Region

Snažan zemljotres zatresao BiH i regiju

SARAJEVO - Snažan zemljotres večeras je nešto iza 23 časa zatresao šire područje Bosne i Hercegovine i regiona.

Rat i žitarice - koliko zemlje regiona zavise od uvoza

Pošto pšenice, kukuruza, brašna i ulja Srbija ima više nego dovoljno za sopstvene potrebe, Vlada u Beogradu je dozvolila izvoz ranije ugovorenih količina u Albaniju.

Vučić: U regionu igraju igru protiv Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Priština i dijelovi Podgorice, Zagreba i Sarajeva pokušavaju da uvuku Srbiju u sukobe.

Ko plaća najskuplje gorivo u regionu, a ko u Evropi

Cijene bezolovnog benzina eurosuper 95 i eurodizela u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Korona obara rekorde u BiH i regionu

​Bosna i Hercegovina je u posljednja 24 časa oborila rekord zaraženih virusom korona, kao i Slovenija, dok je u Hrvatskoj skoro svaki drugi testirani pacijent zaražen.

Region u 2021: Prepucavanja, ostavke, izbori

ZAGREB, BEOGRAD - Osim pandemije virusa korona, s kojom se gotovo dvije godine suočava cijeli svijet, i energetske krize, koja je takođe svjetskih razmjera, zemlje regiona u narednu godinu ulaze s teretom neuspješnih kohabitacija vlasti i političkim i institucionalnim krizama.

Bukti zaraza u zemljama regiona

BEOGRAD - Zaraza virusom korona bukti u zemljama regiona, najsloženija situacija je i dalje u Rumuniji sa gotovo 9.000 novozaraženih i 489 preminulih osoba, Hrvatska je u jednom danu imala preko 6.300 pozitivnih na virus korona, što je najviše od početka pandemije.

U Crnoj Gori preminulo osam osoba, još 459 zaraženih

PODGORICA - U Crnoj Gori je u protekla 24 časa registrovano 459 novih slučajeva infekcije virusom korona, a prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezanih sa ovom infekcijom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Rast ekonomije BiH najsporiji u regionu

BANJALUKA, SARAJEVO - Ekonomski rast BiH ove godine biće najsporiji u odnosu na zemlje regiona, pokazuje najnoviji izvještaj Svjetske banke.

Raste broj novozaraženih i umrlih u regionu

BEOGRAD - Zemlje regiona ponovo bilježe trend rasta novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih od posljedica korona virusa, a u 90 odsto slučajeva riječ je o pacijentima koji nisu primili vakcinu.

Temperatura u regionu povećava se stepen brže nego u svijetu

Baš kao u Njujorku i u Beogradu su Ujedinjene nacije organizovale "Razgovore o klimatskim promjenama", uoči velikog klimatskog samita u Glazgovu.

Oldtajmer kao član porodice: "Jugićem" prokrstarili cijelim regionom

SANSKI MOST, SKOPLJE - Ljubav prema automobilu može biti tolika da se on jednostavno počne smatrati članom porodice, a takav slučaj je sa jugom 55, koji je duže od 35 godina u vlasništvu porodice Solomanov iz Skoplja.

U planu jedinstveni transportni sistem: Vozom ekspresno kroz region

BEOGRAD, BRISEL - EU želi da do 2023. godine, u okviru planova o zajedničkom regionalnom tržištu, uspostavi jedinstveni ekspresni željeznički saobraćaj na području cijelog zapadnog Balkana, a u sličnom periodu i da omogući povezani sistem za naplatu putarina na auto-putevima u cijelom regionu.

Pozitivni efekti masovne vakcinacije u zemljama regiona

BEOGRAD - Efekti masovne vakcinacije vidljivi su u zemljama regiona, gdje je posljednjih dana značajno smanjen broj novozaraženih i hospitalizovanih, prvi put poslije nekoliko mjeseci broj zaraženih u BiH više nije trocifren.

Brnabić: Trenutno neće biti nastavljena vakcinacija građana iz regiona

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić je rekla da se u ovom trenutku u Srbiji neće nastaviti vakcinacija građana iz regiona, ali da će Srbija nastaviti da pomaže zemljama u okruženju.

Najčitanije