Raketa

Prototip SpaceX Starship rakete ponovo implodirao tokom testiranja

Poslednji test SpaceX Starship rakete, koji je održan tokom proteklog vikenda doživio je neuspjeh. Naime, raketa je implodirala na kompanijskoj test lokaciji u Boka Chica (Teksas). Nakon što je u petak uveče napunjena super-hladnim pogonskim gorivom, raketa se srušila, da bi se nakon toga lansirala u vazduh i raspala na dijelove.

S-500 će presretati rakete nekoliko stotina kilometara iznad zemlje

MOSKVA - Novi ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 moći će da presreće mete na nekoliko stotina kilometara iznad Zemlje, izjavio je glavni dizajner ruske kompanije "Almaz-Antej" Pavel Sozinov.

Iran prikazao novu balističku raketnu tehnologiju

TEHERAN - Iranska Revolucionarna garda prikazala je danas novu balističku raketu Raad-500 veće preciznosti i dometa, objavila je državna televizija uoči godišnjice Islamske revolucije.

Boing 737 oboren sa dvije rakete

TEHERAN - Iranska Organizacija za civilnu avijaciju potvrdila je u preliminarnom izvještaju da su dva projektila ispaljena na ukrajinski putnički avion koji je oboren ranije ovog mjeseca.

Odložen test rakete kompanije milijardera Ilona Maska

Kompanija milijardera Ilona Maska "Spejsiks" odložila je danas test koji bi trebalo da u toku leta uništi raketu "Falkon 9" pošto ona izbaci kapsulu za astronaute, čime će se pokazati da je ta svemirska letjelica bezbjedna za astronaute.

Napadnuta baza kod Bagdada koju koriste američke snage

BAGDAD - Vojna baza Al Tadži, koju koriste iračke i američke snage, bila je meta raketnog napada, javlja.

Novi snimak, trenutak kada je raketa poletjela ka avionu i oborila ga

Navodni snimak trenutka kada je iranska raketa poletjela ka ukrajinskom avionu koji je oboren 8. januara sa 176 putnika, pojavio se na Twitteru.

The New York Times objavio snimak rušenja ukrajinskog aviona

NJUJORK - Američke novine The New York Times (NYT) objavile su kako su došle do video-zapisa u kojem se vidi trenutak kada je ukrajinski avion pogođen blizu aerodroma u Teheranu.

Tramp: Udes ukrajinskog aviona možda greška

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je do udesa ukrajinskog aviona moglo doći greškom, ali je dodao da ima užasan osjećaj u vezi s tim slučajem, ne navodeći dtalje.

Njuzvik: Ukrajinski avion oborila raketa ruske proizvodnje?

VAŠINGTON - Ukrajinski avion, koji se srušio nedaleko od Teherana, pogodila je raketa ruske proizvodnje Tor-M1, javio je američki nedeljnik Njuzvik, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Pentagona, kao i američke i iračke obavještajne službe.

Najčitanije