Rat u Siriji

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Vraća se stanovništvo u elitni rejon Alepa

U elitni region sirijskog Alepa - Zahru počinje da se vraća stanovništvo. Preko tog područja je prolazila linija fronta, zbog čega u Zahri nema objekta koji nije oštećen ili porušen. Ubrzano se obnavljaju kuće i infrastruktura, jer su civili nestrpljivi da se vrate svojim kućama.

Zašto ruski Su-35 nisu pomogli Asadovim snagama

DAMASK - Ruske vazdušne snage nisu koristile svoj avion Su-35 za presretanje bilo kakvih ratnih aviona na sjeverozapadu Sirije.

Rusija: Primirje u Siriji prekršeno 19 puta

IDLIB - Rusija je u prethodna 24 sata registrovala 19 slučajeva kršenja primirja u Siriji saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Asad otkrio naredni cilj sirijske vojske

DAMASK - Predsjednik Sirije izjavio je da je naredni cilj sirijske vojske, nakon što se Idlib oslobodi od terorista, proces oslobođenja istočnih regiona zemlje.

Rusija šalje još jedan ratni brod u Siriju, Turska dodatne PVO sisteme

ANKARA - Ruska mornarica poslala je četvrti ratni brod na mediteransku obalu Sirije, izvestili su u ponedeljak osmatrači brodova.

Amerikanci spremni da pošalju municiju Turskoj

ANKARA - Sjedinjene Američke Države su voljne da svom savezniku u NATO, Turskoj pošalju municiju, izjavio je danas specijalni američki izaslanik Džejms Džefri.

Najčitanije