Ramiz Salkić

Salkić: Odluka Ustavnog suda logična i očekivana

​BANJALUKA - Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, je rekao da je odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da osporio Zakon o Danu RS, odnosno 9. januar kao dan Republike Srpske, logična i očekivana jer je Ustavni sud BiH već jednom presudio na ovom pitanju.

Analitičari osuđuju opasne postupke i izjave: Niko ne smije narušavati suživot

BANJALUKA, SARAJEVO - Suživot u BiH ne smije biti narušen i svi treba da se suzdrže od opasnih postupaka i zapaljivih izjava, ističu analitičari.

Kovačević: Činjenice pobijaju Salkićeve tvrdnje o ugroženosti Bošnjaka u RS

BANJALUKA - Svi pokušaji Ramiza Salkića da prikaže da su Bošnjaci ugroženi u Republici Srpskoj padaju u vodu pred činjenicama, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Salkić i Mahmutbegovićeva uputili pismo Incku

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melina Mahmutbegović napisali su oštro intonirano pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku u kojem ukazuju na, kako oni smatraju, kontinuitet njegovog neprincipijelnog odnosa prema mandatu koji mu je povjeren u BiH.

Salkić: Bošnjaci nisu problem, već oni koji žele da nam uskrate prava

BANJALUKA – Bošnjaci neće prihvatiti nikakve promjene Ustava, koje će značiti destrukciju ionako minimalnih prava koja imamo u RS, upozorio je danas potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

Bošnjaci ne daju Vijeće naroda i popis iz 1991.

BANJALUKA - Bošnjački političari ne pristaju na ideju po kojoj se u okviru promjene Ustava RS ukida Vijeće naroda ili briše odrednica o proporcionalnoj zastupljenosti po popisu iz 1991. godine.

Cvijanovićeva, Jerković i Salkić položili zakletvu

BANJALUKA - Željka Cvijanović, novoizabrani predsjednik Republike Srpske i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS.

Salkić: Vijeće naroda RS treba da dobije nadležnosti kao Dom naroda FBiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika Milorada Dodika o razmatranju ukidanja Vijeća naroda Republike Srpske ukoliko Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ne bude popunjen, poručivši da je potrebno ukinuti asimetrična rješenja u ustavima entiteta.

Izetbegović: Ramiz Salkić je ponovo potpredsjednik Republike Srpske

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da je SDA iznijela brilijantnu pobjedu na opštim izborima, naročito kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. On je dodao da će Ramiz Salkić ponovo biti potpredsjednik Republike Srpske.

Salkić: Bio sam i biću glas mog naroda iz Banjaluke

Bošnjaci, kao konstitutivan narod, isključeni su iz svih procesa. Iz budžeta dobijaju mrvice i nemaju mogućnost da se zaposle, iako, jednako kao i svi drugi, pune budžet ovog entiteta, kaže Ramiz Salkić, kandidat koalicije "Zajedno za BiH" za predsjednika RS.

Najčitanije