Redžep Tajip Erdoan

Erdoan pozvao Turke da budu u "dobrovoljnom karantinu"

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan pozvao je danas više od 80 miliona građana da primijene "dobrovoljni karantin" i ne napuštaju svoje domove osim za osnovne i hitne potrebe, dok je broj umrlih od korona virusa u zemlji dostigao 92.

Raste broj žrtava i zaraženih u Turskoj, Erdoan aplaudirao medicinarima

ISTANBUL - Broj preminulih u Turskoj od virusa korona porastao je danas na devet, rekao je ministar zdravlja Fahretin Koča, nakon što je pet starijih pacijenata premino.

Erdoan predložio Putinu zajedničku kontrolu sirijskih naftnih polja

MOSKVA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da je predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu zajedničku upravu nad naftnim poljima u Siriji i da Rusija i Turska mogu da kontrolišu naftna polja umesto "terorista" koji ih trenutno kontrolišu.

Erdoan: Idlib, Sirija i izbjeglička kriza ispit volje i liderstva za EU

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio kako Grčka mora biti svjesna činjenice da način njihovog postupanja prema azilantima na granici predstavlja čin ubijanja.

Erdoan Grčkoj: Otvorite granice, oslobodite se tereta

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je danas Grčku da otvori svoje granice i propusti migrante na putu ka evropskim zemljama.

Erdoan sutra sa zvaničnicima EU

ISTANBUL - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan najavio je za sutra sastanak sa zvaničnicima EU s kojima će razgovarati o problemu migranata.

Nakon šest sati razgovora Putin i Erdoan usaglasili zajednički dokument

​Poslije šest sati razgovora, u Moskvi je završen sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana.

Tuča u turskom parlamentu zbog Erdoana, objavljen snimak

ANKARA - Poslanici turskog parlamenta potukli su se tokom obraćanja predstavnika opozicije Engina Ozkoča.

Erdoan očekuje da će primirje u Idlibu biti proglašeno sutra

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je kako očekuje da će u sirijskoj provinciji Idlib biti proglašeno primirje nakon njegovog sutrašnjeg sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Putin i Erdoan o Siriji, važan politički pokušaj da se riješi kriza

ANKARA - Planirani razgovori o situaciji u Idlibu između predsjednika Turske Redžepa Tajupa Erdoana i ruskog predsjednika Vladimira Putina izuzetno su važan politički pokušaj da se riješi krizna situacija u Siriji, smatraju turski analitičari, prenosi Tass.

Najčitanije