Redžep Tajip Erdoan

Erdoan: Ankara je kupila "S-400"

ISTANBUL - Turska je već kupila protivraketni sistem "S-400" od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan svjedok na vjenčanju Mesuta Ozila

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan bio je svjedok na vjenčanju bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila i Amine Gulse.

Erdoan pozvao Izetbegovića na sastanak u Istanbul

​SARAJEVO - Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je lidera Stranke demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića na sastanak, koji će biti održn krajem ovog mjeseca u Istanbulu, a na kojem će jedna od tema biti dalji koraci na projektu izgradnje autputa Sarajevo - Beograd, javila je Fena.

Erdoan: Ne dolazi u obzir odustajanje od "S-400"

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema "S-400".

Vučić: Erdoan uskoro u Srbiji, moguća trilaterala Turske, BiH i Srbije

MALI ZVORNIK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan u narednih mjesec i po ili dva mjeseca doći u Srbiju i da će vjerovatno biti održana trilaterala Turske, BiH i Srbije.

Vučić i Erdoan: Mir i stabilnost u regionu važni i za Evropu

​Predsjednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdoan razgovarali su danas o unapređenju sveukupnih odnosa dveju zemalja, kao i o regionalnoj situaciji i naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za cijelu Evropu, javlja Anadolu Agency.

Erdoan: Turska ima važnu ulogu u misijama NATO-a u BiH

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je izjavio da odnosi koje je Turska razvila sa drugim zemljama i regijama nisu alternativa nečemu nego se međusobno nadopunjuju.

Erdoan u Istanbulu primio Džaferovića i Izetbegovića

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan u Istanbulu je primio delegaciju Bosne i Hercegovine u kojoj su bili član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Dodik i Džaferović na večeri kod Erdoana uz Bešlićevu pjesmu

ANKARA - Članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući Milorad Dodik i član Šefik Džaferović, imali su sinoć, u predsjedničkoj palati u Ankari, radnu večeru s predsjednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoanom, koja je bila zatvorena za medije.

Dodik: Izgubio sam optimizam da će Savjet ministara brzo biti formiran

ANKARA - Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik rekao je za Pečat da nije optimista da će u skorije vrijeme biti formiran Savjet ministara.

Najčitanije