Ratko Mladić

Incko u šoku, grču i nevjerici zbog murala u Foči

SARAJEVO - Odlazeći visoki predstavik u BiH Valentin Incko odlučio je da pred kraj mandata i uoči obilježavanja Dana Srebrenice 11. jula, lično obiđe sve lokacije u državi na kojima se nalaze murali posvećeni generalu Ratku Mladiću i drugim, kako kaže, ratnim zločincima.

Plavšić: Mladić nema veze sa zločinom u Srebrenici

BEOGRAD - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da general Ratko Mladić koji je u Hagu osuđen na doživotnu robiju nema veze sa zločinom u Srebrenici, te poručila da ga poštuje kao izuzetnog vojnika i profesionalca, ali i čovjeka jer je štitio civile bez obzira na njihovu vjeru i naciju.

Moskva traži nezavisni ljekarski pregled Ratka Mladića

NJUJORK - Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin.

Milanović: Dobro je što je Mladić u zatvoru, tamo je super

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je potvrđenu presudu generalu Ratku Mladiću na doživotni zatvor, rekavši da je dobro što je general u zatvoru i da tamo treba da ostane.

Brnabić: Vučićevo obraćanje u SB UN biće istorijsko, promeniće neke stvari

BEOGRAD - Presuda Ratku Mladiću je potvrđena i tako je general Vojske RS osuđen na doživotni zatvor i drugostepenom presudom.

Bajden: Nadam se da će lideri poštovati presudu Mladiću

VAŠINGTON – Američki predsjednik Džo Bajden rekao je povodom presude Ratku Mladića da "ova istorijska presuda pokazuje da će oni koji čine stravične zločine odgovarati".

Ratku Mladiću potvrđena doživotna robija

HAG – Generalu Ratku Mladiću danas je u Hagu potvrđena kazna doživotne robije.

Mladić prije presude poručio: Ako bude po Božijoj pravdi biću oslobođen

BEOGRAD - General Ratko Mladić poručio je neposredno pred izricanje drugostepene presude u Hagu da će biti dobro i da će biti oslobođen ako bude po Božijoj pravdi, a ako bude po Bramercovoj onda to nije pravda.

Izricanje presude Ratku Mladiću, nastavljen videoprenos

HAG – Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu počelo je u 15 časova izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Svjetski mediji o Mladiću: "Oslobađanje neizvjesno"

HAG - Svjetski mediji bave se danas izricanjem drugostepene presude nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koje je najavljeno za popodne, navodeći da će sud u Hagu potvrditi ili poništiti raniju presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor.

Najčitanije