Redžep Tajip Erdoan

Turska donira 30.000 vakcina BiH

​ANKARA – Redžep Tajip Erdoan, predsjednik Turske, doniraće zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine 30.000 vakcina protiv korona virusa.

Erdoan najavio djelimično zatvaranje Turske

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će vlada te zemlje uvesti oštrije mjere za sprečavanje širenja virusa korona i uvesti djelimično zatvaranje zemlje vikendima.

Erdoan prihvatio ostavku svog zeta, ministra Albajraka

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan prihvatio je ostavku ministra finansija, svog zeta Berata Albajraka, saopšteno je danas iz turskog predsjedništva.

Erdoan: Turska spremna pomoći Grčkoj

ISTANBUL – Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan odgovorio je premijeru Grčke Kirjakosu Micotakisu s kojim je razgovarao nakon zemljotresa u Egejskom moru, a koji je na društvenim mrežama izrazio saučešće porodicama žrtava u Turskoj.

Erdoan tužio "Šarli Ebdo"

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan podnio je tužbu protiv francuskog satiričnog magazina "Šarli ebdo", javila je turska televizija TRT.

Erdoan: Zapadne zemlje žele da ponovo pokrenu krstaški rat

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da zapadne zemlje koje napadaju islam žele da ponovo pokrenu krstaški rat.

Erdoan: Vrijeme je za razgovore o formiranju dvije države na Kipri

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da je vrijeme za diskusiju o realističnom prijedlogu za formiranje dvije države na Kipru i da parametri za trenutne razgovore nisu održivi.

Francuska zbog Erdoanove izjave o Makronu povlači ambasadora iz Turske

PARIZ - Nakon što je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogn danas oštro kritikovao francuskog predsjednika Emanuela Makrona zbog njegovog odnosa prema muslimanima i izjavio da mu je potrebna pomoć "za mentalno zdravlje", Francuska je brzo reagovala i povukla svog ambasadora iz Turske.

Erdoan: Evropa frontom koji je otvorila protiv muslimana priprema svoj kraj

KAJSERI - Predsjednik Turske i predsjednik AK Partije Redžep Tajip Erdoan poručio je da će Turska nastaviti pružati svaki vid podrške borbi Azerbejdžana pokrenute u cilju oslobađanja okupiranog teritorija od jermenskih snaga.

Erdoan: Testirali smo S-400, nisu važne zamjerke SAD

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan potvrdio je danas da je Ankara testirala sistem protivvazdušne obrambene S-400 koji je kupila od Rusije, navodeći da za to neće tražiti dozvolu Sjedinjenih Američkih Država.

Najčitanije