Referendum

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Odbijen zahtjev za novi referendum u Škotskoj

LONDON - Vlada Velike Britanije odbila je zahtjev prvog ministra Škotske da se održi novi referendum o nezavisnosti poslije Brexita.

Džonson poručio Stardženovoj: Neće biti novog referenduma

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je prvom ministru Škotske Nikoli Stardžen da se neće održati novi referendum o nezavisnosti škotske države i da treba poštovati rezultate referenduma održanog 2014. godine.

Katalonskim separatistima prijeti 15 godina robije?

MADRID - Vrhovni sud Španije planira da osudi katalonske separatiste na maksimalno 15 godina zatvora, zbog pokretanja referenduma za otcjepljenje te pokrajine od Španije, izjavio je jedan član suda.

"Referendum, odbrane Srpske", knjiga Milana Ljepojevića, promovisana u Beču

Promocija knjige "Referendum, odbrane Srpske", autora Milana Ljepojevića, održana je u srijedu veče u Beču u pres centru Idea Haus.

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

CIRIH - Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mjere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posjedovanje oružja.

Batine i optužbe zasjenile referendum

TESLIĆ - Premlaćivanje jednog Teslićanina te optužbe na relaciji SDS - SNSD, zasjenili su jučerašnji referendum o opozivu opštinskog načelnika Milana Miličevića (SDS), koji, po dosad prebrojanim glasovima, ostaje na toj funkciji.

Teslićani se izjašnjavaju o opozivu načelnika opštine

TESLIĆ - Stanovnici Teslića izjašnjavaju se danas o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića.

Podnesen prijedlog za novi referendum o imenu Makedonije

SKOPLJE - Predsjednik Svjetskog makedonskog kongresa Todor Petrov podnio je u Sobranju prijedlog za pokretanje građanske inicijative za raspisivanje novog, obavezujućeg referenduma na kojem bi se građani Makedonije izjasnili o promjeni imena zemlje.

Pendeš: Sprovođenje referenduma o ulasku BiH u NATO je ustavno pravo

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš izjavila je danas u Sarajevu da su zahtjevi određenih političkih stranaka da u BiH bude sproveden referendum o ulasku zemlje u NATO ustavno i zakonsko pravo, dodajući da su ga brojne zemlje u prošlosti organizovale.

Najčitanije