Reforma

Milanović: Reforme u BiH su nasušna potreba

NJUJORK - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je pred Generalnom skupštinom UN u Njujorku da je BiH za napredak potreban okvir koji se zasniva na principima federalizma, decentralizacije i legitimnog predstavljanja.

BiH od reforme javne uprave dijeli 60 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudeći prema akcionom planu za reformu javne uprave, do kraja 2022. godine potrebno je obezbijediti 60,2 miliona KM, što je gotovo nemoguće, posebno ako se uzme u obzir da u Fondu za reformu javne uprave stoji više od deset miliona KM koji se zbog nepostojanja političkog dogovora ne koriste.

Reforma javne uprave otvara vrata Evrope

Reforma javne uprave je u samom srcu procesa evropskih integracija BiH. EU u velikoj mjeri svoj uspjeh, posebno kad su u pitanju zajedničko tržište i zaštita ljudskog digniteta, duguje profesionalnoj, nepristrasnoj, osposobljenoj i motivisanoj javnoj upravi.

Trivić: Pandemija promijenila školske dane, ali nije zaustavila reforme

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da je pandemija virusa korona promijenila školske dane u Srpskoj, ali da nije zaustavila zacrtane reforme.

Od reforme birokratske hobotnice još ni traga

BANJALUKA, SARAJEVO - Reforma javne uprave u BiH još nije nastavljena jer nadležne institucije još nisu dostavile mišljenja na Akcioni plan o sprovođenju reforme, bez čega je nemoguće nastaviti proces.

Francuska i Njemačka zbog SAD odustale od pregovora o reformi SZO

BRISEL - Francuska i Njemačka odustale su od pregovora u vezi sa reformisanjem Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), isfrustrirane zbog pokušaja SAD da vodi razgovore, javio je Rojters pozivajući se na izjave troje neimenovanih zvaničnika.

Izborna reforma

Temelj svakog demokratskog društva su slobodni i transparentni izbori.

Reorganizacija "Elektroprivrede" cilj reformi

BANJALUKA - Reformske mjere u oblasti tržišta električne energije odnose se na unapređenje regulatornog okvira u elektroenergetskom sektoru i restrukturisanje i reorganizaciju "Elektroprivrede Republike Srpske", ističe se u Programu ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

Višković: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost.

Počinje reforma obrazovanja u Srpskoj - "Nova škola za novo doba"

​BANJALUKA - U narednom periodu u Republici Srpskoj predstoji reforma predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja "Nova škola za novo doba", dogovoreno je na današnjoj tematskoj sjednici Vlade RS na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u oblasti obrazovanja.

Najčitanije