Rampa

Drama kod Makarske: Promašio rampu i upao u more

Jedan vozač promašio je automobilom rampu za ukrcaj na trajekt i upao u more kod Makarske.

Uskoro još 50 rampi za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je danas izgrađene rampe za lica sa invaliditetom kod Zavoda "Dr Miroslav Zotović", a uz ovu, biće izgrađeno još oko 50 rampi koje bi znatno trebalo da olakšaju kretanje ovih lica.

Od 1. juna rampa za starija auta

​BANJALUKA - Od 1. juna ove godine definitivno stupa na snagu Odluka o ograničavanju uvoza putničkih vozila s Euro 4 motorom, te će se od tog datuma moći uvoziti samo putnička vozila s Euro 5 i Euro 6 motorom, dok će se s Euro 4 motorom moći uvoziti samo teretna vozila.

Problemi na pružnim prelazima: Kvar "zakovao" podignutu rampu

​BANJALUKA - Dok je banjalučkim naseljem Ramići u nedjelju naveče tutnjao teretni voz, rampa na pružnom prelazu bila je podignuta, što je šokiralo vozače, dok nadležni poručuju da je za sve kriv kvar, koji je ubrzo i otklonjen.

Radnik Željeznica RS opet nije bio na poslu, rampa ostala podignuta

BANJALUKA – Rampa na pružnom prelazu u Zalužanima i danas nije bila spuštena u trenutku prolaska voza.

Grade rampu za Banjalučanku koja ne može iz stana

Tatjana Novaković (39), koja živi u Ulici Starine Novaka 2, u naselju Obilićevo, uskoro će bez problema moći da izađe u kolicima iz svoje zgrade, jer su u petak počeli radovi na izgradnji rampe.

"Željeznice RS" postavljaju svjetleće rampe na 16 prelaza

DOBOJ - Ukupno 16 pružnih prelaza na dionici od Doboja do Banjaluke biće obezbijeđeno zvučno-svjetlosnim rampama, a jedan od njih je i kobni prelaz u Grabovici, gdje je prije skoro godinu u sudaru s teretnim vozom smrtno stradala četvoročlana porodica Đedovac iz Stanova.

Kako je Kosovu spuštena rampa EU?

BRISEL - Poslije objelodanjivanja non-pejpera Španije, čija je suština da Kosovo, ni sa zvjezdicom, ni bez nje, ne može u dalje evrointegracije, otvoreno je pitanje da li će se ponoviti presedan iz decembra 2016, kada zbog protivljenja Austrije daljim pregovoroma s Turskom, nisu usvojeni zaključci Evropskog savjeta o proširenju, već samo zaključci Predsjedavanja EU.

Sloga stanara ruši arhitektonske barijere

BANJALUKA - Zahvaljujući slozi stanara zgrada u Beogradskoj ulici na broju 9 u naselju Borik 1 pristupačna je i za osobe sa invaliditetom, poteškoćama u kretanju, ekipama Hitne pomoći i majkama sa malom djecom u kolicima.

Vozači skidaju rampu na pružnom prelazu da prođu

BANJALUKA, MODRIČA - Jedan vozač je na pružnom prelazu Modriča, prilikom spuštanja rampe, nagazio po popučici gasa i projurio, dok je bilo i onih nesavjesnih koji su ručno dizali rampu kako bi nastavili put dalje.

Najčitanije