Registracija

Vozila s bh. registarskim tablicama mogu na Kosovo

PRIŠTINA - Vozilima s registarskim oznakama BiH dopušten je ulazak na Kosovo i u tom pravcu nema reciprociteta između Kosova i BiH, izjavio je u nedjelju Bašmir Džemaj, savjetnik kosovskog ministra vanjskih poslova.

Vozačima rok 90 dana za registraciju

SARAJEVO – Vlasnici vozila čija registracija je istekla nakon 16. marta ove godine, zahtjev za produženje registracije vozila mogu podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka prirode ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Savjet ministara u petak konačno kompletan

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH trebalo bi da bude kompletirano već u petak na sjednici Predstavničkog doma BiH u Sarajevu, kada bi poslanici trebalo da se odrede o preostale dvije nepopunjene pozicije u Vijeću ministara.

Državljanin BiH u Đenovi registrovao 400 vozila

ĐENOVA - Jedan 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine (BiH) sa prebivalištem u Đenovi suočava se sa optužbom da je registrovao 400 vozila i prevarom izbjegavao plaćanje novčanih kazni, parkiranja i putarina čime je pričinjena šteta od oko 700.000 evra, saopštile su danas italijanske vlasti.

U RS ukinuti popusti pri registraciji vozila

BANJALUKA - Građane Srpske koji su prethodnih dana registrovali vozila dočekao je hladan tuš, jer osiguravajuće kuće više ne odobravaju popuste za ovu uslugu.

U Njujorku dnevno kod kuće umre i 200 ljudi, oni nisu registrovani

MAJAMI - U Njujorku, gdje je testiranje pokazalo da je pozitivno 76.876 ljudi, a što je za nekoliko hiljada manje nego u Kini na vrhuncu pandemije, borbu protiv virusa do sada je zvanično izgubilo 4.009 ljudi, a kako određene gradske službe upozoravaju taj broj je veći jer svakodnevno u svojim domovima umire 200 Njujorčana, a njihova smrt se ne evidentra u zvanične podake jer nisu testirani.

Savjet ministara BiH: Auta se zasad ipak moraju registrovati

BANJALUKA, SARAJEVO - Savjet ministara BiH odgodio je danas razmatranje Prijedloga odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH, što znači da će se ona i ubuduće morati registrovati, do eventualne nove odluke.

Rudo na dnu tabele u RS: Na deset ljudi jedan registrovan auto

RUDO - U opštini Rudo u prošloj godini bilo je registrovano tek 139 vozila na svakih 1.000 stanovnika, pa se ova lokalna zajednica, po tom parametru, našla na dnu tabele u Srpskoj.

Policija dnevno u RS uhvati devet vozila bez registracije

​BANJALUKA - Na putevima Republike Srpske tokom prošle godine iz saobraćaja je prosječno dnevno isključeno osam do devet vozila zbog isteka registracije, međutim stručnjaci za bezbjednost saobraćaja smatraju da je taj broj daleko veći jer postoji veliki broj neevidentiranih vozača koji upravljaju neregistrovanim vozilima u ruralnim područjima.

Prvo vozilo na struju registrovano u RS

BANJALUKA - Danijel Kresojević iz Banjaluke vlasnik je prvog registrovanog električnog vozila u Republici Srpskoj.

Najčitanije