Ratko Mladić

U Hagu rasprava o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

​HAG - Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) održana je statusna konferencija na suđenju Ratku Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS), na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom stanju optuženog ali je taj dio konferencije bio zatvoren za javnost.

Na proljeće usmena rasprava o žalbama na Mladićevu presudu

HAG - Usmena rasprava o žalbama u procesu protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića biće održana najranije idućeg proljeća, rečeno je u Hagu na statusnoj konferenciji Mehanizma, pravnog nasljednika Haškog tribunala.

Grafiti sa likom Ratka Mladića u Baru

BAR - Šablon grafiti sa likom Ratka Mladića pojavili su se na fasadama nekoliko zgrada u centru Bara.

Ratko Mladić prebačen u bolnicu

HAG - General Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Mladićeva odbrana: Postoji rizik od moždanih i srčanih napada

HAG - Odbrana Ratka Mladića prvostepeno osuđenog na doživotni zatvor upozorila je danas međunarodni sud u Hagu da kod Mladića "postoji veliki rizik od novih moždanih i srčanih napada".

Lukić: Drugostepena presuda Mladiću moguća na proljeće 2020. godine

BEOGRAD - Pravni zastupnik generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić ocijenio je danas da bi izlaganje usmene žalbe na prvostepenu presudu komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske pred vijećem Mehanizma za međunarodne krivične sudove moglo da počne na jesen, dok izricanje drugostepene presude očekuje početkom proljeća naredne godine.

Stojanović: Nije realno da Mladić bude osuđen za genocid u šest opština

BEOGRAD - Miodrag Stojanović, pravni savjetnik u timu odbrane generala Ratka Mladića, izjavio je da, prema dosadašnjim odlukama, nije realno očekivati da nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske bude osuđen u drugostepenoj presudi za genocid u šest opština, a Srpskoj stavi sramotna hipoteka.

Ratko Mladić dočekao 77. rođendan u dobrom raspoloženju

BEOGRAD - General Ratko Mladić dočekao je 77. rođendan u haškom pritvoru raspoložen, pozitivan i dobro se drži, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić: Ako Hag pusti mog oca, to će biti pod "velom tajne"

Ako sudsko vijeće tribunala u Hagu odluči da pusti Ratka Mladića da posjeti grobove ćerke, majke i brata to će se dogoditi u tajnosti, kaže Darko Mladić.

Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju u martu?

BEOGRAD -- General Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju na privremenu slobodu krajem marta, piše današnja štampa u Srbiji.

Najčitanije