Rat u Siriji

"Hiljade tijela pronađeno u ruševinama Rake nakon bombardovanja SAD"

MOSKVA - Tijela više od 8.000 Sirijaca pronađena su tokom raščišćavanja terena u sirijskom gradu Raka poslije bombardovanja koje su vršile SAD i njihovi koalicioni saveznici, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kinezi upozoravaju: Moguć direktan sukob ruskih i američkih aduta

PEKING - Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) "S-400" i "S-300" i američki lovci pete generacije "F-35" mogli bi se prvi put sudariti iznad Sirije, što može biti pogubno po vojnu reputaciju jedne strane, procjenjuju kineski vojni analitičari.

Nakon isporuke S-300 Izrael više ne bombarduje u Siriji

DAMASK - Izrael nije sproveo nijednu nezavisnu vojnu operaciju na teritoriji Sirije nakon 17. septembra, kada su sirijske snage vazduhoplovne odbrane greškom srušile ruski vojni avion Il-20, piše list "Kontra magazin".

Erdoan, Putin, Makron i Merkelova u Istanbulu traže rješenje za Siriju

ISTANBUL - Lideri Turske, Rusije, Francuske i Njemačke okupljaju se danas u Istanbulu na samitu o Siriji čiji je cilj da se učvrsti krhko primirje i napreduje prema političkoj tranziciji.

Libanci tvrde da "Bijeli šljemovi" po Idlibu prevoze otrovne supstance

DAMASK - Militanti i članovi organizacije "Bijeli šljemovi" prebacili su otrovne supstance iz grada Džisr el Šugur u mjesto Hirbet Amud u provinciji Idlibu, objavila je libanska televizija "El Majadin".

Izaslanik UN za Siriju podnosi ostavku

NJUJORK - Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da će se krajem novembra povući sa ove funkcije nakon što je duže od četiri godine predvodio napore svjetske organizacije da se okonča sedmogodišnji rat u toj zemlji.

Američki list: Asad je pobijedio sve protivnike, SAD treba da se povuku

Predsjedniku Sirije Bašaru el Asadu više ništa ne prijeti i Sjedinjene Američke Države treba da prekinu svoje vojno miješanje u poslove te zemlje, piše kolumnista "National interest" Dag Bendou.

Mediji tvrde: Amerikanci bijelim fosforom zasuli grad u Siriji

DAMASK - Vojno vazduhoplovstvo koalicije na čelu sa SAD izvelo je napad sa upotrebom zabranjenog bijelog fosfora na grad Hadžin u sirijskoj provinciji Dejr el Zor, saopštila je agencija SANA pozivajući se na neimenovane izvore.

Rusija: Nakon isporuka Siriji S-300 slijede drugi koraci

Nakon isporuka Siriji S-300 uslijediće i drugi koraci rekao je zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Veršinin.

Na dan obaranja ruskog "Il-20" sirijska PVO presrela trećinu izraelskih raketa

DAMASK - Protivvazdušna odbrana Sirije je uspjela da obori više od trećine raketa koje su ispalili izraelski avioni 17. septembra, izjavio je šef sirijske diplomatije Valid Mualem.

Najčitanije