Rat

Odata pošta pilotima, braniocima Beograda

BEOGRAD - Polaganjem vijenaca kod Spomenika pilotima braniocima Beograda danas je obilježeno 79 godina od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, kada je počeo napad nacističke Njemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svjetskom ratu.

Nijemci zasuli grad bombama: 79 godina od bombardovanja Beograda

BEOGRAD - Danas se navršava 79 godina od kada je nacistička Njemačka, bez objave rata, bombardovala Beograd, čime je u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji počeo Drugi svjetski rat.

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Guteres: U ratu smo s virusom i ne dobijamo ga, potreban plan

NJUJORK - Lideri Grupe 20 (G20) trebalo bi da naprave zajednički ratni plan kako bi pobijedili u borbi protiv virusa korona, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Vraća se stanovništvo u elitni rejon Alepa

U elitni region sirijskog Alepa - Zahru počinje da se vraća stanovništvo. Preko tog područja je prolazila linija fronta, zbog čega u Zahri nema objekta koji nije oštećen ili porušen. Ubrzano se obnavljaju kuće i infrastruktura, jer su civili nestrpljivi da se vrate svojim kućama.

Zašto ruski Su-35 nisu pomogli Asadovim snagama

DAMASK - Ruske vazdušne snage nisu koristile svoj avion Su-35 za presretanje bilo kakvih ratnih aviona na sjeverozapadu Sirije.

Italijanski ljekar: Kao u ratu, moramo da biramo koga ćemo liječiti

RIM - Italijanski ljekar iz Bergama Kristijan Salaroli uputio je dramatičan apel svojim sunarodnicima.

Najčitanije