Rasizam

Edin Džeko: Rasizam u Italiji je veći nego što sam očekivao

Edin Džeko, fudbaler Rome, rekao je da je rasizam mnogo veći problem u Italiji, nego u drugim zemljama.

Nakon Brexita više rasističkih napada na učenike iz istočne Evrope

LONDON - U školama u Engleskoj i Škotskoj povećan je nivo rasizma i ksenofobije prema učenicima iz istočne Evrope nakon referenduma o "Bregzitu" 2016. godine, rezultati su najnovijih istraživanja.

Navijač Čelsija dobio doživotnu zabranu ulaska na Stamford Bridge

Engleski fudbalski prvoligaš Čelsi doživotno je zabranio svom navijaču ulazak na stadion zbog rasističkih poruka tokom prošlosezonske utakmice na Stamford Bridgeu, u kojoj je gost bio Mančester Siti.

Bakajoko napušta Milan zbog rasizma u Italiji?

Francuski fudbaler Tiemu Bakajoko, razočaran rasističkim uvredama, razmatra da napusti Milan na kraju sezone, piše list "Republika".

Čeferin: Sudije da pokažu hrabrost, normalni ljudi će pretući rasiste na tribinama

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin posljednjom svojom izjavom pokazao je da ima nultu toleranciju prema rasizmu na tribinama.

UEFA I FIFPro: Meč Inter - Napoli trebalo prekinuti

UEFA i FIFPro, Udruženje profesionalnih fudbalera izrazili su zabrinutost što susret između Napolija i Intera nije prekinut poslije rasističkih parola.

Navijači Ciriha bacili bananu na tamnoputog igrača

Švajcarski fudbalski klub Cirih osudio je svoje navijače koji su bacili bananu na igrača Bazela Alda Kalulua tokom prvenstvene utakmice.

Austrijski sudija vrijeđao Hrvata: Utakmica prekinuta zbog "Glupi Jugo"

Na pripremnoj utakmici dva tima u Gornjoj Austriji došlo je do prijevremenog prekida, ne zbog ponašanja igrača, već sudije koji je uvrijedio jednog igrača porijeklom iz Hrvatske.

Ajnštajn je bio rasista i ksenofob?

Jedan od najvećih svjetskih naučnika Albert Ajnštajn imao je rasističke stavove, naročito prema Kinezima, otkrivaju njegovi privatni dnevnici sa putovanja.

Njemački navijači u odorama ozloglašene organizacije

Njemačka policija istražuje o grupi fudbalskih navijača u istočnoj Njemačkoj koji su slavili pobjedu svog kluba marširajući gradom sa kapuljačama u stilu ozloglašene američke organizacije Kju Kluks Klan, koja je zagovarala superiornost bijele rase.

Najčitanije