Raketni sistem

Srbija testirala modularni Oganj

Na poligonu Tehničkog opitnog centra u Nikincima, u okviru internih ispitivanja Modularnog višecevnog raketnog sistema LRSVM M18 OGANj, obavljeno je lansiranje vođene rakete Alas sa IC glavom za samonavođenje.

Najnoviji ruski raketni sistem na probi Parade pobjede

Na probi Parade pobjede na polignu "Alabino" u Podmoskovlju prvi put je fotografisan teški višecijevni raketni sistem „Tosočka“ koji će zvanično biti predstavljen na Paradi pobjede u Moskvi 24. juna.

Iran predstavio novi raketni sistem - konkurent ruskom "S-300"

TEHERAN - Iran je predstavio, kako se navodi, dalekometni, raketni sistem "zemlja-vazduh" domaće proizvodnje, javili su danas iranski mediji.

Rusija počela proizvodnju sistema "S-350 vitez"

MOSKVA - Rusija je započela proizvodnju prve serije novog sistema protivvazdušne odbrane "S-350 vitez", izjavio je zamjenik ruskog ministra odbrane Aleksej Krivoručko.

Rumunija od SAD kupila tri raketna sistema Patriot

BUKUREŠT - Ministarstvo odbrane Rumunije potvrdilo je da je kupilo tri američka raketna sistema odbrane "patriot".

Raketni sistem "Buk" uletio u zgradu u Kijevu

KIJEV - Na internetu se pojavio snimak incidenta u Kijevu kada je protivraketni sistem "Buk" uletio u zgradu poslovnog centra.

Kina instalirala raketne sisteme u Južnom kineskom moru?

VAŠINGTON - Kina je instalirala sisteme protivbrodskih krstarećih raketa i raketa zemlja-vazduh na tri svoje ispostave u Južnom kineskom moru, navodi američka novinska mreža CNBC, pozivajući se na izvore direktno upućene u obavještajne izvještaje SAD.

Ankara okončala kupovinu ruskog sistema S-400

ISTANBUL - Turska je okončala kupovinu ruskih projektila zemlja-vazduh S-400 ali Ankara vodi razgovore o novom dogovoru sa evropskim konzorcijumom "EUROSAM" radi pomoći u razvoju sopstvenog protivraketnog sistema, izjavio je danas turski ministar odbrane Nuretin Čanikli.

Američki raketni sistem u Južnoj Koreji naciljao Rusiju i Kinu

MOSKVA - Prema ocjenama visoko rangiranog ruskog diplomate Georgija Borisenka, američki raketni sistem THAAD u Južnoj Koreji u stvari je usmjeren na Rusiju i Kinu.

Mrtva trka između najboljeg ruskog tenka i prvog raketnog sistema SAD

Ruski tenk T-14 “Armata” ima napredne bezbjednosne funkcije, tako da američki protivtenkovski raketni sistemi “Tou” (TOW) ne bi mogao lako da ga unište, piše Nešenel interest a prenosi Sputnjik.

Najčitanije