Ratko Mladić

Mladićeva odbrana šalje novi zahtjev za izuzeće sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića podnijeće novi zahtjev za izuzeće trojice članova Apelacionog vijeća sudskog Mehanizma u Hagu, ali će ga uputiti na novu adresu - predsjedniku Mehanizma, rekao je Mladićev sin Darko.

Odbijen Mladićev zahtjev za izuzeće sudija zbog pristrasnosti

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne tribunale odbio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića za izuzeće troje sudija iz žalbenog postupka zbog navodne pristrasnosti.

Mladićeva odbrana traži izuzeće trojice sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od Apelacionog vijeća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje će odlučivati o žalbi na presudu generalu, da zbog pristrasnosti budu izuzeta iz postupka trojica sudija, potvrdio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Mladićeva odbrana traži diskvalifikaciju sudije Daćuna

HAG - Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od Apelacionog vijeća Mehanizma za krivične sudove da diskvalifikuje sudiju Lijua Daćuna jer njegova nepristrasnost može biti narušena angažovanjem u drugom suđenju, saopšteno je danas iz Mehanizma.

Darko Mladić: Apsurdno odbijanje puštanja na liječenje Ratka Mladića

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića smatra da je skandalozno to što je za samo dva mjeseca produžen rok odbrani za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu hašku presudu, kao i da je apsurdna odluka Haškog mehanizma da sakrije pod velom tajne odbijanje zahtjeva da se Mladić pusti na privremenu slobodu u Srbiju radi liječenja, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Mladiću odbijeno liječenje u Beogradu

BEOGRAD – Sudsko vijeće Mehanizma u Hagu odobrilo je zahtjev odbrane generala Ratka Mladića da im za dva mjeseca produže rok za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu presudu.

Odbijen Mladićev zahtjev za kažnjavanje haškog medicinskog osoblja

DEN HAAG/ SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da se protiv medicinskog osoblja u haškoj pritvorskoj jedinici pokrene postupak za nepoštivanje suda.

Odbrana Mladića traži još tri mjeseca za žalbu

HAG - Odbrana Ratka Mladića zatražila je od Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu, nasljednika Haškog tribunala, da mu odobri produženje roka za ulaganje žalbe na prvostepenu presudu za tri mjeseca, tačnije do 3. septembra.

Mladić nije pušten na liječenje, odluka tajna

BEOGRAD - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odbio je da pusti generala Ratka Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji, a sadržaj odluke označen je kao tajna, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala je sve lošije

BEOGRAD - Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je sve lošije, a haški ljekari nisu dali objašnjenje zbog čega mu u posljednjih nekoliko nedjelja jako otiču noge, izjavio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Najčitanije