Raka

Ruska vojna policija preuzela bazu kod Rake

RAKA - Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad bazom blizu sirijskog grada Raka, koja je do prije nekoliko dana bila pod kontrolom vojske SAD, javila je ruska novinska agencija TASS.

Šok u Čačku: Iskopali raku na pogrešnom mjestu i sahranili pokojnika

ČAČAK - Familija pokojnog Ž. K. doživela je veliku neprijatnost, kada su shvatili da će grobari sanduk sa posmrtnim ostacima spustiti u grobno mjesto koje nije ono koje su mjesecima prije sahrane zakupili.

Prvi avion u istoriji oborio srpski vojnik

Danas se navršavaju 104 godine od kada je srušen prvi avion u istoriji svjetske ratne avijacije, a oborio ga je iznad Kragujevca srpski vojnik Radoje Raka Ljutovac.

Nova vrsta lijeka protiv raka prvi put odobrena u Evropi

Nova vrsta lijeka protiv raka, kojim se može liječiti široka spektar tumora, prvi put je odobrena za korištenje u Evropi.

"Hiljade tijela pronađeno u ruševinama Rake nakon bombardovanja SAD"

MOSKVA - Tijela više od 8.000 Sirijaca pronađena su tokom raščišćavanja terena u sirijskom gradu Raka poslije bombardovanja koje su vršile SAD i njihovi koalicioni saveznici, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva objavila dokaze o razornim napadima koalicije SAD na Raku

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografije snimljene iz aviona koje potvrđuju da su četvrti sirijske Rake razorene u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

Teža situacija samo u Africi: U RS godišnje umre 60 žena od raka grlića materice

BANJALUKA - Najvažnije je rano otkriti rak grlića materice, upozorili su doktori Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) povodom obilježavanja Sedmice borbe protiv raka grlića materice, koja se krajem januara obilježava u zemljama Evrope. Poražavajući podatak je da u Republici Srpskoj oko 60 žena godišnje umre od raka grlića materica, a oboli njih oko 200.

Objavljen snimak koji navodno prikazuje kako Amerikanci puštaju borce ID iz Rake

MOSKVA - Uoči završetka operacije oslobođenja sirijske Rake američki zvaničnici nekoliko puta obećali su da koalicija kojom rukovode neće dopustiti pripadnicima terorističke organizacije "Islamska država" da napuste grad.

Makron: Pad Rake nije kraj borbe protiv islamista

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da pad sirijskog grada Rake nije kraj borbe protiv "Islamske države", prenijeli su francuski mediji.

Proglašeno oslobođenje Rake: Pobijedili smo terorizam

DAMASK - Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržava koalicija predvođena SAD, proglasile su danas pobjedu nad Islamskom državom u Raki, gradu na sjeveru Sirije koji su borci te ekstremističke grupe bili proglasili svojom prestonicom.

Najčitanije