Redžep Tajip Erdoan

Erdoan: Odluka o Aja Sofiji suvereno pravo Turske

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan odbacio je svjetsku osudu odluke Ankare da Aja Sofiju pretvori u džamiju uz poruku kako je to bilo suvereno pravo Turske.

Erdoan: Prve molitve u Aja Sofiji 24. jula

ANKARA - Prve molitve u Aja Sofiji biće održane 24. jula, rekao je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Varnice na liniji Pariz - Ankara: "Klinička smrt NATO"

PARIZ - Turska igra opasnu igru u Libiji, rekao je predsjednik Emanuel Makron, nekoliko dana pošto su turski ratni brodovi na nišanu držali francusku fregatu "Korbe", koja je pokušala da prekontroliše tovar na putu ka Libiji.

Erdoan: Uprkos koroni očekujemo zamah u drugom dijelu godine

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan priznao je danas da zemlja poslednjih nedjelja nailazi na teškoće u borbi protiv pandemije korona virusa, ali da će poštovanje mjera zaštite pomoći da se ekonomija oporavi u drugoj polovini godine.

Erdoan zbog protivljenja javnosti ukinuo zabranu kretanja za vikend

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da je odlučio da ukine zabranu kretanja koja je proglašena kasno sinoć za predstojeći vikend.

U Istanbulu otvoreno "Ostrvo demokratije i slobode"

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogn izjavio je u srijedu kako je puč u Turskoj izvršen 27. maja 1960. godine jedan od najmračnijih dana u njenoj istoriji. Govoreći o procesu protiv tadašnjeg premijera Adnana Menderesa, poručio je kako ono što je tada učinjeno nije bilo suđenje, već ubistvo pravde.

Tramp i Erdoan: Hitno potrebno političko rješenje sukoba u Siriji

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i turski kolega Redžep Tajip Erdoan izrazili su hitnu potrebu za političkim rješenjem sukoba u Siriji i za nesmetanim prolazom za humanitarnu pomoć u cijeloj zemlji, rekao je portparol Bijele kuće Džad Diri.

Turska poslala medicinsku pomoć SAD, Erdoan pisao Trampu

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdgan naveo je u pismu predsjedniku Donaldu Trampu da se nada da će američki Kongres bolje razumjeti stratešku važnost međusobnih odnosa kada je riječ o solidarnosti i dijeljenju opreme tokom pandemije virusa korona.

FP: Turska pretekla Kinu po broju slučajeva korona virusa

VAŠINGTON - Turska je pretekla Kinu kao državu sa najvećim brojem slučajeva korona virusa izuzev Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

Erdoan: Turska će uvesti nove mjere blokade

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da će Ankara uvesti nove mjere blokade narednog vikenda u sklopu novih regulativa za širenje virusa korona.

Najčitanije