Reformska agenda

U Sloveniji prethodna dva dana dogovarana nova reformska agenda za BiH

SARAJEVO - U Brdo kod Kranja u Sloveniji prethodna dva dana održan je sastanak koji su organizovale ambasade Njemačke i Velike Britanije u BiH sa predstavnicima 10-tak stranaka iz BiH s ciljem definisanja nove reformske agende koja bi trebala biti aktuelna u naredne četiri godine, saznaje Klix.ba.

Đokić sa Vigemarkom: RS ispunila obaveze iz Reformske agende

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je Republika Srpska, kada je riječ o nadležnostima ovog ministarstva, uspješno ispunila obaveze iz Reformske agende, što nije slučaj sa drugim nivoima vlasti u BiH.

Novalić: Vlada provela dvije trećina mjera iz Reformske agende

SARAJEVO - Nakon što su se u javnosti pojavili različiti podaci o kretanju broja zaposlenih, kao i tvrdnje da taj broj raste zbog odlaska građana iz BiH federalni premijer Fadil Novalić u razgovoru za Fenu pojašnjava kako ne postoje različiti podaci, već dva administrativna izvora podataka – Poreska uprava i Zavod za statistiku.

Crnadak: BiH će nastaviti sa sprovođenjem reformske agende

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da će Savjet ministara nastaviti sa sprovođenjem Reformske agende i sa što bržim ispunjavanjem obaveza na putu ka sticanju kandidatskog statusa za EU, te da je za BiH berlinski proces veoma značajan.

Bez MMF-a nema statusa kandidata

BANJALUKA - Bez aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom neće biti nastavka Reformske agende, a bez Agende nema ni kandidatskog statusa naredne godine, proističe iz odgovora koji smo dobili iz Delegacije EU i visokih zvaničnika BiH.

Novalić: Ne namjeravam odustati od Reformske agende

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić izjavio je da ne namjerava odustati od realizacije mjera iz Reformske agende, uprkos opstrukcijama na putu njihovog provođenja.

Čović sa Bodonijevom o reformskoj agendi

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je sa ambasadorom Francuske u BiH Kler Bodoni o napretku u sprovođenju reformske agende i o naporima za ispunjavanje svih uslova za dobijanje kandidatskog statusa do kraja godine.

Zvizdić: Kandidatski status u prvom kvartalu naredne godine

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić očekuje da bi BiH u prvom kvartalu naredne godine mogla da dobije kandidatski status za članstvo u EU, ako budu zadržani ukupan pozitivni politički ambijent i politička volja u vezi sa evropskim integracijama.

Cvijanovićeva i Novalić sa Džonsonom o Reformskoj agendi

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se u Sarajevu sastala sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom, sa žaljenjem je konstatovala da su glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o akcizama dovedeni u pitanje Reformska agenda i za nju vezan aranžman sa MMF-om.

Tegeltija: Sahranjeni aranžman s MMF-om i Reformska agenda

BANJALUKA – Današnjim glasanjem u parlamentu BiH o zakonu o akcizama BiH definitivno su sahranjeni i Reformska agenda EU i aranžman sa MMF-om, rekao je Zoran Tegeltija, ministar finansija RS.

Najčitanije