Rat

Početak kraja trgovinskog rata: Kina i SAD potpisale sporazum

Američki predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Kine Liu He, glavni trgovinski pregovarač zemlje, potpisali su danas u Vašingtonu trgovinski sporazum između dvije zemlje, čime je okončan dvogodišnji period zategnutih odnosa.

Anketa: Većina građana SAD ne zna gdje je Iran, a zalažu se za rat

VAŠINGTON - Britanski Independent sproveo je anketu u kojoj je tražio od građana Sjedinjenih Američkih Država da označe Iran na nijemoj karti.

Novi detalji deklasifikovanih dokumenata: Klinton odbio da se Amerika umiješa u rat

LONDON, BANJALUKA - U američkoj administraciji je u junu 1995. godine postojalo ozbiljno neslaganje o tome kako bi trebalo da izgleda američka politika prema BiH, a prema upravo deklasifikovanim britanskim dokumentima, Bil Klinton, američki predsjednik, priklonio se umjerenoj struji i odbio da se umiješa u rat.

Skinuta oznaka tajnosti: "Vrh RS nije imao plan da osvoji Srebrenicu"

BANJALUKA - Napad Srba na Srebrenicu isprovociran je od bh. strane, a Pale nisu imale plan da se osvoji enklava, već je do napada došlo na inicijativu lokalnog komandira, navedeno je u deklasifikovanim dokumentima Vlade Britanije, koji su objavljeni na sajtu Nacionalnog arhiva te zemlje.

Koliko su ratovi koštali SAD i koji je najskuplji?

VAŠINGTON - SAD su najveća vojna sila na svijetu, sa godišnjim budžetom od 649 milijardi dolara.

Ruska vojna policija preuzela bazu kod Rake

RAKA - Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad bazom blizu sirijskog grada Raka, koja je do prije nekoliko dana bila pod kontrolom vojske SAD, javila je ruska novinska agencija TASS.

Sirijske snage odbile napad terorista u Idlibu

Sirijske vojne snage odbile su napad pripadnika terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam koji su u subotu pokušali da se probiju do naselja Karatin el Kebira u provinciji Idlib, izjavio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.

Napadi dronovima na naftna i gasna postrojenja u Siriji

DAMASK - U centralnoj Siriji izvedeni su skoro istovremeni napadi na tri državna naftna i gasna postrojenja, saopštilo je danas ministarstvo za naftu.

Sirijska vojska pokrenula veliku operaciju u Idlibu

DAMASK - Sirijske vladine snage počele su vojnu operaciju na jugoistoku provincije Idlib, javlja "Šam FM".

Rusija razvila sistem za predviđanje rata

Ministarstvo odbrane Rusije razvilo je sistem za prognoziranje, koji zahvaljujući bazi podataka može da predvidi vrijeme i mjesto početka oružanih sukoba u raznim dijelovima svijeta, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Najčitanije