Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Otvorićemo granicu sa Albanijom za Novu godinu

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, piše prištinski Zeri.

Haradinaj: Ne podržavam sporazum sa promjenom granice

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, nakon sjednice vlade, da sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa putem "korekcije granica" vodi u tragediju.

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

Sastanak u Tirani: Rama pozvao Tačija i Haradinaja na hitne konsultacije

TIRANA - Kosovski predsjednik Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj su na poziv albanskog premijera Edija Rame kasno večeras krenuli za Tiranu, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj napravio "svoj" tim za pregovore sa Srbijom

PRIŠTINA - Vlada u Prištini predložila je sastav tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji će predvoditi potpredsjednik vlade Fatmir Ljimaj, a njegov zamjenik je Enver Hodžaj.

Sukob Tačija i Haradinaja o granici otkriva Facebook

PRIŠTINA - Kosovski predsednik i premijer nastavili su danas da u javnost iznose različita viđenja rješavanja pitanja Kosova uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine 7. septembra u Briselu, i dok Hašim Tači smatra da očuvanje "statusa kvo" nije u interesu građana, Ramuš Haradinaj se oštro protivi bilo kakvim korekcijama granica poručujući da to znači rat.

Haradinaj: Pomoć američkih prijatelja vitalna za Kosovo

PRIŠTINA - Kosovo prolazi kroz važne političke procese, a pomoć američkih prijatelja bila je i ostaje "vitalna za našu zemlju", napisao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj na Facebook-u, nakon što je odlazećem američkom ambasadoru Gregu Delaviu uručio priznanje "zlatna mapa Kosova".

Haradinaj: Kosovo ima granicu; Han: Neprikladno komentarisati

DRAČ - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj iskoristio je danas priliku da na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon neformalnog samita premijera u Draču, ponovi da Kosovo ima granicu koju treba poštovati, dok je evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao da je neprikladno komentrisati dijalog koji je u toku.

Haradinaj o Albancima u Preševskoj dolini: Živjeli bi kao Bog

PRIŠTINA - Albanci u takozvanoj Preševskoj dolini živjeće "kao Bog" ukoliko ojačaju Kosovo i Albanija, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj upozorio Tačija: Niko nema pravo da pomjera granice

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izašao je u javnost potpuno protiv izjava predsjednika Hašima Tačija o korekciji granica sa Srbijom. Po riječima Haradinaja, niko nema pravo da razgovara o granicama Kosova i ako neko pokuša da ih pomjeri, onda će biti nacionalna izdaja.

Najčitanije