Redžep Tajip Erdoan

Erdoan: Nećemo dozvoliti ulazak Finske i Švedske u NATO

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da njegova zemlja neće dozvoliti pridruživanje Finske i Švedske NATO savezu.

Erdoan održao govor od samo sedam rečenica

ISTANBUL - Uvodnu riječ na pregovorima između Rusije i Ukrajine održao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Delegacije Rusije i Ukrajine stigle na pregovore, Erdoan: Vrijeme za konkretne rezultate

ISTANBUL - Delegacije Rusije i Ukrajine stigle su jutros u Palatu Dolmabahče u Istanbulu, gdje će biti održani prvi direktni pregovori dve strane od 7. marta, javlja TASS.

Erdoan sa ukrajinskom i ruskom delegacijom uoči pregovora

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će se nakratko sastati sa ukrajinskom i ruskom delegacijom uoči njihovih sutrašnjih razgovora.

Dodik: BiH ima šansu samo u dogovoru tri naroda

ANTALIJA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na Diplomatskom forumu u Antaliji da BiH ima šansu samo u dogovoru tri naroda, da ne postoji odluka o članstvu u NATO, a da je EU cilj i da bi željeli da se to ubrza.

Dodik i Džaferović se sastali sa Erdoanom

ANTALIJA - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović sastali su se danas na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Erdoan stao uz Moskvu, osudio predatorske akcije protiv civilnih Rusa

ANTALIJA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan osudio je, kako je rekao, "predatorske akcije protiv civilnih Rusa širom Evrope".

Erdoan: Ne prihvatamo lov na vještice protiv ruskog naroda

ISTANBUL - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da njegova zemlja odbacuje sve poteze koji liče na lov na vještice protiv ruskog naroda, naučnika ili umjetnika.

Erdoan danas sa Putinom, nudi pomoć

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan razgovaraće danas sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o ratu u Ukrajini, saopštio je portparol turskog lidera Ibrahim Kalin.

Erdoan: Turska će nastaviti napore za postizanje mira

​ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan rekao je danas predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu da će Turska nastaviti da ulaže sve svoje napore za postizanje mira između Ukrajine i Rusije, navodi se u saopštenju turskog predsjedništva.

Erdoan: Turska ne može da stavi po strani veze sa Rusijom i Ukrajinom

​Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan ponovio je danas da Turska ne može da zanemari svoje veze sa Rusijom ili Ukrajinom, dodajući da će Ankara primijeniti dijelove međunarodnog sporazuma o korišćenju turskih moreuza kojima bi mogao da se ograniči tranzit ruskih brodova od Sredozemlja do Crnog mora.

Erdoan: NATO treba da zauzme jasan stav

ISTANBUL - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izrazio je očekivanje da bi NATO na današnjem sastanku trebalo da zauzme jasan i odlučniji stav po pitanju sukoba u Ukrajini.

Erdoan otkazao put zbog onlajn sastanka NATO

​ANKARA - Turski predsjednik Redžep Taip Erdoan otkazao je planirano putovanje u Gvineju Bisao i vraća se u Tursku iz Afrike ranije kako bi učestvovao na onlajn sastanku sa liderima NATO, saopštila je danas njegova kancelarija.

Erdoan: Priznanje nezavisnosti DNR i LNR neprihvatljivo

​ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je u telefonskom razgovoru svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da se Turska protivi bilo kakvoj odluci koja cilja na teritorijalni integritet Ukrajine, prenosi Rojters.

Erdoan: Zelenski pristao na sastanak sa Putinom

​ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je da je postigao dogovor sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o organizovanju sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Najčitanije