Rat u Sirija

Velika ofanziva sirijske i ruske vojske, opkoljeno hiljade terorista

DAMASK - Sirijska vojska je, uz aktivnu podršku ruskih vazduhoplovnih snaga, pokrenula veliku ofanzivu na položaje terorista na sjeverozapadu ove arapske države.

Hiljade Sirijaca se vraća u Idlib, strahuju od korone

IDLIB - Hiljade raseljenih Sirijaca vraća se u svoje domove u ratom razorenoj provinciji Idlib, iz straha od moguće epidemije virusa korona u prepunim kampovima na turskoj granici, a uprkos rizicima od obnavljanja konflikta.

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Rusija: Primirje u Siriji prekršeno 19 puta

IDLIB - Rusija je u prethodna 24 sata registrovala 19 slučajeva kršenja primirja u Siriji saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Asad otkrio naredni cilj sirijske vojske

DAMASK - Predsjednik Sirije izjavio je da je naredni cilj sirijske vojske, nakon što se Idlib oslobodi od terorista, proces oslobođenja istočnih regiona zemlje.

Rusija šalje još jedan ratni brod u Siriju, Turska dodatne PVO sisteme

ANKARA - Ruska mornarica poslala je četvrti ratni brod na mediteransku obalu Sirije, izvestili su u ponedeljak osmatrači brodova.

Amerikanci spremni da pošalju municiju Turskoj

ANKARA - Sjedinjene Američke Države su voljne da svom savezniku u NATO, Turskoj pošalju municiju, izjavio je danas specijalni američki izaslanik Džejms Džefri.

Najčitanije