Ramiz Dreković

Počelo suđenje Ramizu Drekoviću za zločine u Kalinoviku

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je suđenje bivšem komandantu Četvrtog korpusa bivše Armije BiH Ramizu Drekoviću za zločine nad srpskim civilima u Kalinoviku u proljeće 1995. godine, a tužilaštvo ističe da će saslušati 47 svjedoka i četiri vještaka, te iznijeti iskaz preminulog svjedoka i obimnu materijalnu dokumentaciju.

Potvrđena optužnica protiv Ramiza Drekovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg komandanta Četvrtog korpusa Armije RBiH Ramiza Drekovića koja ga tereti za zločin počinjen u Kalinoviku u proljeće 1995. godine.

Tužilaštvo BiH: Podignuta optužnica protiv Ramiza Drekovića

​SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Ramiza Drekovića (62).

Ramiz Dreković pušten na slobodu, Sud BiH odbio određivanje pritvora

SARAJEVO - Sud BiH odbio je da odredi pritvor generalu Armije RBiH Ramizu Drekoviću, potvrdio je član njegovog advokatskog tima Mirsad Crnovršanin.

Predložen pritvor za Drekovića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora generalu Armije RBiH Ramizu Drekoviću, osumnjičenom za ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Dreković uhapšen na rođendan ubijene djevojčice

KALINOVIK, SARAJEVO - Stanislava Koprivica (15), učenica osmog razreda koju je 1995. godine u Kalinoviku ubila granata, trebalo je da napuni 38 godina baš juče, kada je u Sarajevu uhapšen Ramiz Dreković (62), osumnjičeni da je granatiranje njenog grada naredio iz Konjica.

Dreković negirao optužbe da je počinio ratni zločin

SARAJEVO - General Armije RBiH Ramiz Dreković, koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH, negirao je optužbe da je počinio ratni zločin na području Kalinovika, kod Konjica 1995. godine.

Dreković predat Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Pripadnici SIPA predali su Tužilaštvu BiH nekadašnjeg komandanta Četvrtog i Petog korpusa Armije RBiH Ramiza Drekovića koji je jutros uhapšen u Sarajevu.

Drekovića terete za napad na Kalinovik

SARAJEVO - Nekadašnjeg komandanta Petog korpusa Armije BiH generala Ramiza Drekovića, koji je jutros uhapšen u Sarajevu, Tužilaštvo BiH tereti za napad na Kalinovik, rekao je Srni Drekovićev advokat Mirsad Crnovršanin.

Uhapšen nekadašnji komadant Petog korpusa Armije BiH

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su jutros u Sarajevu nekadašnjeg komandanta Petog korpusa Armije BiH generala Ramiza Drekovića, javlja portal "Kliks".

Najčitanije