Ramiz Salkić

Formiran Savjet potpredsjednika RS iz reda bošnjačkog naroda

BANJALUKA - U sali Vijeća naroda Republike Srpske danas je, održana konstitutivna sjednica Savjeta potpredsjednika RS iz reda bošnjačkog naroda.

Ramiz Salkić posjetio napadnutu advokaticu Melihu Filipović

BANJALUKA - Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske danas je u Banjaluci posjetio 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović.

Salkić: Odluka Ustavnog suda logična i očekivana

​BANJALUKA - Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, je rekao da je odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da osporio Zakon o Danu RS, odnosno 9. januar kao dan Republike Srpske, logična i očekivana jer je Ustavni sud BiH već jednom presudio na ovom pitanju.

Analitičari osuđuju opasne postupke i izjave: Niko ne smije narušavati suživot

BANJALUKA, SARAJEVO - Suživot u BiH ne smije biti narušen i svi treba da se suzdrže od opasnih postupaka i zapaljivih izjava, ističu analitičari.

Kovačević: Činjenice pobijaju Salkićeve tvrdnje o ugroženosti Bošnjaka u RS

BANJALUKA - Svi pokušaji Ramiza Salkića da prikaže da su Bošnjaci ugroženi u Republici Srpskoj padaju u vodu pred činjenicama, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Salkić i Mahmutbegovićeva uputili pismo Incku

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melina Mahmutbegović napisali su oštro intonirano pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku u kojem ukazuju na, kako oni smatraju, kontinuitet njegovog neprincipijelnog odnosa prema mandatu koji mu je povjeren u BiH.

Salkić: Bošnjaci nisu problem, već oni koji žele da nam uskrate prava

BANJALUKA – Bošnjaci neće prihvatiti nikakve promjene Ustava, koje će značiti destrukciju ionako minimalnih prava koja imamo u RS, upozorio je danas potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

Bošnjaci ne daju Vijeće naroda i popis iz 1991.

BANJALUKA - Bošnjački političari ne pristaju na ideju po kojoj se u okviru promjene Ustava RS ukida Vijeće naroda ili briše odrednica o proporcionalnoj zastupljenosti po popisu iz 1991. godine.

Cvijanovićeva, Jerković i Salkić položili zakletvu

BANJALUKA - Željka Cvijanović, novoizabrani predsjednik Republike Srpske i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić položili su svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS.

Salkić: Vijeće naroda RS treba da dobije nadležnosti kao Dom naroda FBiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika Milorada Dodika o razmatranju ukidanja Vijeća naroda Republike Srpske ukoliko Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ne bude popunjen, poručivši da je potrebno ukinuti asimetrična rješenja u ustavima entiteta.

Najčitanije