Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Rama je lobirao za podjelu Kosova

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama fanatično i strastveno se zalagao za podjelu Kosova, izjavio je juče u Tirani odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj pozvan kao svjedok u slučaju "Veterani"

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Arianit Koci izjavio je da je pozvao odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja kao svjedoka u slučaju "Veterani".

Haradinaj: Kosovo će bankrotirati

Ako ne bude usvojen budžet za 2020, Kosovo će bankrotirati, upozorio je danas odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Rama: Neistinite tvrdnje Haradinaja o "mini Šengenu" i taksama

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je neistinita izjava odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je cilj uspostavljanja "mini Šengena" ukidanje taksi koje je Priština uvela na proizvode iz centralne Srbije i BiH, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj: Izgubio sam na izborima zbog Srbije

PRIŠTINA - Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

Haradinaj proglasio Dan zastave Albanije neradnim na Kosovu

PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, premijer Kosova, proglasio je praznik Reublike Albanije Dan zastave, 28. novembar, za neradni dan na kosovskoj teritoriji.

Kako se na Instagramu međusobno prate lideri regiona?

Zvaničnici i lideri političkih partija iz zemlje i regiona se u posljednje vrijeme češće okreću modernim tehnologijama, zbog čega se njihova aktivnost može pratiti na društvenim mrežama. Tastatura je postala omiljeno "oružje" političara koji su, po ugledu na kolege iz svijeta, prepoznali prednosti ovog vida komunikacije.

Haradinaj: Ukidanje takse bez priznanja nezavisnosti bila bi kapitalna greška

PRIŠTINA - Bivši premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, poručio je danas svom mogućem nasljedniku, Aljbinu Kurtiju, da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz Srbije bez priznanja kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška.

Haradinaj: Kurti je dobar prevarant

PRIŠTINA - Predsjednik AAK, Ramuš Haradinaj, izjavio je da ne vjeruje Kurtijevoj izjavi o Specijalnom sudu.

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpol

BEOGRAD - Amabasada Srbije u Parizu dobila je notu kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo Kosova u Interpol.

Najčitanije