Rak

Džinovska kornjača krije tajnu lijeka za rak

Velika galapagos kornjača, posljednja od svoje vrste, sa svojim DNK doprinosi nauci više nego što smo mogli i pretpostaviti.

Djeci oboljeloj od raka potrebna podrška, ne predrasude

TUZLA - Oko 100 djece u BiH godišnje oboli od raka, a borba koju prolaze oni, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice liječenja s kojima se moraju nositi.

Naučnici objavili listu hrane koja štiti od raka

Konzumiranje namirnica bogatih flavonoidima, kojima najviše obiluju voće i povrće zagasitih, tamnih i jarkih boja, štiti od raka i bolesti srca, posebno kada su u pitanju pušači i osobe koje spadaju u grupu visoko rizičnih konzumenata alkoholnih pića, pokazalo je istraživanje naučnika sa danskog Univerziteta Edit Kovan.

Naučnici ćelije raka pretvorili u salo

Stručnjaci sa Univerziteta u Bazelu uspjeli su da natjeraju ćelije raka dojke da se pretvore u salo i time postanu potpuno bezopasne.

Naučnici ćelije raka pretvorili u salo

Širenje raka uzrokuje da naučnici sve više pažnje poklanjaju ovom fenomenu.

Asadova supruga pobijedila rak

DAMASK - Asma al Asad (43), supruga predsjednika Sirije Bašara al Asada, pobijedila je rak dojke nakon godinu dana liječenja, objavila je predsjednička palata.

Plašite se dobijanja raka? Ovih sedam činjenica olakšaće vam brigu

Rak je tihi ubojica koji svakodnevno uzima sve više života, a mnogi ljudi strahuju od obolijevanja. Ako ste ikada primijetili neku nepoznatu i pomalo čudnu pojavu na svom tijelu i pokušali je guglati, vjerovatno vam je barem jedan od rezultata pretrage pokušao ukazati na to da biste mogli imati rak, iako to nije bio slučaj.

Malina štiti od nastanka dijabetesa i raka

Obogatite ishranu malinama i imaćete više benefita po zdravlje.

Da li pića sa šećerom uzrokuju rak?

​Francuski naučnici kažu da pića sa šećerom, koja uključuju i voćne sokove i one gazirane, možda povećavaju rizik od raka.

Supruga Rađe Naingolana boluje od raka

Supruga Rađe Naingolana otkrila je da se bori protiv raka.

Najčitanije