Rakete

Palo 17 raketa blizu američke vojne baze u Iraku

BAGDAD - Najmanje 17 raketa palo je blizu vojne baze na sjeveru Iraka u kojoj se nalazi vojska SAD, saopšteno je iz iračke vojske.

Rusija proizvodi dodatne Soyuz rakete za pomoć NASA misijama

Dok Sjedinjene Američke Države žele da u budućnosti što manje zavise od ruskih raketa, Rusija očekuje da bar još neko vrijeme učestvuje u svemirskim programima agencije NASA.

Ministarstvo: Moskva ne testira rakete srednjeg dometa niti ih posjeduje

MOSKVA - Rusija, za razliku od SAD, nije testirala niti posjeduje projektile srednjeg i kratkog dometa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Južna Koreja ispalila dva projektila u more

SEUL - Južna Koreja je ispalila dva neidentifikovana projektila u more, saopštile su oružane snage Južne Koreje.

Na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o američkom testiranju raketa

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je vanrednu sjednicu zbog nedavnog testiranja američke konvencionalne krstareće rakete, na kojoj je Moskva upozorila da se svijet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Putin: SAD bi mogle da rasporede rakete u Rumuniji i Poljskoj

HELSINKI - Predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su Sjedinjene Države u poziciji da rasporede nove krstareće rakete na kopnu u Rumuniji i Poljskoj i da Rusija to smatra prijetnjom na koju će morati da odgovori.

Ispaljene tri protivgradne rakete u Laktašima

BANJALUKA - Protivgradna preventiva Republike Srpske dejstvovala je sa tri stanice na području opštine Laktaši, ispalivši tri protivgradne rakete.

Sjeverna Koreja izvršila probu raketnog sistema

SEUL - Sjeverna Koreja saopštila je danas da je njen lider Kim Džong Un nadgledao prvo probno lansiranje novog višenamjenskog raketnog sistema koji bi mogao da poveća mogućnosti te zemlje da pogađa mete u Južnoj Koreji i tamošnje američke vojne baze, piše AP.

Sjeverna Koreja lansirala balističke rakete

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu nekoliko neidentifikovanih projektila, objavila prvo je južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na združeni generalštab.

Rusija prodaje Indiji 1.000 krstarećih raketa

MOSKVA - Rusija je potpisala sporazum sa Indijom o isporuci oko 1.000 krstarećih raketa, rečeno je agenciji Tas s u ruskoj agenciji za za vojnu i tehnološku saradnju.

Najčitanije