Referendum

Parada i referendum koštali Rusiju više od pet milijardi dolara

MOSKVA - Ruska vlada proglasila je dva dodatna neradna perioda kako bi održala Paradu pobjede i omogućila glasanje na referendumu, što je rusku privredu koštalo više od pet milijardi dolara, navode analitičari za "The Moscow Times".

Završen referendum u Rusiji, Putinu omogućena vlast do 2036.

MOSKVA - U Rusiji je završen jednonedjeljni referendum na kome se većina građana izjasnila za izmjene Ustava koje će predsjedniku Vladimiru Putinu omogućiti da na vlasti ostane do 2036. godine.

Portoriko na referendumu odlučuje hoće li biti dio SAD

SAN HUAN - Predsjednik Vlade Portorika Vanda Vaskes Garsed potpisala je zakon o održavanju referenduma 3. novembra na kojem će biti riješeno pitanje pridruživanja ovog arhipelaga SAD u svojstvu 51. države.

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Odbijen zahtjev za novi referendum u Škotskoj

LONDON - Vlada Velike Britanije odbila je zahtjev prvog ministra Škotske da se održi novi referendum o nezavisnosti poslije Brexita.

Džonson poručio Stardženovoj: Neće biti novog referenduma

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je prvom ministru Škotske Nikoli Stardžen da se neće održati novi referendum o nezavisnosti škotske države i da treba poštovati rezultate referenduma održanog 2014. godine.

Katalonskim separatistima prijeti 15 godina robije?

MADRID - Vrhovni sud Španije planira da osudi katalonske separatiste na maksimalno 15 godina zatvora, zbog pokretanja referenduma za otcjepljenje te pokrajine od Španije, izjavio je jedan član suda.

"Referendum, odbrane Srpske", knjiga Milana Ljepojevića, promovisana u Beču

Promocija knjige "Referendum, odbrane Srpske", autora Milana Ljepojevića, održana je u srijedu veče u Beču u pres centru Idea Haus.

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

CIRIH - Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mjere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posjedovanje oružja.

Batine i optužbe zasjenile referendum

TESLIĆ - Premlaćivanje jednog Teslićanina te optužbe na relaciji SDS - SNSD, zasjenili su jučerašnji referendum o opozivu opštinskog načelnika Milana Miličevića (SDS), koji, po dosad prebrojanim glasovima, ostaje na toj funkciji.

Najčitanije