Region

Pozitivni efekti masovne vakcinacije u zemljama regiona

BEOGRAD - Efekti masovne vakcinacije vidljivi su u zemljama regiona, gdje je posljednjih dana značajno smanjen broj novozaraženih i hospitalizovanih, prvi put poslije nekoliko mjeseci broj zaraženih u BiH više nije trocifren.

Brnabić: Trenutno neće biti nastavljena vakcinacija građana iz regiona

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić je rekla da se u ovom trenutku u Srbiji neće nastaviti vakcinacija građana iz regiona, ali da će Srbija nastaviti da pomaže zemljama u okruženju.

Zelena agenda - prilika za rast privrede u zemljama regiona

SARAJEVO - Privredni i investicioni plan EU za zapadni Balkan, te sprovođenje Evropskog zelenog plana i Zelene agende predstavljaju stratešku priliku za rast privrede u svim zemljama regiona, ali i odličan alat za intenziviranje procesa pristupanja EU, istaknuto je na međuparlamentarnoj onlajn konferenciji održanoj u okviru projekta podrške parlamentima BiH u poslovima evropskih integracija.

Objavljena rang-lista vojnih snaga svijeta, pogledajte kako stoji region

Sajt Global Firepower svake godine od 2006. objavljuje svoj godišnji izvještaj i rang-listu nacionalnih oružanih snaga, od najjačih do najslabijih.

Olujno nevrijeme i obilne padavine prijete regionu

Nadležne službe u Crnoj Gori i Hrvatskoj upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevrijeme sa grmljavinom i obilnim padavinama koje mogu izazvati poplave.

Na prostoru bivše Jugoslavije potvrđeno oko 3.900 zaraženih koronom

BEOGRAD - U zemljama na prostoru bivše Jugoslavije trenutno je zvanično prijavljenih oko 3.900 oboljelih od bolesti koju izaziva virus korona.

Cvijanović: Region mora tijesno sarađivati

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da predstoji težak period kada je riječ o migrantskoj krizi i da je krajnje vrijeme da zemlje regiona tješnjom saradnjom pokušaju rješavati probleme.

Vučić sazvao hitan sastanak, pogoršana situacija u regionu

BEOGRAD - Kako Tanjug saznaje, u toku je sastanak koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao zbog pogoršane situacije u regionu.

Region u izborima, teško do saradnje

BANJALUKA - Iako je prošle godine bilo govora o uvezivanju i boljoj saradnji u regionu, od toga, barem u ovoj godini, neće biti ništa, i to iz razloga što se izbori održavaju u pet država regiona, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Ovo su minimalne plate u regionu

Najnižu minimalnu platu u zemljama regiona primaju zaposleni u Sjevernoj Makedoniji, 203 evra.

Najčitanije