Raspodjela

Brčko od MMF-a neće dobiti ni marke od 600 miliona

BRČKO - Iako je Brčko distrikt zatražio od entitetskih vlada u BiH da iz svoje kvote novca koji su dobile od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, male su šanse da će se to dogoditi.

Stiže više od 300 miliona evra, a nema dogovora o raspodjeli

BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) će u ponedjeljak BiH doznačiti više od 300 miliona evra pomoći u SDR valuti namijenjenih suzbijanju posljedica virusa korona, kao što su "Nezavisne novine" ekskluzivno objavile sredinom maja.

Doneseni zaključci o raspodjeli donacija, Malezije, Turske i Slovenije

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici Zaključak o raspodjeli donacije Malezije, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Republike Srpske.

Bevanda: Nisu stvoreni uslovi da se novac od putarina doznači entitetima

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije bilo saglasnosti među entitetima u vezi sa načinom raspodjele prihoda od putarina, čime nisu stvoreni uslovi da se novac doznači javnim entitetskim preduzećima za izgradnju auto-puteva.

Jedan odsto najbogatijih zaradi 82 odsto svjetskog novca

LONDON - U prošloj je godini dodatno proširen jaz između siromašnih i bogatih, a čak 82 odsto bogatstva otišlo je u ruke jedan odsto najbogatije svjetske populacije, dok 3,7 milijardi ljudi koji čine najsiromašniju populaciju nisu imali ništa, pokazuju podaci Oxfama.

Najčitanije