Redžep Tajip Erdoan

Erdoan: Turska nije poslala vojnike u Libiju, već savjetnike

ANKARA - Turska još nije poslala vojnike u Libiju da podrže njenu međunarodno priznatu vladu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan i dodao da je Ankara dosad samo uputila vojne savjetnike i trenere.

Erdoan uoči Berlinskog samita: Put ka miru u Libiji prolazi preko Turske

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan poručio je da bi greška istorijskih proporcija bila ako se Libija prepusti na milost baronima rata.

Erdoan: Haftar nepouzdan

ANKARA - Komandant Libijske narodne armije (LNA) Halifa Haftar nije pouzdan, s obzirom na to da je ove sedmice nastavio s napadima na Tripoli, koji je pod kontrolom Vlade nacionalnog jedinstva(GNA), izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Počinje razmještanje turskih trupa u Libiji

ANKARA - Turska počinje da šalje trupe u Libiju da bi podržala međunarodno priznatu administraciju u Tripoliju, rekao je danas turski predsjednik Tajip Erdoan.

"Nema promjene Dejtona, to je stav Srbije"

BEČEJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Dejtonski sporazum ne može da se mijenja mimo dogovora sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i da Srbija neće dati pristanak na promjenu Dejtona, ali da svi mogu da razgovaraju, jer je svaki razgovor uvijek dobar.

Milanović i Erdoan razgovarali o reviziji Dejtona

ZAGREB - Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoanom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Erdoan: Turska će pružiti lekciju Haftaru ako nastavi napade

ANKARA - Turska se neće suzdržati da "pruži lekciju" Kalifu Haftaru, komandantu snaga istočne Libije, ako nastave napade na međunarodno priznatu vladu, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Turska u Libiji zbog eliminisanja nepravde i zaustavljanja zločina

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u Ankari da je njegova zemlja u Libiji prisutna s ciljem zaustavljanja zločina i eliminacije nepravde.

Erdoan: Turska vojska krenula u Libiju

ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da su jedinice turske vojske krenule prema Libiji da podrže međunarodno priznatu vladu nacionalnog jedinstva Fajeza al-Seraja.

Tramp i Erdoan: Smanjiti tenzije u Idlibu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan saglasili su se u vezi sa potrebom smanjenja tenzija u sirijskom Idlibu, saopšteno je iz Bijele kuće.

Najčitanije