Radovan Karadžić

Odbijen Karadžićev zahtjev za preispitivanje žalbe

HAG - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtjev prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Još nema odluke gdje će Radovan Karadžić izdržavati kaznu

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.

Radovan Karadžić se žali što nema video pozive

HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji u pritvorskoj jedinici u Hagu čeka razmješaj u zatvor u kojem će služiti doživotnu kaznu, žalio se predsjedniku haškog Mehanizma za krivične sudove jer mu nisu omogućeni video pozivi iz pritvora radi komunikacije sa porodicom.

Karadžićeva odbrana traži naknadu za dodatne radne sate

SARAJEVO - Piter Robinson, branilac Radovana Karadžića, zatražio je od predsjednika Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) da naredi Uredu registrara da odgovori na raniji zahtjev da se advokatima isplati naknada za dodatne sate koje su radili tokom 2019. godine, nakon što je odloženo izricanje presude.

Produženo prisluškivanje Karadžićevih razgovora do 5. juna

HAG - Sekretarijat Mehanizma za krivične sudove u Hagu odlučio je danas da produži prisluškivanje telefonskih razgovora Radovana Karadžića do 5. juna, kao i da se preslušaju svi razgovori počev od 26. aprila.

Sladojević: Karadžić nije znao da će njegovo uključenje na tribinu dospjeti u javnost

BEOGRAD - Pravni savjetnik prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića advokat Marko Sladojević izjavio je, povodom nedavnog Karadžićevog telefonskog uključenja na tribinu u Podgorici, da je uvjeren da Karadžić nije znao da će njegove riječi biti prenesene u javnost.

Tribunal u Hagu naložio istragu protiv Radovana Karadžića

HAG - Međunarodni krivični sud u Haagu (MICT) naredio je da se svi telefonski razgovori prvog predsjednika RS Radovana Karadžića moraju slušati te da se kopije razgovora predaju rukovodstvu ove institucije, saopšteno je iz Tribunala.

Krajišnik na tribini u "Srpskoj kući" u Podgorici, uključio se i Karadžić

PODGORICA - Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik rekao je da je Republika Srpska stvorena na žrtvi srpskog naroda, ali i Božjom voljom jer nije bilo lako izdržati sve napade na Srpsku.

Karadžić traži preispitivanje odluke o odbijanju prava na žalbu

HAG - Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić, koji je u Hagu osuđen na doživotni zatvor, zatražio je preispitivanje odluke kojom je odbijena njegova žalba na dužinu kazne.

Karadžić još čeka Skype

U Haškom pritvoru Radovan Karadžić već dvije godine vodi žestoku borbu da mu se omogući da se, uz sve mjere bezbjednosti, preko Skypea čuje sa svojom porodicom.

Najčitanije