Recesija

Južna Koreja u recesiji

Južnokorejska ekonomija je skliznula u recesiju u drugom tromjesečju, zabilježivši najveći pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u više od dvije decenije, usljed mjera socijalnog distanciranja zbog virusa korona koje su ukočile proizvodnju i izvoz.

Najteža recesija u Austriji od Drugog svjetskog rata

Pandemija virusa korona Austriji donosi do sada neviđeni pad privrede i to za sedam odsto, uz rekordnu stopu nezaposlenosti i budžetski deficit od oko 10 odsto, prognoziraju ekonomski instituti Wifo i IHS.

Svijet pred najvećom mirnodopskom recesijom

PARIZ - Svijet se suočava sa najvećom recesijom u mirnodopskom periodu u ovom vijeku zbog pandemije virusa korona, upozorila je danas Organizacija za ekonomski i socijalni razvoj (OECD).

Najdublja recesija u istoriji SAD, ali možda i najkraća

Iako američku ekonomiju vjerovatno očekuje najveći pad od Velike depresije, vrlo je moguće da će ova recesija biti i najkraća u američkoj istoriji.

SAD u recesiji od ferbuara

KEMBRIDŽ - Američka ekonomija je u februaru završila najduži period ekspanzije u svojoj istoriji i ušla u recesiju zbog pandemije virusa korona, saopštio je Nacionalni biro za ekonomska istraživanja (NBER).

Japanska privreda u recesiji zbog pandemije

TOKIO - Bruto domaći proizvod Japana umanjen je u periodu od januara do marta za 0,6 odsto, navodi se u vladinim statističkim podacima, što ukazuje na ekonomsku recesiju usljed pandemije virusa korona.

Otišli u Australiju da žive bolje, sada ta zemlja tone u recesiju

SIDNEJ - Australijanci ne pamte ovakav ekonomski šok u posljednjih 30 godina. Prema zvaničnim podacima, ekonomija je potonula za 0,3 odsto u prva tri meseca 2020, zbog požara i pandemije.

Japan ušao u recesiju u prvom kvartalu

TOKIO - Privreda Japana ušla je u recesiju u prvom tromjesečju 2020, pošto je pandemija virusa korona zaustavila proizvodnju, izvoz i potrošnju, kao i strahovanja da bi mogla da nastupe još teža vremena.

EU procijenjuje recesiju istorijskog obima

BRISEL - Evropska unija (EU) u svojoj prvoj procjeni štete od pandemije virusa korona za privredu bloka očekuje "recesiju istorijskih proporcija".

"Korona vodi BiH u recesiju"

​BANJALUKA, VAŠINGTON - Epidemija izazvana virusom korona predstavlja najozbiljniju prijetnju ekonomiji BiH uz opasnost ulaska u duboku recesiju, navedeno je u najnovijem izvještaju Svjetske banke o stanju ekonomije na zapadnom Balkanu

Najčitanije