Raketa

Prvi let nove rakete "dugi marš 8"

Nova kineska raketa nosač "dugi marš 8" obavila je danas prvi let prema dugoročnom planu razvoja raketa koje mogu da se koriste ponovo da bi se smanjili troškovi i ubrzala lansiranja za komercijalne klijente.

Ruska hipersonična raketa "Avangard" prvi put pokazana izbliza

MOSKVA - Ruska vojna televizija "Zvezda“" prvi put je prikazala spoljni izgled ruske interkontinentalne balističke hipersonične rakete "Avangard".

Ruska podmornica prvi put istovremeno lansirala 4 balističke rakete

MOSKVA - Sa ruske nuklearne podmornice projekat 955A "Vladimir Monomah" Tihookeanske flote, prvi put su lansirane istovremeno četiri balističke rakete "Bulava", saopštilo je ministarstvo odbrane.

Sa ruske podmornice prvi put istovremeno lansirane četiri rakete

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su sa nuklearne podmornice projekat 955A "Vladimir Monomah" Tihookeanske flote prvi put lansirane istovremeno četiri balističke rakete "Bulava".

Eksplodirao Maskov prototip "Staršip" rakete

VAŠINGTON - Prototip rakete Staršip kompanije Spejs Iks eksplodirao je tokom pokušaja povratnog slijetanja, nekoliko minuta nakon nakon običnog probnog polijetanja s lansirnog pogona kompanije u Teksasu, pokazali su videosnimci.

Neidentifikovano nebesko tijelo proletjelo pored Zemlje

Sporoleteći objekat nepoznatog porijekla upravo je proliteo veoma blizu naše planete i vratio se nazad u Sunčev sistem, a sljedeći susret sa ovim zagonetnim svemirskim kamenom očekuje se već u martu.

Rusija uspješno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon"

Rusija je uspješno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon" u Bijelom moru koja je, preletjevši 450 kilometara, pogodila cilj u Barencovom moru, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

NASA sklapa megaraketu za let na Mjesec

Američka NASA počela je da sklapa prvu SLS megaraketu na lansirnoj platformi uoči njenog prvog leta sljedeće godine.

Pentagon uspješno testirao odbrambeni anti-balistički sistem

Pentagon je saopštio da je danas uspješno testiran odbrambeni raketni antibalistički sistem konstruisan da sa ratnog broda detektuje i neutralizuje balistički interkontinentalni raketni napad na teritoriju SAD.

Vremešni sovjetski obalski sistem "Utjos" još uvijek opasan

"Veteran iz doba Hladnog rata" je još uvek cijenjen u ruskoj ratnoj mornarici.

Najčitanije