Rat u Siriji

Makron: Ne povlačimo vojsku iz Sirije

TULUZ - Francuska će zadržati vojsku u području uz istočnu obalu Sredozemnog mora, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Tramp: Povlačićemo vojnike iz Sirije polako

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp je potvrdio da će povlačenje američkih trupa iz Sirije biti "sporo".

Moskva: Izraelski napadi ugrozili civilne letove

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su izraelski raketni napadi na Siriju direktno ugrozili dva komercijalna leta, prenijela je agencija Interfaks.

Matis potpisao odluku o povlačenju vojske iz Sirije

VAŠINGTON - Odlazeći američki ministar odbrane Džejms Matis potpisao je naredbu o povlačenju američkih trupa iz Sirije, saopštio je Pentagon.

Saudijska Arabija umjesto Amerike plaća obnovu Sirije?

VAŠINGTON - Saudijska Arabija saglasila se da plati ponovnu izgradnju Sirije, umjesto da to učine SAD, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

Teroristi napali tri sirijske provincije

DAMASK - Militanti su granatirali nekoliko mjesta u sirijskim provincijama Alep, Latakija i Hama, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana general-potpukovnik Sergej Solomatin.

Tramp i Erdoan o povlačenju američke vojske iz Sirije

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp saopštio je da je telefonom razgovarao sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoanom o povlačenju američkih vojnika iz Sirije.

Sirijska vojska krenula na Idlib

DAMASK - Sirijska vojska i proiranske snage izvele su napad na granicu sirijske zone deeskalacije Idlib, javila je Anadolija, pozivajući se na neimenovane izvore.

Turska gomila trupe na granici sa Sirijom

ANKARA - Turska je počela da gomila trupe u blizini grada u sjevernoj Siriji koji je pod kontrolom snaga pod kurdskim vođstvom i uz američku podršku, saopštili su u nedjelju turski mediji i nadzorna grupa sirijskog rata.

Islamska država napala opozicione snage u Siriji

DAMASK - "Islamska država" napala je danas na jugoistoku Sirije položaje "Sirijskih demokratskih snaga" (SDF), koje imaju podršku SAD, a međunarodna koalicija uzvratila je vazdušnim udarima, izjavio je zvaničnik SDF-a.

Najčitanije