Ratko Kovačević

Kovačević: Nije dogovoren termin sastanka sa prevoznicima i špediterima

BANJALUKA - Predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH sastaće se sa prevoznicima iz Republike Srpske i špediterima koji su ranije blokirali carinski terminal Rača zbog namjere Uprave da ga ukine, ali termin sastanka još nije dogovoren, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za kominukacije u UIO Ratko Kovačević.

Kovačević: Ponovo tražimo od Suda da RS obustavi blokadu računa UIO BiH

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine će tek sutra imati informaciju da li je i koja banka te koliko sredstava blokirala u vezi s prinudnim izvršenjm presude Suda BiH kojom je Uprava dužna Republici Srpskoj (RS) da isplati 15 miliona KM, odnosno ukupno oko 28 miliona KM sa kamatama.

RS blokadom prinudno naplatila 1,5 miliona KM

BANJULUKA - Republici Srpskoj do petka je isplaćeno 1,5 miliona od 28 miliona KM, što joj pripada na osnovu presude kojom je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog nezakonite raspodjele prihoda dužna isplatiti 15 miliona KM plus zatezne kamate.

Firme u BiH prikrile 70 miliona PDV-a

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) obavila je u prošloj godini 10.695 kontrola obveznika kod kojih je utvrdila neplaćene obaveze po osnovu PDV-a teške 70 miliona KM.

Prikupljene 3,3 milijarde KM indirektnih poreza

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u prvih šest mjeseci prikupila je 3,29 milijardi KM indirektnih prihoda, što je za 183 miliona KM ili 5,91 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najčitanije