeva odbrana traži naknadu za dodatne radne sate

SARAJEVO - Piter Robinson, branilac Radovana Karadžića, zatražio je od predsjednika Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) da naredi Uredu registrara da odgovori na raniji zahtjev da se advokatima isplati naknada za dodatne sate koje su radili tokom 2019. godine, nakon što je odloženo izricanje presude.

Najčitanije