Rakija

Uz našu rakiju nazdravljaju i stranci

BANJALUKA - Da je rakija proizvedena u pogonima u BiH i te kako cijenjena među inostranim potrošačima pokazuje i podatak da je za devet mjeseci ove godine vrijednost izvoza tog alkoholnog pića premašila devet miliona maraka.

Šljivovica iz Bosanske Krupe najbolja na svijetu

BOSANSKA KRUPA - Branko Drljača, koji već godinama radi i živi u Njemačkoj na svom imanju Rajnovača u mjestu Ivanjska, između Bosanske Krupe i Novog Grada, proizveo je rakiju šljivovicu koja je na prestižnom takmičenju "World Drinks Awards" u Londonu proglašena za najbolji destilat od koštičavog voća na svijetu.

Basista rok grupe Faith No More: Nema dobre rakije bez Srbije

SAN FRANCISKO - Bil Guld, basista rok grupe Faith No More, koji već dvije godine u SAD radi na promociji i prodaji šljivove rakije sa planine Goč, kaže za Tanjug da se na taj korak odlučio jer u Kaliforniji nije mogao pronaći dobru šljivovicu.

Srpske šljive u rakiji na američkom tržištu

BEOGRAD/SAN FRANCISKO - Rakija od šljive sa Goča, koju već dvije godine na tržištu SAD promoviše Bil Guld, basista rok grupe Faith No More, od skoro se prodaje i u novoj verziji pod imenom "Bela", koja je napravljena bez odležavanja u hrastovom buretu, već u buretu od inoksa.

Priča "Nezavisnih" odjeknula: Dijaspora stala u odbranu rakije

KOZARSKA DUBICA, BEČ - Tridesetsedmogodišnji Dervenćanin koji živi i radi u Austriji ponudio je da umjesto Dubičanina Nikole Zlojutra plati kaznu od 500 KM izrečenu zbog prodaje rakije, dok je Nikola odlučio da taj novac daruje dvojici drugih domaćina, kojima je pomoć potrebna, a kažnjeni su po istom osnovu.

Čerčilovo omiljeno piće skriveni dragulj Jermenije

Plan američkog državnog sekretara Majka Pompea da se u petak sastane s ministrima spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije potaknuo je nadu da će se dvije bivše sovjetske republike dogovoriti i prekinuti najžešće borbe od sredine devedesetih godina.

Selak i Baja peku rakiju

BANJALUKA – Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak podijelio je na društvenim mrežama snimak na kojem peče rakiju.

Bakir Biščević kupinovo vino i rakiju prodaje na kućnom pragu

PRIJEDOR - Na padinama Majdanskih planina, na lokalitetu Redak, nedaleko od poznate rudarske varošice Ljubije, nalazi se plantaža kupina Bakira Biščevića, koji se godinama bavi proizvodnjom vina i rakije od ove vrste jagodičastog voća, koji su veoma traženi na ovdašnjem tržištu.

Petnaest godina staru "viljamovku" koristiće za dezinfekciju bolnice

Crveni krst i Opšta bolnica u Kruševcu koristiće rakiju "viljamovku" za dezinfekciju radnih površina, navodi se u rješenju Vlade Srbije objavljenom u "Službenom glasniku".

Rakija koronuša sa Kozare za dezinfekciju iznutra i izvana

GRADIŠKA - Podno planine Kozare smjestilo se selo Grbavci, a na plodnim obroncima jednog od najvećih sela na području gradiške opštine, u zaseoku Trešnjice, porodica Blagojević zasadila je voćnjake autohtonih sorti šljive, jabuke i kruške, od čijih plodova nastaju rakije po porodičnoj recepturi staroj cijeli vijek.

Najčitanije