Radovan Karadžić

Odbijena Karadžićeva žalba i zahtjev za diskvalifikovanje sudija

HAG - Predsjednik Međunarodnog mehanizma za krivične sudove /MMKS/ Karmel Ađijus odbacio je zahtjev prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića za diskvalifikovanje sudija iz procesa razmatranja osporavane odluke Žalbenog vijeća, kao i žalbu na odluku Mehanizma o ranijoj žalbi na presudu, saopšteno je iz MMKS.

Zatraženo da se Karadžiću odobre video-pozivi

BEOGRAD - Odbrana nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića zatražila je od Haškog mehanizma da mu odobri video-pozive, jer zbog pandemije virusa korone neće moći da prima posjete u pritvorskoj jedinici, saznaje Srna iz nezvaničnih izvora.

Karadžić: Samo je SDA željela dominaciju nad drugima

​HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da ni Srbi, ni Hrvati nisu pledirali na dominaciju nad drugima u unitarizovanoj i centralizovanoj BiH, nego je to bilo i ostalo opredjeljenje SDA do današnjih dana.

Karadžić: Angloamerički saveznici uludo prosuli odanost Srba

BEOGRAD - Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić smatra da Srbi nisu cilj novog imperijalizma, već prije svega "usputna žrtva", zbog geopolitičkog položaja, i djelimično zbog pravoslavlja.

Karadžić: Arafat i Gadafi savjetovali Izetbegovića da ostane sa Srbima

​BEOGRAD- Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da su svojevremeno lideri Palestine i Libije Jaser Arafat i Muamer el Gadafi odvojeno savjetovali tadašnjeg lidera SDA Aliju Izetvegovića da ostane sa Srbima.

Karadžić: BiH bila poligon svakome kome je trebao pakao u regionu

BEOGRAD - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić ocijenio je da je BiH bila poligon svakome kome je bio potreban pakao u ovom regionu, a da je najbrutalnija laž da je sukob izbio na osnovi animoziteta Srba prema muslimanima.

Odbijen Karadžićev zahtjev za izuzeće sudija

HAG - Vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove odbilo je danas da razmatra zahtjev odbrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o izuzeću sudija.

Odbijen Karadžićev zahtjev za preispitivanje žalbe

HAG - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtjev prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Još nema odluke gdje će Radovan Karadžić izdržavati kaznu

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.

Radovan Karadžić se žali što nema video pozive

HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji u pritvorskoj jedinici u Hagu čeka razmješaj u zatvor u kojem će služiti doživotnu kaznu, žalio se predsjedniku haškog Mehanizma za krivične sudove jer mu nisu omogućeni video pozivi iz pritvora radi komunikacije sa porodicom.

Najčitanije