Ratovi zvijezda

Koji Ratovi zvijezda su najbolji film?

Ratovi zvijezda su obilježili pop kulturu još od 1970-tih pa do danas.

Jakna Hana Sola na aukciji za 1,3 milion dolara

Jakna koju je nosio Harrison Ford glumeći Hana Sola u filmu "Ratovi zvijezda: Imperij uzvraća udarac" mogla bi u četvrtak u Londonu na aukciji filmskih memoralibija biti prodana za čak 1,3 miliona dolara.

Met Smit u filmu "Ratovi zvijezda"

Britanski glumac Met Smit, koji se proslavio ulogom u seriji "Doktor Hu" (Doctor Who), glumiće u novom nastavku serijala "Ratovi zvijezda".

Han Solov pištolj prodan za 550.000 dolara

Lažni laserski pištolj, gotovo u potpunosti napravljen od drveta, kojeg je Harison Ford kao Han Solo koristio u "Povratku Jedija" 1983. godine, prodan je na aukciji za 550.000 dolara, objavila je u nedjelju na Twitteru aukcijska kuća Julien's Auctions.

Objavljena uklonjena scena iz "Posljednjeg džedaja" sa Tomom Hardijem

Izbrisana scena sa kameo ulogom Toma Hardija, iz filma "Ratovi zvijezda: Poslednji džedaj", nedavno je osvanula na internetu.

Saopšteno ime novog autora i producenta "Ratova zvijezda"

Kompanija "Volt Dizni" saopštila je da će Džon Favro pisati scenario i biti izvršni producent nove akcione serije "Ratovi zvijezda" za njenu buduću striming platformu.

Film koji je za 20 dana zaradio više od milijardu dolara

Film "Ratovi zvijezda: Posljednji džedaj" za manje od tri nedjelje prikazivanja uspio je da zaradi više od milijardu dolara.

Kolin Trevorov neće režirati devetu epizodu Ratova zvijezda

Američki reditelj Kolin Trevorov je otpušten zbog kreativnih razlika i neće režirati devetu epizodu filmskog serijala "Zvjezdani ratovi" (Star Wars), saopštila je produkcijska kuća Lucasfilm.

"Rat" na snimanju "Ratova zvijezda"

Snimanje filma "Ratovi zvijezda - Mladi Han Solo" prekinuto je zbog nesuglasica koje su nastale između režisera Fila Lorda i Kristofa Milera. Informaciju o ovom sukobu obožavaocima franšize prenijela je Kejtlin Kenedi, jedan od direktora "Lucas film" kompanije.

40 godina od premijere filma "Ratovi zvijezda"

Na današnji dan 1977. godine prvi put je emitovan jedan od najboljih i najpopularnijih filmova u istoriji svjetske kinematografije.

Najčitanije