Razvoj

Novi tim za brži razvoj na čelu grada Bijeljine

​BIJELJINA -Uspostavljanje široke političke koalicije na nivou Skupštine grada Bijeljina i mladi i perspektivni ljudi koji su preuzeli neke od najviših funkcija u Gradskoj upravi dokaz su da se samo jedinstvom mogu rješavati problemi građana i graditi bolja i uspješnija Semberija, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na konferenciji za medije sazvanoj s ciljem predstavljanja novog tima na čelu Gradske uprave.

Vodič kroz trudnoću za buduće očeve

Razdoblje trudnoće može biti uzbudljivo ne samo za majke već isto toliko i za očeve, stoga je važno da znate šta se sve događa tokom trudnoće kako biste bili spremni na dolazak bebe, ali i pružili podršku ljepšoj polovici tokom fizičkih i emocionalnih promjena.

U Banjaluci završen projekat o promociji zdravih životnih stilova

Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" završio je projekat "20.000 razloga da promovišemo zdrave životne stilove", koji je podržan u okviru platforme "Banjaluka ljudskog lica".

Kinezi istražuju 6G mrežu

U Kini se trenutno proučava tehnologija koja će da čini osnovu 6G mreže. Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije Xiaomi, a generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želio da otkriva detalje preliminarnih testiranja. Istakao je, međutim, da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

"Inost mladih 2019": Moderne tehnologije razvojna šansa RS

BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, rekao je danas da je Vlada RS opredijeljena za razvoj ekonomije bazirane na znanju, od čega su inovacije i inovativnost jedan vrlo značajan dio.

Halilović opstruiše akreditaciju univerziteta u RS

BANJALUKA - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH odbila je da, za razliku od Univerziteta u Zenici, u državni registar upiše, odnosno akredituje univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja odbila registraciju oba javna Univerziteta u Srpskoj

BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, rekao je da je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje odbila da upiše u državni registar oba javna Univerziteta iz Republike Srpske, te da je očigledno da se radi o političkoj opstrukciji.

Rusi iznenađeni tehnološkim razvojem Srbije

BEOGRAD - Savjetnik za digitalizaciju ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da su delegacije ruskih kompanija prijatno iznenađenje nivoom tehnološkog razvoja u Srbiji.

Rajčević: Razvojem IT sektora moguć značajan napredak Srpske

BANJALUKA - Republika Srpska ima potencijal za razvoj mikropreduzetništva zasnovanog na informaciono-komunikacionim tehnologijama i da u vrlo kratkom roku napravi značajan iskorak u toj oblasti u ekonomskom smislu, istakao je danas direktor Agencije za informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Otvoren poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

BANJALUKA - Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća saopštila je da je otvoren treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava "Čelendž fonda" za inovativne poslovne ideje.

Najčitanije