Redžep Tajip Erdoan

Postignut dogovor Turske i Rusije, Kurdi se povlače

SOČI - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao da je s ruskim liderom potpisan istorijski sporazum o borbi protiv terorizma, teritorijalnom integritetu i političkom jedinstvu Sirije.

Putin: Erdoan objasnio ciljeve turske operacije u Siriji

MOSKVA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan objasnio je danas ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ciljeve turske operacije u Siriji, javlja TAS

Razgovor Putina i Erdoana traje već pet časova

SOČI - Razgovor predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana traju u Sočiju već pet časova, a 140 novinara očekuje početak zajedničke konferencije za medije.

Putin: Situacija u Siriji kritična

SOČI - Situacija u Siriji je kritična, svi to vide i shvataju, te su konsultacije Rusije i Turske u vezi s tim pitanjem veoma nužne, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Erdoan: Ako se ne ispuni dogovor, nastavićemo gaziti glave terorista

KAJSERI - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas kako Turska nije napravila niti jedan ustupak po pitanju njenih zahtjeva i uslov za 120-satnu pauzu vojne operacije "Izvor mira" protiv terorističkih organizacija na sjeveroistoku Sirije.

Erdoan: Razgovaraću s Putinom o Siriji u Sočiju

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom naredne nedjelje razgovarati o raspoređivanju snaga sirijske vlade u planiranoj "bezbjednoj zoni" na sjeveru Sirije, ali je upozorio da će Ankara "sprovesti svoje planove" ako se ne postigne rješenje.

Erdoan: Nema sukoba na sjeveroistoku Sirije

ISTANBUL - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da trenutno nema sukoba na sjeveroistoku Sirije nakon što su se Ankara i Vašington saglasili u vezi sa privremenim prekidom vatre u tom području.

Erdoan: Sa SAD ćemo unaprijediti mir i stabilnost

ANKARA - Turki predsjednik Redžep Tajip Erdoan poručio je da je uvjeren da će zajednički napori sa SAD unaprediti mir i stabilnost, nakon što su dvije strane postigle dogovor o primirju na sjeveroistoku Sirije.

Lavrov: Rusija priznaje legitimne interese Turske

SOČI - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je kako Rusija priznaje legitimne interese Turske za uspostavu bezbjednosti na njenim granicama, javlja.

Erdoan: Ofanziva će se završiti kad se Kurdi povuku

ANKARA - Turska ofanziva na sjeveroistoku Sirije završiće se ako kurdski borci u regionu polože oružje i povuku se iz planirane "sigurne zone", rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Najčitanije