Raketa

Iranski podzemni "raketni gradovi" noćna mora za neprijatelje

Teheran je izgradio podzemne "raketne gradove" duž obale Persijskog i Omanskog zaliva, izjavio je šef mornarice iranske Revolucionarne garde i upozorio da bi ti gradovi mogli da budu "noćna mora za neprijatelje Irana".

Na području Srpske za sat ispaljena 31 protivgradna raketa

BIJELJINNA - Na području Republike Srpske juče je ispaljena 31 protivgradna raketa sa 20 protivgradnih stanica, saopšteno je iz "Protivgradne preventive Republike Srpske".

Modernizovana raketna artiljerija Vojske Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je završetku fabričkog prijema nulte serije modernizovanog raketnog lansera "oganj" sa kontrolnim gađanjem u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci". Srpska raketna artiljerija značajno će se time unaprijediti, rekao je Vulin.

Nezapamćen incident navijača Hajduka, signalnom raketom na fudbalere

Navijači Hajduka izazvali su večeras nezapamćen incident kada su tokom utakmice protiv Varteksa ubacili signalnu raketu na teren.

Spejs-Iks nastavlja misije: Nevjerovatne scene na nebu

Kada je kompanija Spejs-Iks u subotu, 13. Juna, lansirala raketu "Falkon 9" u svemir, izbacila je 58 "Starlink" satelita i tri "Planet skaj-sat" satelita u orbitu. Misija je bila uspješna, a na nebu je prizor bio nevjerovatan.

Starship je od sada glavni prioritet SpaceX-a

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja "Crew Dragon" modula sa "ISS-om", Ilon Mask, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu kompaniju biti razvoj Starship-a.

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Mjeseca

Naučnici predlažu da se kao "putnici" na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda "Orao" oko Mjeseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je zamjenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Ser Ričard Brenson za vikend lansira novu raketu

Britanski biznismen ser Ričard Brenson planira da ovog vikenda predstavi jedan od svojih novih svemirskih sistema.

SAD: Oštrije odbrambene mjere u vodama Persijskog zaliva

DUBAI - Nakon nedavnih incidenata i "bliskih susreta" američke i iranske ratne mornarice u vodama Persijskog zaliva, Pentagon je danas upozorio da će američka mornarica preduzimati "zakonom dozvoljene odbrambene mjere" protiv brodova u Persijskom zalivu koji se približe na manje od 100 metara američkim ratnim brodovima, prenosi AP.

Iran lansirao prvi vojni satelit

DUBAI - Iran je saopštio da je danas uspješno lansirao prvi ivojni satelit, "Nur", koji će kružiti na 425 kilometara iznad zemlje, prenosi Rojters.

Najčitanije