Ratovi zvijezda

Naučnici stvorili vještačku kožu koja osjeća

Inspirisani trilogijom "Ratova zvijezda", singapurski naučnici razvili su "elektronsku kožu" koja je sposobna da osjeti dodir. Oni se nadaju da će ta inovacija pomoći ljudima s vještačkim protezama da prepoznaju predmete i osjete njihovu teksturu, pa čak i temperaturu i bol.

Nastavci "Avatara" i "Ratova Zvijezda" neće skoro u bioskope

Koronavirus napravio je haos u "Diznijevim" rasporedima premijera filmova u narednoj deceniji. Dugo očekivani nastavak Kameronovog "Avatara" neće skoro pred publiku, a ista sudbina očekuje nove avanture junaka "Ratova zvijezda".

Potvrđen novi redatelj za "Ratove zvijezda"

Na online proslavi Dana Ratova zvijezda na društvenim je mrežama potvrđeno da će redatelj i scenarist novih "Ratova zvijezda" biti sve poznatiji Taika Vaititi. Informaciju su potvrdili i na profilu franšize kao i na profilu samog Taike.

Glumac iz "Ratova zvijezda" umro od korone

Glumac iz serijala "Ratovi zvijezda" i Endru Džek preminuo je od posljedica virusa korona u 77. godini, prenose strani mediji.

Preminuo legendarni glumac iz serijala "Ratovi zvijezda"

Britanski glumac Alan Haris preminuo je u 82. godini od raka pluća, saopštila je agencija koja ga je zastupala.

Poljubac dvije žene izbačen iz "Ratova zvijezda" za bioskope u Singapuru

Kratki poljubac dvije žene u novom filmu "Ratovi zvijezda" izbačen je u verziji koja se prikazuje u Singapuru, prenijeli su lokalni mediji.

Premijera "Uspona Skajvokera" peta po zaradi svih vremena

Novi film "Star Wars: Uspon Skajvokera" iz poznate naučno-fantastične franšize "Ratovi zvijezda" ostvario je tokom noći premijere u SAD i Kanadi zaradu od 40 miliona dolara, što je peta najbolja zarada za premijeru nekog filma svih vremena, saopštila je danas kompanija "Volt Dizni".

U Los Anđelesu održana svjetska premijera novih "Ratova zvijezda"

Druidi su klizili niz plavi tepih, a "stormtrupersi" su održavali red na svjetskoj premijeri novog nastavka serijala "Zvezdani ratovi" održanoj sinoć u Los Anđedlesu.

Koliko struje bi trošili mačevi iz Ratova zvijezda kada bi postojali?

Student Luk Vilkoks sa Univerziteta u Lesterširu izračunao je koliko bi energije trošili svjetlosni, odnosno laserski mačevi iz "Ratova zvijezda", kada bi takvo oružje postojalo.

Koji Ratovi zvijezda su najbolji film?

Ratovi zvijezda su obilježili pop kulturu još od 1970-tih pa do danas.

Najčitanije