Rat u Siriji

Ruska vojna policija preuzela bazu kod Rake

RAKA - Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad bazom blizu sirijskog grada Raka, koja je do prije nekoliko dana bila pod kontrolom vojske SAD, javila je ruska novinska agencija TASS.

Sirijske snage odbile napad terorista u Idlibu

Sirijske vojne snage odbile su napad pripadnika terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam koji su u subotu pokušali da se probiju do naselja Karatin el Kebira u provinciji Idlib, izjavio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.

Napadi dronovima na naftna i gasna postrojenja u Siriji

DAMASK - U centralnoj Siriji izvedeni su skoro istovremeni napadi na tri državna naftna i gasna postrojenja, saopštilo je danas ministarstvo za naftu.

Sirijska vojska pokrenula veliku operaciju u Idlibu

DAMASK - Sirijske vladine snage počele su vojnu operaciju na jugoistoku provincije Idlib, javlja "Šam FM".

Sirijska vojska odbila napad dronova

DAMASK - Sirijski sistem protivvazdušne odbrane odbio je napad dronova terorista u području aerodroma u Hami, javila je agencija SANA.

Vikiliks: Izvještaj o hemijskom napadu u Siriji lažiran

Portal Vikiliks objavio je pismo jednog od članova misije Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u Siriji šefu kabineta ove organizacije Robertu Fajervezeru. U poruci se napominje da njegove kolege iskrivljuju informacije o onome što se dogodilo u sirijskom gradu Duma 2018. godine.

"Turska neće nastaviti akcije u Siriji"

MOSKVA - Turske vlasti su uvjerile ambasadora Rusije u Ankari da nema govora o nastavku turske operacije u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Albanija obustavlja vraćanje džihadista iz Sirije

TIRANA - Albanija je obustavila planove da u zemlju vrati na desetine svojih državljana iz Sirije koji su, kako se sumnja, povezani sa džihadistima.

Asad ne vjeruje u ubistvo Bagdadija: Iza ovog scenarija stoje Amerikanci

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad izjavio je da Damask nije kontaktirao sa Sjedinjenim Američkim Državama o likvidaciji lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija i ne vjeruje u vjerodostojnost njegovog ubistva sve dok se ne iznesu dokazi.

Najčitanije