Renault

Novi Renault Duster

Nakon što je u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu Dacia prikazala novu generaciju Dustera, sada je ovaj model ugledao svjetlost dana i sa znakom Renaulta (između ostalog za tržište Južne Amerike i Rusije).

Renault razvija novi sistem za izbjegavanje prepreka

Renault je najavio kako se ozbiljno pripremaju za eru samovozećih automobila, a jedan od koraka u tom smjeru jest i razvoj novog sistema izbjegavanja prepreka, za kojeg tvrde da će reagovati brže, bolje i kvalitetnije od profesionalnih vozača automobila.

Renault CALLIE sam izbjegava prepreke

Francuski proizvođač automobila Renault demonstrirao je novi nivo tehnologije autonomne vožnje sa automatskim izbegavanjem prepreka, koje vozilo obavlja na nivou profesionalnih test-vozača.

Francuzi prodali udio u Renaultu za 1,2 milijarde evra

Francuska država smanjila je svoj udio u Renaultu na 15 odsto.

Novi Renault Captur za 2019.

Renault je nedavno saopštio da je u fabrici u španskom Valjadolidu proizveo jubilarni, i to milioniti primjerak crossovera Captur. Renaultu je za ovaj rezultat bilo potrebne nešto više od četiri i po godine, budući da je proizvodnja u Valjadolidu startovala u martu 2013.

Nissan mijenja Renault u Formuli E

Renault koji se od početka ovog šampionata takmiči sa ogromnim uspjehom, mogao bi svoje mjesto prepustiti bratskom Nissanu, ali tek od sezone 2018/2019, obzirom da su Francuzi već predstavili bolid za narednu sezonu.

Direktor Renaulta zabrinut zbog Katalonije

Direktor alijanse "Reno Nisan Micubiši" (Renault Nissan Mitsubishi) Karlos Gon izjavio je danas da pažljivo prati previranja u Kataloniji pošto bi mogla da utiču na rad "Nisanove" fabrike u Barseloni.

Ovako bi mogao da izgleda Renault Espace RS

Predstavljanje nove generacije Renault Megane RS modela u Frankfurtu inspirisalo je dizajnera Nikitu Aksionova, koji je zamislio kako bi izgledao Espace sa pojačanim performansama.

Francuzi razvijaju električni Twingo

Šef Renaulta u Velikoj Britaniji Vinsent Turet izjavio je kako Twingu odgovara bilo koja opcija pogona. U budućnosti će vjerovatno biti dostupan ili na benzin ili kao čisti električni automobil.

Renault-Nissan proizvodiće električna auta u Kini sa kompanijom DongFeng

Renault-Nissan kompanija je najavila novo partnerstvo sa kineskim proizvođačem automobila DongFeng kompanijom. Njihova saradnja će biti fokusirana na razvoj električnih vozila koja će biti namijenjena prvenstveno kupcima u Kini.

Reklame

Najčitanije