Reditelj

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

Dušan Kovačević predstavlja novi film poslije 18 godina

Da li je kraj života istovremeno i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku, pita se Dušan Kovačević u svom novom filmu "Nije loše biti čovek", prvom rediteljskom poduhvatu nakon 18 godina.

Preminuo reditelj Melvin van Pibls

Reditelj Melvin van Pibls, koji je bio poznat kao "otac crnog bioskopa" i koji je stajao iza filma "Watermelon Man" i "Sweet Sweetback's Baadasssss Song", umro je u utorak u svojoj kući u Njujorku.

Reditelj litije nazvao čoporom: U rici se ponekad prepoznaju svetinje

Crnogorski reditelj Danilo Marunović, izvrijeđao je na društvenim mrežama vjernike koji već mjesec dana brane svetinje SPC u Crnoj Gori.

Pored glumačkog, pokazale i rediteljski talenat

Slavna holivudska glumica Olivija Vajld je najavila da će ove godine režirati svoj prvi film pod nazivom "Booksmart". Vajldova je samo jedna u nizu glumica koje su odlučile da svoj talenat prikažu i sa druge strane objektiva kamere.

Najčitanije