Rakija

Trojka uhapšena zbog krađe 100 litara rakije

BANJALUKA - Pripadnici Policijske stanice Čelinac uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su iz porodične kuće u ovoj opštini ukrali 100 litara rakije čime su pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 1.000 KM.

Kako Rusi peku rakiju u kućnim uslovima?

"Ovaj kazan za pečenje samogona napravismo za male pare, a donosi nam zaradu, bratijo, tokom cijele godine", tom pjesmom počinje sovjetski kratkometražni film Leonida Gajdaja "Majstori za samogon".

Srpska rakija ide u Rusiju bez carinjenja, trguje se i sa Indijom

​BEOGRAD - Od 25. oktobra Srbija će imati bescarinski izvoz rakije u Rusiju, najavio je ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

"Veseli strojevi" će raditi tek za dušu domaćina

DOBOJ - Ove jeseni "veseli strojevi" za rakiju će u mnogim dobojskim selima uglavnom odmarati jer je rod šljive, jabuke i kruške u potpunosti podbacio, a lošu godinu teško može popraviti "pečenje" lozovače.

Od tartufa prave rakiju

SREMSKA MITROVICA - Srbija ima veoma dobre uslove za uzgajanje tartufa kao i za njihovo "branje" u prirodi, ali od organizovane proizvodnje i izvoza nema skoro ništa.

Srpski napitak oduševio basistu "Faith No More". Počeo je sam da peče rakiju

Bill Guld, basista benda Faith No More, je putujući zahvaljujući bendu upoznao različite kulture i tradicije.

Neobično piće: Slobodan Babić peče rakiju od jagoda

Slobodan Babić iz Gornjih Hrgova kod Srebrenika već četiri godine na svom imanju proizvodi rakiju od jagoda, neobično žestoko piće koje, prema njegovim saznanjima, osim njega, na ovim prostorima još niko nije uspio proizvesti.

Rakija od aronije hit na tržištu

​BIHAĆ - Rakija od aronije, koju proizvodi Emin Tatarević iz sela Mala Gata, kod Bihaća, pravi je hit na ovdašnjem tržištu, a za kvalitet je nagrađena prošle godine zlatnom medaljom na festivalu rakija i žestokih pića, koji je održan u Tuzli.

Zabranjen uvoz 269 litara voćne rakije iz Srbije

BANJALUKA - Republička inspekcija za hranu tokom redovne kontrole pri uvozu zabranila je uvoz i naredila povrat ili uništavanje pošiljke voćne rakije od kajsije u količini od 269 litara porijeklom iz Srbije, zbog povećane vrijednosti sadržaja metanola.

Rakije iz BiH na dalekim tržištima: Kinezi nazdravljaju lozom, Amerikanci šljivovicom

SARAJEVO, BANJALUKA - Rakije iz BiH pronašle su svoje mjesto u čašicama dalekih inostranih tržišta, uključujući i Kinu, gdje izvozimo lozovaču, ali i Sjedinjene Američke Države, gdje je dospjela naša šljivovica.

Najčitanije