Reket

Makedonski sud potvrdio optužnicu u slučaju Reket

SKOPLJE - Krivični sud u Skoplju potvrdio je optužnicu protiv Bojana Jovanovskog Bokija 13, razriješene specijalne tužiteljke Katice Janeve i Zorana Milevskog.

Janeva ostaje u pritvoru, Krivično vijeće odbilo žalbu

SKOPLJE - Krivično vijeće Krivičnog suda u Skoplju danas je odbilo žalbu za ukidanje pritvora šefici Specijalnog tužilaštva Sjeverne Makedonije Katici Janevoj, kojoj je juče određen pritvor od 30 dana zbog umiješanosti u slučaj "Reket“.

Janeva za "Reket" dobila 30 dana pritvora

SKOPLJE - Krivični sud u Skoplju odredio je 30 dana istražnog pritvora šefici Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katici Janevoj koja je osumnjičena u slučaju" Reket", prenosi portal a1on.

Slučaj "Reket": Janeva se ne osjeća krivom

SKOPLJE - Šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu u slučaju "Reket" rekla je da ne osjeća krivicu.

DW: "Reket" drma makedonsku vladu i stranku Zaeva

BON - Afera "Reket" doboko potresa vladu i stranku premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva, sve i da nije direktno upleten u skandal, piše danas Deutsche Welle.

Četrnaestogodišnjak iz BiH uhapšen u Austriji, bavio se iznudama i tukao učenike

BEČ - Austrijska policija uhapsila je četrnaestogodišnjaka porijeklom iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je komandovao "bandom" tinejdžera koja se bavila iznudama i reketiranjem.

Najčitanije