Recesija

Japan ušao u recesiju u prvom kvartalu

TOKIO - Privreda Japana ušla je u recesiju u prvom tromjesečju 2020, pošto je pandemija virusa korona zaustavila proizvodnju, izvoz i potrošnju, kao i strahovanja da bi mogla da nastupe još teža vremena.

EU procijenjuje recesiju istorijskog obima

BRISEL - Evropska unija (EU) u svojoj prvoj procjeni štete od pandemije virusa korona za privredu bloka očekuje "recesiju istorijskih proporcija".

"Korona vodi BiH u recesiju"

​BANJALUKA, VAŠINGTON - Epidemija izazvana virusom korona predstavlja najozbiljniju prijetnju ekonomiji BiH uz opasnost ulaska u duboku recesiju, navedeno je u najnovijem izvještaju Svjetske banke o stanju ekonomije na zapadnom Balkanu

Austriju očekuje rekordni deficit i pad privrede

BEČ - Austrijski ekonomski institut Wifo prognozira rekordan deficit i pad austrijske privrede zbog krize izazvane pandemijom virusa korona.

MMF: Korona odvodi svijet u krizu goru od Velike depresije

Svjetska ekonomija će ove godine doživjeti pad od tri odsto, dok se brojne zemlje suočavaju s najvećim ekonomskim problemima u posljednjih nekoliko decenija, saopšteno je iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Šefica MMF-a: Svijet zvanično u recesiji

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva izjavila je danas da je globalna ekonomija sada u recesiji zahvaljujući COVID-19, ali da čuje da svjetski čelnici konačno shvataju da će samo koordinisanim naporima uspjeti zaustaviti širenje novog korona virusa.

Georgijeva: Pandemija korone izazvaće globalnu recesiju 2020.

VAŠINGTON - Pandemija virusa korona izazvaće globalnu recesiju 2020. godine koja bi mogla biti gora od one koja je viđena tokom globalne finansijske krize 2008-2009, ali bi svjetska ekonomska proizvodnja trebalo da se oporavi 2021. godine, objavio je danas Međunarodni monetarni fond.

New York Times: Zašto će ova recesija biti drugačija od prethodnih?

U prethodnim finansijskim krizama, centralne banke širom svijeta razvile su provjeren paket alata za spašavanje nacionalnih ekonomija. Pa zašto prethodne intervencije ne djeluju i ovaj put?

"Novac iz helikoptera": Da li je korona gurnula svijet u recesiju?

BON - Zbog pandemije virusa korona SAD, EU i Njemačka su odobrile milijarde evra i dolara kredita i pomoći, piše Dojče vele, uz pitanje - da li su to pokušaji da se spriječi recesija ili se svijet već u njoj nalazi?

Blumberg: Amerika već u recesiji, njen "dželat" korona virus?

Korona virus bi mogao zadati konačni udarac najdužoj ekonomskoj ekspanziji u američkoj istoriji.

Najčitanije