Ramuš Haradinaj

Haradinaj podržao zahtjev za otvaranje kancelarije za vezu Kosova i BiH

PRIŠTINA – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podržao je inicijativu bošnjačke koalicije "Vakat" na Kosovu da se u Prištini otvori kancelarija za saradnju i vezu Kosova i BiH.

Haradinaj: Pisao sam Vučiću, nema razloga za krizu, takse ostaju

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiciću u kome ga prakticno optužuje da je zbog taksi napravio plan vještačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja sjevera Kosova i Metohije.

Haradinaj šalje albansku robu na sjever Kosova?

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj tokom popodneva će uputiti četiri kamiona albanskih trgovinskih lanaca na sjever Kosova, i to uz asistenciju Kfora i Kosovskih bezbjednosnih snaga, saznaju "Večernje novosti".

Haradinaj: Najava humanitarne katastrofe - planirani scenario

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su upozorenja da sjeveru KiM preti humanitarna katastrofa "planirani scenario", pišu prištinski mediji.

Haradinaj pozdravio otkazivanje sastanka u Parizu

PRIŠTINA - Predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj pozdravio je otkazivanje sastanka delegacija Prištine i Beograda koji je trebalo da bude održan početkom jula u Parizu.

Haradinaj: Po prvi put Srbiju košta "vrijeme"

​BEČ - Predsjednik prištinske privremene izvršne administracije Ramuš Haradinaj ističe da je taksama stvorena situacija da odugovlačenje s postizanjem sporazuma košta obe strane.

Haradinaj traži od Vatikana da prizna Kosovo

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, zatražio je od Vatikana da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Haradinaj: Tema podjele Kosova više ne postoji

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je nakon povratka iz posjete Njemačkoj naveo da se o temi podjele nije uopšte razgovaralo, jer, kako tvrdi, ta tema više ne postoji.

Haradinaj smijenio zamjenika ministra javne uprave

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smijenio je zamjenika ministra javne uprave Bujara Nerjovaja, koji je ranije osuđen na šest mjeseci uslovne zatvorske kazne zbog zloupotrebe službenog položaja.

Zašto se Merkelova i Haradinaj sastaju 6. juna?

BERLIN - Portparolka njemačke kancelarke Angele Merkel Martina Fic otkrila je glavnu temu susreta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa kancelarkom Angelom Merkel.

Najčitanije