Rakija

Od tartufa prave rakiju

SREMSKA MITROVICA - Srbija ima veoma dobre uslove za uzgajanje tartufa kao i za njihovo "branje" u prirodi, ali od organizovane proizvodnje i izvoza nema skoro ništa.

Srpski napitak oduševio basistu "Faith No More". Počeo je sam da peče rakiju

Bill Guld, basista benda Faith No More, je putujući zahvaljujući bendu upoznao različite kulture i tradicije.

Neobično piće: Slobodan Babić peče rakiju od jagoda

Slobodan Babić iz Gornjih Hrgova kod Srebrenika već četiri godine na svom imanju proizvodi rakiju od jagoda, neobično žestoko piće koje, prema njegovim saznanjima, osim njega, na ovim prostorima još niko nije uspio proizvesti.

Rakija od aronije hit na tržištu

​BIHAĆ - Rakija od aronije, koju proizvodi Emin Tatarević iz sela Mala Gata, kod Bihaća, pravi je hit na ovdašnjem tržištu, a za kvalitet je nagrađena prošle godine zlatnom medaljom na festivalu rakija i žestokih pića, koji je održan u Tuzli.

Zabranjen uvoz 269 litara voćne rakije iz Srbije

BANJALUKA - Republička inspekcija za hranu tokom redovne kontrole pri uvozu zabranila je uvoz i naredila povrat ili uništavanje pošiljke voćne rakije od kajsije u količini od 269 litara porijeklom iz Srbije, zbog povećane vrijednosti sadržaja metanola.

Rakije iz BiH na dalekim tržištima: Kinezi nazdravljaju lozom, Amerikanci šljivovicom

SARAJEVO, BANJALUKA - Rakije iz BiH pronašle su svoje mjesto u čašicama dalekih inostranih tržišta, uključujući i Kinu, gdje izvozimo lozovaču, ali i Sjedinjene Američke Države, gdje je dospjela naša šljivovica.

Živi zid platio baki rakiju koju su joj oduzeli carinici: "Ispeci još koju litru"

"Prema nalogu predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića naša lička ekipa sa saborskim zastupnikom Branimirom Bunjcem krenula je potražiti baku sa rakijom. Potraga je trajala satima, po šumovitim i raštrkanim selima, bez asfalta i rasvjete, ali baku su naposljetku našli.

Carinici kaznili 98-godišnju staricu u Lici jer je pekla rakiju

UDBINA - Starica iz Udbine je pekla rakiju na tradicionalan način, a kad je, uz pomoć komšija, pristavljen još jedan kotao, u dvorište je stigla mobilna ekipa Carinskog ureda u Zadru.

Oduzeta veća količina duvana i rakije

DOBOJ - Policija iz Broda danas je pronašla i oduzela na području opštinske pijace kod tri lica veću količinu duvana, cigareta i alkoholnog pića koji su bili namijenjeni nedozvoljenoj trgovini, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Čuturica - pouzdana kao stijena

Čuturica za alkoholno piće. Pitate se zašto bi je nosili?

Najčitanije