Rat

Može li ubistvo iranskog naučnika dovesti do rata na Bliskom istoku

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da Iran, nakon ubistva njegovog naučnika iz sfere nuklearne fizike, neće dati povoda za početak rata, "kako to njegovi neprijatelji očekuju".

Jermenski ministar ekonomije ponudio ostavku nakon kritika vlade

JEREVAN - Nakon oštrih kritika na račun vlade Jermenije zbog prihvatanja dogovora sa Azerbejdžanom u Nagorno Karabahu, jermenski ministar ekonomije Tigran Kačatrijan ponudio je svoju ostavku, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Rat o kome se ne govori: Stotine mrtvih, sve počelo na izborima

ADIS ABEBA - Etiopske snage krenule su danas prema glavnom gradu pobunjenog regiona Tigraj, ignorišući međunarodne apele za organizovanje pregovora o okončanju sukoba i negirajući da djeluju protiv bilo koje etničke grupe.

Otvorena izložba "Tamo daleko 1914-1918" o herojskoj borbi našeg naroda

BANJALUKA - Vizuelno-literarna izložba "Tamo daleko 1914-1918" otvorena je danas u Banskom dvoru u Banjaluci.

Demonstranti protiv deklaracije o prekidu rata, traže ostavku Pašinjana

JEREVAN - Nekoliko stotina demonstranata koji se protive deklaraciji o okončanju rata u Nagorno-Karabahu nastavlja demonstracije u blizini zgrade parlamenta u Jerevanu tražeći da premijer Nikol Pašinjan podnese ostavku, javljaju jermenski mediji.

Primirje: Putin otkrio na šta su se Jermeni i Azeri obavezali

MOSKVA - Od danas je na snagu stupilo primirje između Jermenije i Azerbejdžana, zemalja koje su od 27. septembra vodile krvavi rat oko Nagorno-Karabaha, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je saopštio na šta su se obje strane obavezale.

Da li se Amerika vraća agresivnoj ratnoj politici?

Postoje dobre šanse da se SAD vrate politici ratova pod vođstvom Džoa Bajdena, što će onemogućiti poboljšanje odnosa s EU, upozorava bivši potpredsjednik OEBS-a Vili Vimer.

Jerevan: Sastanak Pašinjana i Alijeva trenutno nije u planu

JEREVAN - U ovom trenutku nije u planu održavanje sastanka jermenskog premijera Nikole Pašinjana i azerbejdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva povodom rješenja sukoba oko Nagorno-Karabaha, saopštio je jermenski ministar spoljnih poslova Zohrab Mnatsakanjan.

Baku i Jerevan nastavljaju razmjenjivati optužbe

JEREVAN/BAKU - Jermenija i Azerbejdžan ponovo su danas razmijenile optužbe u vezi sa bombardovanjem stambenih naselja i pored sporazuma u kome su se saglasili da će izbjegavati civilne mete u području Nagorno-Karabaha.

Rusija spremna da pruži pomoć Jerebanu

MOSKVA - Rusija će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć ako se sukobi prenesu direktno na teritoriju Jermenije, saopštilo je rusko Ministarstva spoljnih poslova, nakon što je premijer Jermenije Nikol Pašinjan pisao predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Najčitanije