Recesija

Da li će Britanija izbjeći recesiju?

Posrnula britanska ekonomija je, čini se, na putu da izbegne recesiju uoči približavanja roka za njen izlazak iz Evropske unije ovog mjeseca.

Kola krenula nizbrdo: Njemačka u recesiji, pad industrijskih porudžbina

BERLIN - Industrijske porudžbine u Njemačkoj pale su u avgustu više od očekivanja zbog slabije domaće tražnje, pokazali su novi zvanični podaci.

Kriza nagriza ekonomiju Švajcarske, privrednici upalili alarm

Globalno ekonomsko usporavanje, koje je zemlje poput Njemačke približilo recesiji, širi se i na Švajcarsku koja je ranije bila otporna, pokazali su podaci švajcarskih inženjerskih kompanija.

Njemačka ulazi u recesiju

BERLIN - Njemačka ulazi u recesiju - indeks poslovne klime koji izrađuje Ekonomski institut IFO pao je u avgustu na 94,3 boda, sa revidiranih julskih 95,8 bodova.

Njemačka očekuje ulazak u recesiju

BERLIN - Njemačka Vlada očekuje da će u trećem kvartalu ući u recesiju, pišu danas njemački mediji.

Sjenke recesije nad vodećim svjetskim ekonomijama

U Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Meksiku već drugi kvartal zabilježen je manji privredni rast, a lošiji su podaci i za kinesku privredu što je dovelo do toga da investitori potraže bezbjedno utočište u obveznicama ili zlatu, prenosi RTS.

Njemačka ide prema recesiji? Poslovna klima najgora u posljednjih šest godina

Njemačka poslovna klima u julu je dodatno pogoršana i trenutno je najslabija u zadnjih više od šest godina, pokazalo je u četvrtak istraživanje njemačkog ekonomskog instituta Ifo.

Recesija kuca na vrata BiH

BANJALUKA - Bruto društveni proizvod (BDP) BiH je u prvom kvartalu ove godine rastao tek 2,2 odsto, što je najmanji kvartalni rast još od početka 2015. godine, pokazuje zvanična statistika.

Recesija u Evropi, posljedice u BiH

BANJALUKA - Dva od osam najvećih spoljnotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine su u recesiji, a treći bilježi znatan pad industrijske proizvodnje, što svima u zemlji treba da bude svojevrsni alarm, upozoravaju stručnjaci.

Turska privreda zvanično u recesiji

ANKARA - Turska je krajem prošle godine zvanično ušla u recesiju, pošto je privreda oslabila za 2,4 odsto u četvrtom kvartalu u odnosu na treći, saopštio je državni zavod za statistiku.

Najčitanije