Rekord

Hrvatski dug prvi put u istoriji premašio 40 milijardi evra

Hrvatska narodna banka objavila je danas najnovije podatke o dugu opšte države koji je krajem aprila, prvi put u istoriji, premašio 300 milijardi kuna (40 milijardi evra).

Vremenski ekstrem: Munja na nebu oborila rekord

Munje obično traju nekoliko sekundi. Nekad je dovoljno trepnuti i propustiti bljesak. Zbog toga je još impresivnija činjenica da je jedna munja tokom oluje u Argentini trajala 16,73 sekundi.

Samit o oporavku od krize skoro najduži u istoriji EU

BRISEL - Samit lidera EU 27 o paketu za oporavak od posljedica krize COVID-19 samo je za 20 minuta kraći od najdužeg samita u istoriji EU, navodi se kao zanimljiva činjenica u Briselu.

Ronaldo postavio nevjerovatan rekord

Kristijano Ronaldo bio je junak Juventusa u sinoćnjem derbiju protiv Lacija (pobjeda 2:1) s dva gola na susretu. Juventus je sada veoma blizu osvajanja Skudeta, četiri kola prije kraja ima osam bodova više od drugoplasiranog Intera.

Džeko ušao u istoriju Rome

Bh. fudbaler Edin Džeko postao je najbolji strani strijelac u istoriji Rome. On je za italijanski klub postigao 105 golova što nijenom stranom igraču nije uspjelo.

Bezos oborio sopstveni rekord u bogatstvu

Bogatstvo osnivača Amazona Džefa Bezosa poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu milijardera, novi rekord kada je riječ o najbogatijim ljudima svijeta.

Novi alarmantan rekord zaraze u Ukrajini

KIJEV - Ljekari u Ukrajini registrovali su novih 1.109 slučajeva virusa korona u prethodna 24 časa, saopštio je Nacionalni savjet za bezbjednost i odbranu.

Češka zabilježila rekordan broj slučajeva korone

NJUJORK - I dok broj oboljelih od virusa korona u nekim zemljama opada iz dana u dan u Južnoafričkoj Republici, Češkoj, Indiji i drugim zemaljama zabilježen je rekordan rast oboljelih u posljednja 24 sata.

SZO: Oboren dnevni rekord u broju novozaraženih

ŽENEVA - Jučerašnji porast broja oboljelih u svijetu od 183.000 je najveći porast slučajeva virusa korona u jednom danu u svijetu, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Indija obara rekord u broju zaraženih, u Čileu zdravstvo pred pucanjem

SANTIJAGO, NJU DELHI - Pandemija virusa korona dovela je zdravstveni sistem Čilea na ivicu pucanja, izjavio je predsjednik te zemje Sebastijan Pinjera.

Najčitanije