Region

Olujno nevrijeme i obilne padavine prijete regionu

Nadležne službe u Crnoj Gori i Hrvatskoj upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevrijeme sa grmljavinom i obilnim padavinama koje mogu izazvati poplave.

Na prostoru bivše Jugoslavije potvrđeno oko 3.900 zaraženih koronom

BEOGRAD - U zemljama na prostoru bivše Jugoslavije trenutno je zvanično prijavljenih oko 3.900 oboljelih od bolesti koju izaziva virus korona.

Cvijanović: Region mora tijesno sarađivati

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da predstoji težak period kada je riječ o migrantskoj krizi i da je krajnje vrijeme da zemlje regiona tješnjom saradnjom pokušaju rješavati probleme.

Vučić sazvao hitan sastanak, pogoršana situacija u regionu

BEOGRAD - Kako Tanjug saznaje, u toku je sastanak koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao zbog pogoršane situacije u regionu.

Region u izborima, teško do saradnje

BANJALUKA - Iako je prošle godine bilo govora o uvezivanju i boljoj saradnji u regionu, od toga, barem u ovoj godini, neće biti ništa, i to iz razloga što se izbori održavaju u pet država regiona, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Ovo su minimalne plate u regionu

Najnižu minimalnu platu u zemljama regiona primaju zaposleni u Sjevernoj Makedoniji, 203 evra.

Region sve bliže "malom Šengenu"

NOVI SAD, BANJALUKA - Edi Rama i Zoran Zaev, premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, te Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, dogovorili su u Novom Sadu zajedničku deklaraciju, koja predviđa slobodu protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istovremeno pozivajući i ostale zemlje zapadnog Balkana da im se pridruže.

Han: Rješenje kosovkog problema ključno za region

BEČ - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je da je rešenje kosovskog problema prioritet međunarodne zajednice i da je ono ključno za razvoj cijelog regiona.

Forum u Budvi: Gasovod i autoput projekti za budućnost

BUDVA - Izgradnja jadransko-jonskog gasovoda i završetak jadransko-jonskog autoputa su dva kapitalna projekta koja mogu povezati cijeli jadransko-jonski region, poručeno je na dvodnevnom 4. forumu Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji se održava u Budvi.

So iz BiH soli trpeze u regionu

BANJALUKA - Iz BiH izvozimo duplo više soli nego što je uvozimo, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a razlog tome je potencijal BiH u ovom sektoru.

Najčitanije