Rast

Privreda u RS u zaletu, ali još nije vrijeme za opuštanje

BANJALUKA - Većina ekonomskih parametara u Srpskoj je, u protekla tri mjeseca, bila znatno povoljnija u odnosu na isti period prošle godine, ali je situacija izazvana pandemijom još neizvjesna, pa kad se podvuče crta, ima mjesta za dodatni optimizam, ali ne i za opuštanje, slažu se poslodavci i sindikalci.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog pada dolara, ali i zabrinutosti od uticaja na potražnju za ovim energentom usljed rasta broja zaraženih korona virusom u Indiji i drugim zemljama.

Zašto su djeca sve viša, a djevojčice nose brojeve preko 40?

Djeca su znatno viša u odnosu na period od prije desetak godina, a stopala su im duža, što je posebno uočljivo kod djevojčica jer počinju da nose brojeve veće od 40.

Predviđen ekonomski rast na Balkanu za 4,4 odsto

BEOGRAD - U zemljama zapadnog Balkana moglo bi doći do ekonomskog rasta od 4,4 odsto u ovoj godini ukoliko region uspješno izađe iz pandemije kovid 19, saopštila je Svjetska banka.

Porastao optimizam njemačkih izvoznika

Optimizam njemačkih izvoznika je značajno porastao u martu jer procjenjuju da će imati korist od ubrzanja ekonomskog oporavka u Aziji i Sjedinjenim Državama, ali i u evrozoni, pokazuje istraživanje ekonomskog instituta IFO, objavljeno danas.

UNCTAD očekuje rast globalne ekonomije od 4,7 odsto u 2021. godini

ŽENEVA - Globalna ekonomija bi trebalo da poraste 4,7 odsto ove godine, brže nego što se predviđalo u septembru 2020, procjenjuje Konferencija Ujedinjenih nacija za trgovinu i razvoj (UNCTAD) u izvještaju objavljenom danas.

Snažan rast na Vol stritu

NJUJORK - Indeksi na Vol stritu bilježe danas snažan rast nakon pada prinosa na obveznice, što je investitore navelo da se ponovo okrenu prije svega kupovini posrnulih akcija tehnolških kompanija.

Bitkoin dostigao novu rekordnu vrijednost

MOSKVA - Digitalna valuta bitkoin ojačala je danas za preko dva odsto i dostigla novu rekordnu vrijednost od 52.757 dolara.

Dojče banka ostvarila lani neto profit prvi put od 2014.

Dojče banka se 2020. godine vratila na staze profita prvi put od 2014, zahvaljujući snažnoj dobiti njenog odjeljenja za investiciono bankarstvo, saopštio je danas taj njemački zajmodavac.

Želite dugu kosu? Evo kako da podstaknete njen rast

Rast kose odvija se prirodno, ali postoje mnoge stvari kojima sami usporavamo taj postupak.

Najčitanije