Raketa

Izrael i Hamas razmjenjuju raketnu vatru u pojasu Gaze

Izrael i Hamas razmjenjuju raketnu vatru u pojasu Gaze, a izraelska vojna komanda je saopštila da je izvršen napad na vojne ciljeve u pojasu Gaze, među kojima je i pogon za proizvodnju naoružanja.

Brodovi Crnomorske flote uvježbavaju udare dalekometnim "Kalibrima"

U skladu sa planom i programom borbene obuke posade na malom raketnom brodu MRK "Ingušetija", koji se nalazi u sastavu Crnomorske flote, realizovan je kompleks vježbi u akvatoriji Crnog mora. U okviru ove vojne vježbe dejstvovali su i sistemi PVO koji se nalaze na ovom brodu, gdje je pomoću artiljerijskog PVO modula AK-630M-2 "Duэt" odbijen napad protivbrodskom raketom koja je lansirana sa plovila uslovnog neprijatelja. AK-630M-2 "Duэt" može da ispali 10,000+ granata u minuti.

Izrael uspješno lansirao balističku raketu Strijela-2

VAŠINGTON - Izraelska armija je uspješno lansirala balističku raketu Strijela-2 za presretanje i uništavanje neprijateljskih projektila i ofanzivnih raketa, saopštila je danas američka Agencija za raketnu odbranu.

Srbija: "Žirafom", "iglom" i "mistralom" protiv bespilotnih letjelica

Srpska vojska dobija pojačanje u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani. Novi integrisani sistem dejstvovaće protiv bespilotnih letjelica modernizovanim radarom "žirafa", raketama "igla" i PASARS-om, na koji će kasnije biti pridodate i najmodernije rakete "mistral".

Utvrđen slučaj u kojem bi Rusija upotrijebila nuklearno oružje

Rusija će upotrijebiti svoj nuklearni potencijal u slučaju bilo koje vrste raketnog napada na svoju teritoriju, navodi se u članku Generalštaba Oružanih snaga Rusije, prenosi list "Krasna zvezda".

"Rusija će napraviti raketu koja će prevazići Maskovu"

Direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija napraviti raketu-nosač za višekratnu upotrebu koja će umnogome prevazići raketu "Falkon 9" kompanije "Spejs iks" milijardera Ilona Maska.

Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa

BANJALUKA - Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa i u Ministarstvu spoljnih poslova imamo velike probleme s njom, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Rusija razmatra oživljavanje "nuklearnih vozova"

Ruska stručna javnost ponovo raspravlja o idejama oživljavanja "nuklearnih vozova" u – željezničkih sistema sa balističkim raketama, kakvi su postojali i u sovjetsko doba. Konkretno, govori se o željezničkom raketnom sistemu "Barguzin“, a stručnjaci su uvjereni da taj "voz smrti" može biti stavljen u upotrebu u najkraćem roku.

Ispaljeno 56 protivgradnih raketa na sjeverozapadu Srpske

BANJALUKA - "Protivgradna preventiva Republike Srpske" ispalila je u toku dana 56 raketa na području Banjaluke, Prijedora, Novog Grada i Kozarske Dubice, a iz ove ustanove kažu da je dejstvovanje na gradonosne oblake još u toku.

Emirati lansirali raketu za Mars

Raketa Al Amar lansirana je iz Japana i nosi satelit koji bi u februaru 2021. trebalo da uđe u orbitu Marsa.

Najčitanije