Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Dačićeve izjave opasne, etnička podjela je i dovela do tragedije

PRIŠTINA - Podjela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkom nivou, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj.

Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini

MINHEN - Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u Minhenu s premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Hardinajem, pohvalio dobre odnose s Prištinom i obećao dalju podršku jačanju "međunarodnog subjektiviteta i procesa evroatlantskih integracija Kosova".

Kosovski poslanik tvrdi: Haradinaj ide iz Vlade

PRIŠTINA - Poslanik Socijaldemokratske inicijative, Miljaim Zeka, govorio je o mogućnosti rekonstrukcije Haradinajeve vlade. Rekao je da će sporazum o tehničkoj vladi biti sklopljen u narednim danima. Prema Zekinim riječima, van vlade će ostati Haradinajeve Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Haradinaj poručio Hanu: Takse će biti ukinute kada Srbija prizna Kosovo

MINEHEN - Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, sastao se danas u Minhenu sa komesarom Evropske unije za proširenje i susjedske odnose Johanesom Hanom kojem je ponovio da će takse koja su uvedene na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine biti ukinute kada Srbija prizna Kosovo.

Haradinaju se ne sviđa kosovska zastava

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj prvi put je komentarisao zastavu Kosova, rekavši kako mu se uopšte ne sviđa.

Tači Haradinaju: Možeš da budeš prijatelj SAD-a kada poštuješ savjete

PRIŠTINA - "Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savjete", izjavio je kosovski predsjednik Hašim Tači, podsjećajući na stav premijera Ramuša Haradinaja da u isto vrijeme odbije da ukine taksu na robu iz Srbije i očuva prijateljstvo sa SAD koje traže ukidanje taksi.

Stoltenberg Haradinaju: KBS ne mogu na sjever Kosova bez dozvole KFOR-a

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbjednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sjever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR.

Haradinaj spreman da razmotri ukidanje taksi

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red sjednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije ako to neko od ministra predloži, jaljaju prištinski mediji.

Haradinaj nazvao Mogerini "neprijateljem" Kosova

TIRANA - Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradijan izjavio je da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbjednost, svrstava na listu "neprijatelja" Kosova", zbog njene pozicije u dijalogu sa Beogradom.

Haradinaj Stoltenbergu: Ne postoji sjever i jug, samo cjelovito Kosovo

PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, premijer privremenih prištinskih institucija, reagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Najčitanije