Rat

Brod na kojem je dogovoren Prvi svjetski rat trune u Hrvatskoj

Nedaleko od Splita, u kojem je provela veći dio svog nevjerovatnog životnog vijeka, uz sam rub ribarske luke u Brižinama, od države, javnosti i istoričara stoji čuvena "Istranka", brod na kojem su moćni evropski carevi dogovorili početak Prvog svjetskog rata.

Šta bi bilo da se stvarno sukobe Rusija i SAD?

Poljski list "Misl Polska" opisao je dva scenarija mogućeg oružanog sukoba između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Srpske zastave u Parizu: Makron prišao i praunuku Živojina Mišića

PARIZ - Centralna saveznička proslava Dana primirja u Prvom svjetskom ratu održana je tradicionalno kod Trijumfalne kapije u Parizu.

101 godina od završetka Prvog svjetskog rata

Danas se navršila 101 godina od završetka Prvog svjetskog rata u kojem je Srbija izgubila gotovo trećinu ukupnog stanovništva, odnosno oko 60 odsto muške populacije.

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Tramp: Vrijeme je za rat sa narko-kartelima

Američki predsjednik Donald Tramp na Twitteru je poslao vrlo ozbiljne poruke nakon masakra u Meksiku u kojem je ubijeno devet članova američke mormonske porodice.

Postignut sporazum za okončanje jemenskog rata

RIJAD - Saudijski prestolonasljednik Muhamed bin Salman saopštio je da je postignut sporazum između Vlade Jemena i jemenskih pobunjenika, kojim će se okončati borba za pravlast na jugu te zemlje.

Albanija obustavlja vraćanje džihadista iz Sirije

TIRANA - Albanija je obustavila planove da u zemlju vrati na desetine svojih državljana iz Sirije koji su, kako se sumnja, povezani sa džihadistima.

Uspješno uklonjena bomba iz Drugog svjetskog rata

MARIBOR - Bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata teška 500 kilograma uspješno je uklonjena danas u Mariboru, dva sata pošto je 1.000 ljudi evakuisano.

Asad ne vjeruje u ubistvo Bagdadija: Iza ovog scenarija stoje Amerikanci

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne vjeruje u vjerodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

Najčitanije