Referendum

Stardžen: Britanska vlada neće moći spriječiti drugi referendum

LONDON - Lider Škotske Nikola Stardžen rekla je da britanska vlada možda neće moći da spriječi referendum o izlasku Škotske iz zajednice sa Britanijom ako ona bude ponovo izabrana.

Džonson: Nije vrijeme za referendum o nezavisnosti Škotske

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da nije pravo vrijeme za još jedan referendum o nezavisnosti Škotske.

U nedjelju referendum o otcjepljenju dijela Francuske

Birači u Novoj Kaledoniji, francuskoj prekomorskoj teritoriji u južnom Tihom okeanu, odlučiće u nedjelju na referendumu da li žele nezavisnost od Francuske.

Švajcarci odbacili prijedlog da se poništi sporazum sa EU

CIRIH - Švajcarski glasači odbacili su prijedlog da se poništi sporazum sa EU kojim se omogućava slobodno kretanje ljudi, objavila je medijska mreža SRF.

Referendum u Švajcarskoj, glasaju i o slobodi kretanja

BERN - Građani Švajcarske izlaze danas na referendum na kojem će se, između ostalog, izjasniti da li su za napuštanje Sporazuma o slobodi kretanja ljudi sa Evropskom unijom.

Parada i referendum koštali Rusiju više od pet milijardi dolara

MOSKVA - Ruska vlada proglasila je dva dodatna neradna perioda kako bi održala Paradu pobjede i omogućila glasanje na referendumu, što je rusku privredu koštalo više od pet milijardi dolara, navode analitičari za "The Moscow Times".

Završen referendum u Rusiji, Putinu omogućena vlast do 2036.

MOSKVA - U Rusiji je završen jednonedjeljni referendum na kome se većina građana izjasnila za izmjene Ustava koje će predsjedniku Vladimiru Putinu omogućiti da na vlasti ostane do 2036. godine.

Portoriko na referendumu odlučuje hoće li biti dio SAD

SAN HUAN - Predsjednik Vlade Portorika Vanda Vaskes Garsed potpisala je zakon o održavanju referenduma 3. novembra na kojem će biti riješeno pitanje pridruživanja ovog arhipelaga SAD u svojstvu 51. države.

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Odbijen zahtjev za novi referendum u Škotskoj

LONDON - Vlada Velike Britanije odbila je zahtjev prvog ministra Škotske da se održi novi referendum o nezavisnosti poslije Brexita.

Najčitanije