Ranka Mišić

"Pogoršanje epidemiološke situacije odrazilo bi se na realni sektor"

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić ocijenila je da bi pogoršanje epidemiološke situacije na jesen žestoko pogoršalo stanje u realnom sektoru i da bi bilo teško očuvati radna mjesta i dostignuti nivo radničkih prava.

Mišić: Kada vlasnici kapitala ne rade, kukaju kao sinje kukavice

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da u predstojećem periodu treba ići ka donošenju strateškog dokumenta zaštite zdravlja na radu, izmijeniti Zakon o zaštiti na radu i pokrenuti pregovore o povećanju najniže plate u Srpskoj za 2021. godinu.

Mišić: Izmjenama zakona zaštititi radnice i majke

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da putem izmjena seta zakona iz oblasti rada i zdravstva treba zaštititi i stimulisati radnice, majke i buduće majke s obzirom na to da stanovništvo postaje sve starije i malobrojnije.

Mišić: Sindikat za povećanje plata u javnom i realnom sektoru

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da se sindikat zalaže za povećanje plata i da radnici u javnom i realnom sektoru ostanu u Srpskoj, te ukazala da je to moguće ostvariti uz veću vladavinu prava i kvalitetniji ambijent.

Mišićeva se nada da će biti usaglašen iznos najniže plate

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izrazila je nadu da će Ekonomsko-socijalni savjet Srpske danas usaglasiti prijedlog odluke o iznosu najniže plate u Republici za iduću godinu.

Višković: Veće plate u javnom sektoru od pet do 20 odsto

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka naredne godine biti povećane plate radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 odsto.

Mišić: Najnižu platu povećati na 550, a zatim i na 600 KM

BANJALUKA - Savez sindikata Republike Srpske očekuje da će sa socijalnim partnerima uspjeti dogovoriti povećanje najniže plate u dva koraka, pri čemu bi najniža plata prvo bila povećana na 550 KM, a zatim i na 600 KM u prvom kvartalu sljedeće godine, rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS.

Mišić: Srpskoj treba represivniji zakon o inspekcijama

BANJALUKA - Republici Srpskoj je potreban represivniji zakon o inspekcijama, jer je to jedini način da nesavjesni poslodavci shvate da se radnici i država ne smiju potkradati i da je to kažnjivo, rekla je predsjednik republičkog Saveza sindikata Ranka Mišić.

U ovoj godini moguće povećanje prosječne plate na 1.000 KM

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će u ovoj godini doći do povećanja prosječne plate u Srpskoj na 1.000 KM i najniže na 500 KM.

Mišić: Vlada da propiše najnižu platu

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je večeras da Savez sindikata traži od Vlade da propiše najnižu platu, jer poslodavci nisu spremni da povećaju sadašnji nivo od 440 KM.

Najčitanije