Rat

Zelenski: U Ukrajini nije rat, ne treba nam ova panika

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas da ne može da isključi dalju eskalaciju tenzija s Rusijom, ali je kritikovao "previše panike" koja opterećuje ekonomiju.

Kako izgleda budućnost ratovanja?

VAŠINGTON - U 2021. godini došlo je do suštinske promjene u britanskoj odbrambenoj i bezbjednosnoj politici.

Poljska predsjedava OEBS: Rizik od rata veći nego ikad u četiri decenije

BEČ - Rizik od rata na prostoru OEBS, od Vladivostoka do Vankuvera, veći je nego ikada u posljednje četiri decenije, ocijenio je danas šef poljske diplomatije Zbignjev Rau predstavljajući prioritete poljskog predsjedavanja ovom organizacijom.

Svjetske sile: Nuklearnog rata nikada ne smije biti

MOSKVA - Kina, Francuska, Rusija, Velika Britanija i SAD izdale su zajedničko saopštenje u kojem su potvrdile protivljenje upotrebi nuklearnih arsenala u ofanzivne svrhe.

"Angela Merkel spriječila novi rat na Balkanu"

Da Angela Merkel, bivša njemačka kancelarka, 2015. godine nije primila milion migranata, na području Balkana bi gotovo sigurno izbio novi rat, tvrdi poznati njemački politikolog Herfrid Minkler.

Lukašenko: Glavni zadatak je da zaštitim Bjelorusiju od rata

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio danas da je njegov glavni zadatak da zaštiti Bjelorusiju i njene građane od rata.

Dejton zaustavio ratne strahote, njegove izmjene ugrozile BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, koji je u američkoj bazi "Rajt Peterson" u Dejtonu parafiran prije 26 godina, zaustavio je ratne strahote, ali su njegove izmjene ugrozile opstanak BiH.

Komšić: Riječ rat se u BiH otvoreno pominje

BON - Uprkos izjavama međunarodnih političkih i vojnih predstavnika da u BiH nema opasnosti od sukoba, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u izjavi za Dojče vele kaže da se riječ "rat" u BiH otvoreno pominje, kao i u njemačkim medijima.

Britanski general: Sve veći rizik od rata između Zapada i Rusije

LONDON - General Nik Karter, načelnik Generalštaba britanskih oružanih snaga, upozorio je da postoji sve veći rizik od izbijanja rata između Zapada i Rusije i ocijenio da od kraja Hladnog rata taj rizik nije bio veći.

U Srbiji svečanosti povodom obilježavanja Dana primirja

BEOGRAD - Svečanim ceremonijama u Beogradu i Bitljou, Srbija će danas obilježiti Dan primirja u Prvom svjetskom ratu tokom kojeg je izgubila 1.247.435 ljudi, odnosno 28 odsto cjelokupnog stanovništva koje je imala po popisu iz 1914. godine, kao i 60 odsto muške populacije.

Najčitanije