Radovan Karadžić

Produženo prisluškivanje Karadžićevih razgovora do 5. juna

HAG - Sekretarijat Mehanizma za krivične sudove u Hagu odlučio je danas da produži prisluškivanje telefonskih razgovora Radovana Karadžića do 5. juna, kao i da se preslušaju svi razgovori počev od 26. aprila.

Sladojević: Karadžić nije znao da će njegovo uključenje na tribinu dospjeti u javnost

BEOGRAD - Pravni savjetnik prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića advokat Marko Sladojević izjavio je, povodom nedavnog Karadžićevog telefonskog uključenja na tribinu u Podgorici, da je uvjeren da Karadžić nije znao da će njegove riječi biti prenesene u javnost.

Tribunal u Hagu naložio istragu protiv Radovana Karadžića

HAG - Međunarodni krivični sud u Haagu (MICT) naredio je da se svi telefonski razgovori prvog predsjednika RS Radovana Karadžića moraju slušati te da se kopije razgovora predaju rukovodstvu ove institucije, saopšteno je iz Tribunala.

Krajišnik na tribini u "Srpskoj kući" u Podgorici, uključio se i Karadžić

PODGORICA - Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik rekao je da je Republika Srpska stvorena na žrtvi srpskog naroda, ali i Božjom voljom jer nije bilo lako izdržati sve napade na Srpsku.

Karadžić traži preispitivanje odluke o odbijanju prava na žalbu

HAG - Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić, koji je u Hagu osuđen na doživotni zatvor, zatražio je preispitivanje odluke kojom je odbijena njegova žalba na dužinu kazne.

Karadžić još čeka Skype

U Haškom pritvoru Radovan Karadžić već dvije godine vodi žestoku borbu da mu se omogući da se, uz sve mjere bezbjednosti, preko Skypea čuje sa svojom porodicom.

Karadžiću ostaje samo zahtjev za reviziju postupka

BEOGRAD - Odbrana Radovana Karadžića sada može samo podnijeti zahtjev za reviziju postupka, nakon što je prvom predsjedniku Republike Srpske onemogućeno da ospori kaznu doživotnog zatvora, kaže njegov pravni savjetnik Marko Sladojević.

Hag odbio Karadžićev zahtjev za podnošenje žalbe na dužinu kazne

​Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtjev Radovana Karadžića da mu bude omogućeno podnošenje žalbe na dužinu doživotne zatvorske kazne, a koju mu je prošlog mjeseca Mehanizam odredio zbog zločina počinjenih u BiH.

Petronijević: Revizijom presude Karadžiću do drugačijeg sagledavanja optužnice

BEOGRAD - Rezultat žalbe na hašku presudu, kojom je privi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor, može da bude samo vraćanje na prvobitnu kaznu od 40 godina, ali odbrana očekuje da će revizija dovesti do drugačijeg sagledavanja pojedinih najvažnijih tačaka optužnice, kaže advokat Goran Petronijević.

Karadžićev advokat: Tražićemo ponovno suđenje zbog novih dokaza

BEOGRAD - Odbrana bivšeg predsjednika RS Radovana Karadžića sprema se da krajem ove ili početkom 2020. godine uloži zahtjev za ponovno suđenje zbog novootkrivenih dolaza, kazao je za TASS Goran Petronijević, jedan od Karadžićevih advokata.

Najčitanije