Rakete

SAD optužuju Iran da stoji iza napada na američku bazu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp odobrio je američkoj vojsci da uzvrati na jučerašnji raketni napad proiranske oružane frakcije u Iraku u kojem su poginula dva američka i jedan britanski vojnik, saopšteno je danas iz Pentagona.

Tri "kaćuše" pale u Zelenoj zoni u Bagdadu

BAGDAD - Tri rakete tipa "kaćuša" pale su u Bagdadu u Zelenoj zoni, u kojoj se nalazi više zgrada iračke vlade i stranih ambasada, rekli su izvori iračke policije.

Dvije rakete pale u Bagdadu, jedna u blizini Ambasade SAD

BAGDAD - Dvije rakete "kaćuše" pale su unutar dobro obezbjeđene Zelene zone u Bagdadu, u kojoj se nalaze zgrade vlade i stranih misija, ali niko nije stradao.

Tri "kaćuše" pale u Zelenu zonu u Bagdadu

BAGDAD - Tri rakete "kaćuša" pale su danas unutar Zelene zone u Bagdadu, u kojoj se nalaze vladine institucije i strane misije, rekli su policijski izvori.

Dvije rakete pale na vazdušnu bazu SAD u Iraku

TIKRIT - Dvije rakete tipa "kaćuša" pale su u krugu vazduhoplovne baze Balad u Iraku, 80 kilometara sjeverno od Bagdada, u kojoj su smještene američke snage.

Palo 17 raketa blizu američke vojne baze u Iraku

BAGDAD - Najmanje 17 raketa palo je blizu vojne baze na sjeveru Iraka u kojoj se nalazi vojska SAD, saopšteno je iz iračke vojske.

Rusija proizvodi dodatne Soyuz rakete za pomoć NASA misijama

Dok Sjedinjene Američke Države žele da u budućnosti što manje zavise od ruskih raketa, Rusija očekuje da bar još neko vrijeme učestvuje u svemirskim programima agencije NASA.

Ministarstvo: Moskva ne testira rakete srednjeg dometa niti ih posjeduje

MOSKVA - Rusija, za razliku od SAD, nije testirala niti posjeduje projektile srednjeg i kratkog dometa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Južna Koreja ispalila dva projektila u more

SEUL - Južna Koreja je ispalila dva neidentifikovana projektila u more, saopštile su oružane snage Južne Koreje.

Na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o američkom testiranju raketa

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je vanrednu sjednicu zbog nedavnog testiranja američke konvencionalne krstareće rakete, na kojoj je Moskva upozorila da se svijet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Najčitanije