Rak

Test krvi detektuje rak dojke pet godina prije pojave simptoma

LONDON - Novi test krvi može da detektuje rak dojke pet godina prije pojave prvih kliničkih simptoma bolesti, kažu naučnici.

Prema broju umrlih od raka pluća Srbi drugi u Evropi

BEOGRAD - U Srbiji svake godine od karcinoma pluća oboli više od 6.000, a umre 4.600 osoba, tako da prema broju umrlih od te bolesti pluća zauzima neslavno drugo mjesto u Evropi.

Mango "Pink Party"-prilika da pomognemo ženama oboljelim od raka dojke

Oktobar je mjesec ženskog zdravlja i podrške ženama oboljelim od raka dojke, a tim povodom 31. oktobra u Banjaluci će se održati Mango "Pink Party". Muzej savremene umjetnosti RS će ovog četvrtka od 19 sati, okupiti mnogobrojne posjetioce i javne ličnosti, koje žele da daju svoj doprinos u borbi protiv ove opake bolesti.

Stavila kameru u grudi, snimila urnebesne reakcije i poslala jaku poruku

Mnogo je načina kako podići svijest javnosti oko nekog problema u medijima, na primjer o raku dojke.

Naučnici "stvaraju" rak kako bi ga bolje razumjeli

Britanski i američki naučnici udružili su se u istraživanju kancera i ranih simptoma bolesti, kako bi mogli da ga otkriju u što ranijoj fazi.

Rak dojke može da se spriječi

Dojke su dio ženinog identiteta i zdravlja, a rak dojke je jedna od najstrašnijih stvari.

Djevojčici Lejli do srijede potrebno 20.000 evra za liječenje

SARAJEVO - Desetogodišnja djevojčica Lejla Adžić boluje od raka oka. Trenutno se nalazi na liječenju u Njemačkoj i do srijede, 16. oktobra, njeni roditelji klinici moraju uplatiti 20.000 evra za dio terapija. Troškovi hemoterapija ukupno iznose 50.000 evra, javlja Anadolija.

Otkriven uzročnik najsmrtonosnijeg oblika raka?

Otprilike 100 triliona bakterija nalazi se na tijelu čovjeka. Najviše ih ima na koži, u ustima i u crijevima.

Nova dijagnostička metoda raka dojke u Bolnici "Srbija"

ISTOČNO SARAJEVO - Pacijentima Bolnice "Srbija" ubuduće će biti dostupna nova metoda dijagnostikovanja tumora dojke, čime je napravljen veliki iskorak u liječenju ove bolesti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce"

SARAJEVO - Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce" radi podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane.

Najčitanije