Redžep Tajip Erdogan

Tači: Turska i Kosovo jačaju strateško partnerstvo

ISTANBUL - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je, poslije današnjeg razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom, koji ga je primio u palati Vahdet u Istanbulu, da Turska i Kosovo imaju prijateljske odnose i da će jačati strateško partnerstvo.

Erdogan: S Grčkom ili razgovor ili suočavanje s posljedicama

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas Grčku da uđe u razgovore o spornim teritorijama u istočnom dijelu Sredozemnog mora ili da se suoči sa posljedicama.

SPC uputila apel Erdoanu da Aja Sofija ostane muzej

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva /SPC/ apelovala je na predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da odustane od namjere da Aja Sofiju pretvori u džamiju. "Za to još nije dockan. Takav postupak bi njemu služio na čast, a bio bi uteha i satisfakcija vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju, njegovoj crkvi i romejskoj zajednici u Turskoj u njihovoj tuzi i bolu zbog ovakve odluke, ali bi doneo savremenoj Turskoj i odobravanje, poverenje i čestitke ukupne kulturne javnosti širom zemaljskog šara", navodi se u saopštenju NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Atina traži sankcije za Tursku zbog odluke o Aja Sofiji

ATINA - Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas izjavio je u današnjem intervjuu za SKAI TV da će "Grčka učiniti sve što je u njenoj moći" da turske vlasti snose posljedice zbog odluke da Aja Sofiju, spomenik pod zaštitom UNESCO-a, ponovo pretvore u islamsku bogomolju, prenijela je grčka nacionalna agencija ANA.

Patrijarh Vartolomej: "Vraćanje Aja Sofije u džamiju izazvalo bi razdor"

Vraćanje istanbulske Aja Sofije u džamiju izazvalo bi razdor, izjavio je vaseljenski patrijarh Vartolomej, prije presude turskog suda o građevini koja je muzej od 1934. godine.

Erdoan: Amerikanci nisu ispunili obećanje

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da SAD nisu ispunile svoje obećanje da će iz regiona sirijske granice ukloniti pripadnike kurdske milicije, te najavio da će ovo pitanje iznijeti na sastanku sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom naredne sedmice.

BBC: Erdoan bacio Trampovo pismo u kantu

ANKARA - Pismo američkog predsjednika Donalda Trampa upućeno turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu završilo je u kanti, piše Bi-Bi-Si, pozivajući se na neimenovane izvore turskog predsjedništva.

Erdoan u ponedjeljak u Sarajevu i na Jahorini

SARAJEVO - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovaće u ponedjeljak u dvodnevnu zvaničnu, uzvratnu posjetu Bosni i Heregovini.

Erdoan i Putin razgovarali o političkoj situaciji u BiH

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da je saradnja sa međunarodnim organizacijama posebno važna za postizanje mira i stabilnosti u BiH, saopšteno je iz pres-službe turskog predsjednika.

Erdogan: Potreban nam je "S-400"

ANKARA - Turskoj je potreban ruski protivvazdušni sistem "S-400" i kupiće ga što je prije moguće, rekao je danas turski predsjednik Tajip Erdogan.

Najčitanije