Ramzan Kadirov

Kadirov: Međunarodni terorizam iskorijenjen u Čečeniji

NOVO-OGARJOVO - Međunarodni terorizam potpuno je iskorijenjen u Čečeniji, prenio je danas čečenski predsjednik Ramzan Kadirov predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Kadirov: Makron opravdavanjem karikatura inspiriše teroriste

GROZNI - Lider ruskog regiona Čečenija Ramzan Kadirov izjavio je danas da francuski predsjednik Emanuel Makron inspiriše teroriste svojim opravdavanjem karikatura proroka Muhameda, navodeći da su zaštićene slobodom govora.

Kadirov zabranio Pompeu ulazak u region

GROZNI - Lider Čečenije Ramzan Kadirov zabranio je državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu ulazak u region.

Stejt department uveo sankcije Kadirovu

VAŠINGTON - Stejt department uveo je danas sankcije čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu, koje podrazumijevaju zabranu ulaska u SAD usljed optužbi za ozbiljna kršenja ljudskih prava, uključujući torturu.

Kadirov odbio otvoriti salone i obrijao glavu

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov obrijao se na ćelavo i pozvao i druge muškarce da slijede njegov primjer.

Kadirov o likvidaciji Bagdadija: Ja sam te rodio, i ja ću te ubiti

Vijest da su američke snage ubile vođu terorista Abu Bakra al Bagdadija podsjetila je čečenskog lidera Ramzana Kadirova na riječi Tarasa Buljbe: "Ja sam te rodio, i ja ću te i ubiti".

Kadirov: Francuska kriva, odgajala napadača

GROZNI - Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je danas da Francuska snosi odgovornost za sinoćnji napad nožem koji je u Parizu izveo muškarac rođen u Čečeniji.

Kadirov: Uhapsiću Trampa i Merkelovu čim kroče u Čečeniju

Ako njemačka kancelarka Angela Merkel ili predsjednik SAD Donald Tramp ikada posjete Čečeniju biće uhapšeni, a njihovi računi zamrznuti.

"Amerikanac ubije Vijetnamca s AK-47 i Rusi su krivi?"

Čečenski lider Ramzan Kadirov komentarisao je britanske optužbe na račun Rusije u slučaju napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

Kadirov: SAD pripremaju trojanskog konja Iranu, kao što je bio slučaj sa Srbijom

GROZNI - Čečenski lider Ramzan Kadirov kritikovao je izjavu američkog predsjednika Donalda Trampa o namjeri da pruži podršku demonstrantima u Iranu, rekavši da na taj način Amerika Iranu priprema "trojanskog konja", baš kao što je to bio slučaj sa Srbijom.

Najčitanije