Radovan Višković

Višković: Britanska ambasada da se oglasi o slučaju viza

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Ambasadu Velike Britanije da se oglasi i saopšti šta je problem u slučaju uskraćivanja izdavanja viza članicama tekvondo reprezentatacije BiH iz Republike Srpske.

Višković: Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske nastaviće da podržava i pomaže razvojne projekte u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj od značaja za stanovništvo, a budućim investitorima pružiće svu neophodnu podršku posredstvom Direkcije za investicije, najavio je danas premijer Radovan Višković.

Višković: Srpske žrtve obavezuju da društvo izgrađujemo na antifašizmu

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je građanima Srpske 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, ističući da žrtva koju je srpski narod podnio u borbi protiv najvećeg zla u istoriji čovječanstva trajno obavezuje na to da se ovo društvo izgrađuje na temeljima antifašizma i da se u tom duhu odgajaju mlade generacije.

Višković čestitao 1. maj: Prioritet Vlade poboljšanje životnog standarda

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas 1. maj, Međunarodni praznik rada građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj i naveo da prioritet Vlade, kao i institucija Srpske, ostaje stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, privlačenje investicija, te uslova za nova zapošljavanja i poboljšanje životnog standarda.

"Nema razloga za pojačano prisustvo EUFOR-a u Srpskoj"

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da ne vidi nijedan razlog za pojačano prisustvo EUFOR-a na teritoriji Srpske, naglašavajući da na tom području nije ugrožena ničija bezbjednost.

"Skoro da više nema smisla komentarisati presude Suda BiH"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je nedopustva i neobjašnjiva presuda Suda BiH nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, kojom mu je skraćena kazna zatvora sa 10 na osam godina za ratne zločine nad Srbima u Zavidoviićima i Vozući 1995.godine.

Višković: Prijedlog da budžetskim radnicima majske plate budu povećane 10%

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pomogne radnicima, ali i svim građanima Srpske, te istakao da je predloženo da budžetskim korsnicima majske plate budu povećane 10 odsto.

Višković: Nerazumno ponašanje bošnjačke strane nanosi štetu

JAHORINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas na završnom panelu na "Jahorina ekonomskom forumu" dobru saradnju Srpske i Srbije i osudio neprimjereno ponašanje bošnjačke strane u vlasti u BiH za koje je rekao da nanosi štetu.

Višković u Ljubinju: Sutra stižu stručnjaci iz Republičke direkcije

LJUBINJE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković stigao je danas u Ljubinje, koje je nedavno pogođeno jakim zemljotresom.

Višković: Vlada će pomoći opštinama u Hercegovini

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je Srni da će Vlada pomoći hercegovačke opštine koje su pogođene zemljotresom.

Višković: Poruke sa "Slobode" obavezuju institucije Srpske

BANJALUKA - Poruke upućene sa velikog narodnog skupa, održanog u Banjaluci pod motom "Sloboda" sa ciljem zaštite Republike Srpske, obavezujuće su za institucije Srpske, izjavio je premijer Republike Radovan Višković.

Višković: Očekujem što bržu isporuku kuća za stradale u zemljotresu na Baniji

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će 10 kuća za stradale u zemljotresu na području Banije napraviti bijeljinska kompanija "Steko", te izrazio nadu da će one do kraja ljeta biti isporučene banijskim Srbima.

Višković: PDP I SDS da objasne građanima zbog koga ne smiju da prisustvuju skupu "Sloboda"

PRNJAVOR - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi predstavnici PDP-a i SDS-a građanima Srpske trebali da objasne zbog koga ne smiju da prisustvuju narodnom skupu "Sloboda" koji u Banjaluci 20. aprila organizuje Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske.

VIšković: Uskrs da budu nadahnuće da više poštujemo jedni druge

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku, povodom Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru i poželio da praznik bude nadahnuće za više međusobnog poštovanja.

Višković: Povećanje majske penzije za 10 odsto

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će majske penzije biti uvećane za 10 odsto.

Najčitanije