Rat u Siriji

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Albanija obustavlja vraćanje džihadista iz Sirije

TIRANA - Albanija je obustavila planove da u zemlju vrati na desetine svojih državljana iz Sirije koji su, kako se sumnja, povezani sa džihadistima.

Asad ne vjeruje u ubistvo Bagdadija: Iza ovog scenarija stoje Amerikanci

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne vjeruje u vjerodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Eksplozija na pijaci u Afrinu: Osam mrtvih, 30 ranjenih

DAMASK - Najmanje osam osoba je danas poginulo, a 30 povrijeđeno u eksploziji automobila-bombe na prometnoj pijaci u Afrinu, gradu na sjeverozapadu Sirije koji je pod kontrolom snaga koje podržava Turska.

Kurdi se povukli prije isteka roka

MOSKVA - Pripadnici snaga sirijskih Kurda okončali su povlačenje iz dijela zemlje na sirijsko-turskoj granici i prije isteka roka dogovorenog između Moskve i Ankare, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Granatiran granični prelaz u Siriji pod kontrolom Rusa

Šest osoba je povrijeđeno tokom granatiranja pograničnog punkta Darbasija na sjeverozapadu sirijske provincije Haseki, dok se tamo nalazila kolona ruske vojne policije, javila je sirijska državna televizija.

Turci tvrde: Kurdi se nisu povukli sa sjeveroistoka Sirije

ANKARA - Kurdske narodne zaštitne snage nisu se još u potpunosti povukle iz pojasa na sjeveroistoku Sirije koji treba da napuste, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar, nekoliko sati prije isteka roka za povlačenje predviđenog sporazumom predsjednika Turske i Rusije.

Putin predsjedavao sastankom Savjeta bezbjednosti

MOSKVA - Ruski predjednik Vladimir Putin predsjedavao je sastankom Savjeta bezbjednosti tokom kojeg je razgovarano o sprovođenju sporazuma o Siriji, koji su postigli Moskva i Ankara, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruska vojska: Amerika krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje

MOSKVA - Amerika krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje, a konovoje štite privatne vojne kompanije iz SAD i pripadnici specijalnih snaga, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Najčitanije