Redžep Tajip Erdoan

Erdoan: Uvešćemo sigurne zone u Siriji istočno od Eufrata

ISTANBUL - Turska će istočno od rijeke Eufrat u Siriji preduzeti akciju i uvesti sigurne zone kao što je učinila na sjeverozapadu te zemlje, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan, izvjestili su državni mediji u Turskoj.

Erdoan za jačanje ekonomskih i političkih veza s Njemačkom

ISTANBUL - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da predstojećom posjetom Njemačkoj planira da ojača ekonomske i političke ekonomske veze s tom zemljom.

Putin i Erdoan: Uspostaviti demilitarizovanu zonu u Siriji

SOČI - Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan saopštili su danas u Sočiju da su se dogovorili da uspostave demilitarizovanu zonu u sirijskoj provinciji Idlib, duž linije dodira pobunjeničkih i vladinih snaga.

Erdoan: Turska će povećati broj vojnika na Kipru

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan najavio je da će Ankara povećati broj vojnika na Kipru.

Putin i Erdogan danas o Idlibu

MOSKVA - Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoan razgovaraju danas u crnomorskom gradu Sočiju da bi razgovarali o diplomatskom rješenju krize u sirijskoj proviniciji Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika.

Kremlj potvrdio susret Putina i Erdoana

MOSKVA - Kremlj je danas potvrdio da se priprema susret ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdoana u ponedeljak u crnomorskom gradu Sočiju.

Erdoan: Cijeli svijet bi mogao da plati cijenu zbog Idliba

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan upozorio je da bi ofanziva sirijske vlade u regionu Idlib mogla da izazove humanitarne i bezbjednosne rizike po Tursku, Evropu i šire, i poručio da bi cijeli svijet mogao da plati cijenu ako međunarodna zajednica ne preduzme akciju s tim u vezi.

Erdogan: Turska ne može da prima izbjeglice iz Sirije

TEHERAN - Turska više ne može da prima izbjeglice iz Sirije, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan na samitu sa liderima Rusije i Irana u Teheranu o situaciji u sirijskoj enklavi Idlib.

Erdoan: Bombardovanje Idliba može izazvati masakr

ISTANBUL - Bacanje bombi i projektila u pokrajinu Idlib u Siriji moglo bi da izazove masakr, upozorio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Da se u Idlibu ne ponovi Alep

MOSKVA - Turski predsjednik Tajip Redžep Erdoan izjavio je danas da Turska vodi razgovore sa Iranom i Rusijom kako se u sirijskom Idlibu ne bi ponovila humanitarna katastrofa kakva se dogodila u Alepu 2016. godine.

Najčitanije