Reklama

30 sekundi reklame platiće 5, 6 miliona dolara

Superboul i dalje je najgledaniji sportski događaj u Americi, a time i najveća platforma za plasiranje reklama. Već godinama se nakon Superboula, najčešće priča o reklamama koje iz godine u godinu oduševljavaju publiku.

Četiri nasilne promocije proizvoda u filmskoj industriji

Da bi bilo koji film bio snimljen, neophodan je prilično veliki budžet koji bi mogao da pokrije sve troškove snimanja, honorara i postprodukcije. Ovaj novac se, između ostalog, dobija i od sponzora, odnosno od različitih velikih brendova koji žele da budu deo projekta i koji su spremni da ga svojim proizvodima ili finansijski podrže.

Svi poznati filmski automobili u jednoj reklami

Američka multinacionalna korporacija Volmart (Walmart) je 2109. godinu započela jednom od zanimljivijih reklama kakvu nismo vidjeli već duže vrijeme. U toj reklami se pojavljuju skoro svi poznati filmski automobili.

Holivudske zvijezde najuspješniji prodavači današnjice

Ser Elton Džon će biti zvijezda ovogodišnje božićne reklame u Velikoj Britaniji i za svoj anganžman će naplatiti pet miliona funti. Slavni muzičar će glumiti u reklami brenda "John Lewis", a budžet ove reklame je 10 miliona funti.

Izvinjenje australijske kompanije: Nismo znali da je to bio logor smrti

BEOGRAD - Australijska kompanija "Valley Eye Wear" izvinila se nakon što su njene reklame snimljene u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac izazvale oštre kritike na društvenim mrežama, te dodala da je spotom samo htjela da iskaže "poštovanje prema arhitekturi".

Najveća reklamna kompanija na svijetu ostala bez šefa

LONDON - jedan od najplaćenijih i najpoznatijih britanskih šefova kompanija, Martin Sorel (73), iznenada je dao tokom vikenda ostavku na mjesto predsjednika i izvršnog direktora najveće reklamne agencije na svijetu, WPP-a.

Reklamiranje u slovenačkim medijima poraslo 9 odsto

LJUBLJANA - Oglašavanje u slovenačkim medijima poraslo je prošle godine za 9,0 procenata na više od milijardu evra, pri čemu najveći dio slovenačke "reklamne torte" i dalje pripada televiziji, čak 80 odsto, pokazuju podaci slovenačke agencije za istraživanje tržišta, Medijana.

Ne paniči Mask: Škoda je posjetila Mars i imaju video da to dokažu

Ilon Mask je napravio vrhunski marketinški potez kada je poslao svoj automobil roadster u svemir. Pisali smo da je to možda najbolja reklama ikada.

Pirsu Brosnanu Indijci prijete robijom

Sud u Delhiju u Indiji naložio je glumcu Pirsu Brosnanu (64) da objasni zašto se pojavio u reklami za osvježivač usta (koji je u stvari duvan za žvakanje) ili mu prijeti dvogodišnja kazna zatvorom, odnosno novčana kazna od 5.000 rupija, što je oko 56 dolara.

Amazonov pametni zvučnik čuo reklamu i naručio hranu za mačke

Televizijska reklama za Amazaon Echo Dot pametni zvučnik zaista je uspjela da aktivira zvučnik jednog gledaoca i naruči hranu za mačke.

Najčitanije